Inte helt rätt...
Ja, det var väl kanske inte helt rätt att äta glass när man håller på att trappa ner inför fastan, men oj vad gott det var!
Glass
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
3,5 msk kakao
1 dl kaffe
4 äggulor
1,25 dl strösocker
2,5 dl grädde
Värm mjölken, tillsätt vaniljpulvret och låt det svalna.
Lös upp kakaon i det varma kaffet och låt svalna.
Vispa äggulorna och strösockret tills det blir vitt och fluffigt.
Vispa ner kakaoblandningen och mjölkblandningen i äggblandningen.
Tillsätt grädden och kör allt i glassmaskinen.
Glassmaskinfritt alternativ: Vispa grädden innan ni häller i den i smeten, frys blandningen i vanlig frys och rör om då och då.
Maränger
3-4 äggvitor
1 krm ättika
2 dl strösocker
Vispa äggvitan ca 1 minut, tillsätt ättikan och vispa någon minut till. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills det blir ett fast och blankt skum.
Spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i ca en timme.
Glass
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
3,5 msk kakao
1 dl kaffe
4 äggulor
1,25 dl strösocker
2,5 dl grädde
Värm mjölken, tillsätt vaniljpulvret och låt det svalna.
Lös upp kakaon i det varma kaffet och låt svalna.
Vispa äggulorna och strösockret tills det blir vitt och fluffigt.
Vispa ner kakaoblandningen och mjölkblandningen i äggblandningen.
Tillsätt grädden och kör allt i glassmaskinen.
Glassmaskinfritt alternativ: Vispa grädden innan ni häller i den i smeten, frys blandningen i vanlig frys och rör om då och då.
Maränger
3-4 äggvitor
1 krm ättika
2 dl strösocker
Vispa äggvitan ca 1 minut, tillsätt ättikan och vispa någon minut till. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills det blir ett fast och blankt skum.
Spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i ca en timme.
Kommentarer
Trackback