Sicilien - Mat och mys

Okej, här kommer sista inlägget om Taormina.
 
När man säger Italien är det svårt att låta bli att tänka på mat. Och italiernarna kan sin mat!
Pizza är givet att testa, det är så långt från slafsig hämtpizza man kan komma. Färska ingredienser och inga flottiga bottnar. Mums!
 
Så ska det se ut!
 
 
Vårt favvoställe i Taormina heter La Botte. Bra meny, god mat, trevlig personal och helt ok priser. De har också den speciella pastan med sås gjord på bläckfiskbläck (pasta al nero di seppia). På vissa ställen serveras den med lite tomatsås på toppen för att symbolisera Etna. Den var faktiskt riktigt god, trots sitt speciella utseende.
 
 
Ska man äta bläckfiskbläck får man skydda kläderna. Stiligt, eller hur?
 
 
Pasta al nero di seppia + sicilianska köttbullar = svensk middag
 
 
Men visst fanns det bottennapp också - i alla fall för våra smaklökar. En förrättstallrik med blandad fisk hade vissa höjdare (de gratinerade musslorna var jättegoda) och några... Lite för skumma saker, kan man väl säga. Vad sägs om småfisk, rå men marinerad? Eller stekta småfiskar, komplett med skelett och huvud?
 
Hälften toppen, hälften botten.
 
 
En närbild (längst ner till vänster samt längst upp till höger på bilden ovan)
 
 
Glöm nu inte att kolla in de andra Sicilieninläggen! Ni hittar dem här:
 
Sicilien - Taormina
Sicilien - Hotel Villa Belvedere
Sicilien - Carmen och Teatro Greco
Sicilien - Bergsbyarna
Sicilien - Etna
 
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Skräckblandad förtjusning? Tuffingar som testar ovanliga maträtter ;)

2012-09-20 @ 00:30:58

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0