Chokladmousse toppad med limemarinerade jordgubbar

Här kommer det sista receptet i nyårsmiddagens efterrättstrio - chokladmousse på vit och mörk choklad, toppad med limemarinerade jordgubbar. Vi halverade receptet på mörk chokladmousse och det räckte då till sju portioner/snapsglas, plus lite extra i kylen.
De övriga recepten hittar ni här (saffranspannacotta) och här (kokospannacotta).
 
 
 
Vit och mörk chokladmousse toppad med limemarinerade jordgubbar
Mörk chokladmousse
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g fin mörk choklad (70%)
 
Vispa grädden löst.
Smält chokladen i en skål i vattenbad eller micron (vi valde det senare pga det är så lätt att få vattenånga i chokladen - och då blir den grynig). Låt den svalna något.
Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Blanda i ett par skedar av grädden i chokladen, vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
 
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
1 helt ägg
50 g vit choklad
 
Gör som ovan, men med fördel kan man vispa upp ägget innan man rör ner det i chokladen.
 
Limemarinerade jordgubbar
Ca 1 dl jordgubar
1 lime
1,5 msk honung
 
Pressa saften från en lime i en skål och tillsätt honungen, blanda runt så att det löser sig.
Skölj jordgubbarna och skiva dem i ganska tjocka skivor. Lägg jordgubbarna i marinaden och låt det dra någon timme.
 
 
Varva vit och mörk mousse i fina glas, täck med folie och låt stå kallt någon timme så att det stelnar. Toppa med de marinerade jordgubbarna strax innan servering.
 
 

Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0