Den felande länken - Stefan Tegenfalk

Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.
I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.
Saxat från Bokus
 
 
Tja, riktigt så dramatisk som slutklämmen i texten ovan lovar är inte boken, men visst fungerar även den sista boken i trilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.
 
Den felande länken är snäppet bättre än Nirvanaprojektet även om jag starkt rekommenderar Tegenfalk att hålla sig till polis- och journalisthistorier och låta bli romantiska relationer. Vad ser människorna hos varandra? Uppenbarligen något annat än Tegenfalk berättar i alla fall. Gröhn är en fåordig gubbe och de Brugge ett neurotiskt vrak tillsammans med sina respektive kap, ändå får de ligga. Helt otroligt...
Den här boken berör mer existensiella frågor än de tidigare. Är det möjligt att klona en människas själ? Vad skulle det leda till? Jag hade gärna sett att Tegenfalk dragit den historien ett steg längre när han ändå är inne på ämnet. Samma sak gäller den obehagliga och hemliga gruppen som vill motverka en "islamisering" av Sverige.
 
Den felande länken är en helt ok deckare även om jag fortfarande tycker att Vredens tid är den bästa av de tre. De tre delarna bör läsas i en följd då de är en bok uppdelad i tre delar snarare än bara tre böcker i en serie.
 
 
#1 Vredens tid
#2 Nirvanaprojektet
 
 

Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0