Imorgon!

Imorgon kommer pojken hem! Äntligen! *sakna*

Idag har jag varit hos några vänner och ätit thanksgiving dinner. Mycket mat, men inte sååå mycket mer än ett kalas hos släkten -- brorsan, känn dig träffad! :) Mätt blev jag definitivt!

Har hunnit med att städa liite i alla fall. Har dammsugit och tagit det mesta på toaletterna.


Såg en liten luden sak på min lunchpromenad idag. en liten fjärilslarv... eller liten och liten, den var väl stor som mitt pekfinger ungefär, både till längd och bredd. Någon som vet vad det är för rackare?





Skickar med en liten höstbild på sjön också. Det var regnigt och mulet hela dagen, blev aldrig riktigt ljust. Och det hade inte förvånat mig om det börjat åska heller.





På tal om blött! Kolla in hur mina byxben såg ut efter promenaden (eller snarare efter de sista fem minutrarna på promenaden)!
Kikade in på SMHI:s hemsida när jag kom in på kontoret - nejdå det skulle minsann inte regna förrän på kvällen...







Mittiveckan

Redan onsdag... Tiden går fort! På fredag kommer Pojken hem - äntligen! Tyvärr ska jag till en jobbarkompis samma kväll, men men, vi hinner nog ses ändå! Vi ska nämligen mysa på hotell! En liten födelsedagspresent till oss båda...

Och imorgon blir det thanksgiving-middag hos D. Ska bli kul, även om jag egentligen inte har tid. Men men, lite smutsiga golv har ingen dött av - hör ni det hela tjocka släkten? :)

Ett litet tack...

...till Elsa, som lämnar så söta tassavtryck här på sidan!

Kram!


Egen design

"Designa din egen klänning" löd rubriken. Tyvärr fanns det bara standardformer och färger att välja på, men men... Här är resultatet! Gå in och rösta... ;)
http://www.yourmoda.se/klanningar/Show.aspx?id=7899

Fast den ska såklart göras i riktigt tungt, stabilt och blankt tyg...

En till (ursäkta stavfelen, ser riktigt hemskt ut!):
http://www.yourmoda.se/klanningar/Show.aspx?id=7921


Style

Haha! Kikade lite mer på den där "fyndlådan" Pojkens bror kom över med. Undisarna med dödskallar är ju bara klockrena. Undrar hur mycket som är fyndlåda och hur mycket som är eftertanke?



Och tröjan gillar jag faktiskt. Mönstret är så knepigt att det blir coolt. Ja, annorlunda är den i alla fall... Ha den på söndag? *hehe*
Jag tänker brunt linne och vita, korta velourshorts med brun kant till (nej, inte på söndag). Ni vet, typiskt 70-tals tennismode... Undrar var man får tag på sådana?
Vad tror ni? Om man hade haft benen för det, of course.


En helt annan dag

Om gårdagen var depp så har idag varit tvärt om. Okej, det började inte så bra, eftersom jag fortfarande mådde kasst sedan igår. Men en rask promenad på lunchen och ett snabbt telefonsamtal med älsklingen (ja, han ringde! Jippi!) så blev allt mycket bättre.

Mor och bror ringde och gratulerade mig jättetidigt idag! Måste säga att det är underskattat med folk som sjunger för en innan förmiddagskaffet... Mer sång åt folket!

Var förbi en god vän idag. Hon har nyss kommit hem från BB med sin guldklimp (ja, han var en bastant bit), och då måste jag ju gratulera såklart! Men gulliga hon fixade både middag och födelsedagstårta (fryst daimtårta med ett tårtljus), hur fint är inte det???

Har pratat i telefon hela halva kvällen. Det är nog det bästa med att fylla år, personer man inte pratat med på evigheter ringer (eller så ringer jag, om de fyller år så klart), och så kan man pratat sådär alldeles för länge. Och Pojkens bror var förbi med en av sina småknepiga födelsedagspresenter - en låda med gott och blandat i textil. Helkul!

Fick hem mitt diplom också! Skrev tentamen i underhållsledning för ett tag sedan, så nu behöver jag barar vänta tre år på själva certifikatet... Så går det när man inte jobbat inom underhåll särskilt länge. Så nu vet jag vad jag ska göra de närmaste tre åren i alla fall! (Mer info finns på Uteks hemsida, om någon blev lite nyfiken: http://www.utek.se/#Tenta)




Men dagens bästa är nog ändå blombuketten. Den stod utanför dörren och väntade på mig när jag kom hem. Från Pojken! Som är på andra sidan jordklotet. Så nära han var just då...

Så fina!


Depp

Man ska väl ha sådana dagar. Idag är en av dem. Gissar att det beror på att jag inte sovit bra på över en vecka. Eller så kan jag inte sova för att jag inte mår bra. Är väl lite skit samma vilket egentligen.
Men det blir lite av en ond cirkel. Jäg känner mig ful, fet och värdelös, vilket gör att jag inte orkar göra någonting och tröstäter istället, vilket gör att jag känner mig ful, fet och värdelös osv...
Tänk om jag faktiskt hade satsat på att göra något vettigt med mitt liv. Som det är nu har jag inte åstakommit ett skit, och det känns inte som att jag kommer att göra det heller. So what's the point? Trettioårskris i förskott? Kanske det.

Äh, nu går jag och lägger mig.

Allt man skulle gjort...

...blev ju inte av. Det känns som om klockan är tio på kvällen, fast hon bara är halv fem. Halv fem! Jag skulle kunna gå och lägga mig nu!

Skulle ha bakat en massa inför söndag också. Får väl göra lite muffins för att hålla mig vaken i alla fall (fasen! Glömde att köpa dumle!). Toaletterna är inte städade, golvena är inte vaskade, har inte ens plockat undan allt. Känner mig riktigt kass idag.

Men däremot har jag hunnit med en fika på caféet idag. D och N bjöd på en födelsedagskaffe, det var riktigt mysigt! Vi satt där över två timmar, och drack alldeles för mycket kaffe (mjölken hade jag med mig själv förstås, låglaktos hittar men inte ute på landet).

Zappade förbi ett matlagningsprogram på SVT (Niklas mat) igår, de gjorde en choklad- och rödbetskaka Låter helskumt, men ser riktigt gott ut! Eller vad tycker ni?



Bilden kommer från SVT:s hemsida, där hittar ni också receptet: http://svt.se/2.58360/1.1768678/utskriftsvanligt_format?printerfriendly=true

Trött i benen

Var ute och joggade en runda. Har anmält mig till Göteborgsvarvet, dubbelt så långt som dagens pass. Men det ska gå!

En mil blev det idag, på tre minuter kortare tid än förra gången. Nu lät det som att jag är en van milalöpare, men det var bara andra gången för mig. Fast jag hade ont i vaderna när jag kom hem, det var faktiskt första gången jag hade det. Annars gick det bra att springa (jogga). Sjätte och sjunde kilometern var rätt jobbiga, men jag tror att det beror till stor del på musiken. Det var några låtar som var rätt kassa, vilket innebar en del fipplande med mp3-spelaren. Kan bara konstatera att mitt första spinningpass är bäst att jogga till, om man räknar bort de tunga backarna (american woman drog ner tempot rejält).

Grattis på födelsedagen älskling!

Jag har saknat dig på Skype idag, Pojken. Hoppas att flygningen har gått bra. Och en massa födelsedagshälsningar har du fått också - från mammorna och nyblivna mamman... :)

Så glömsk jag är!

Hade skrivit ihop en liten roman på jobbet idag (på lunchen så klart, då är jag ju ledig!), men glömde att maila den till mig själv. Så typiskt! Nåja, jag löste väl inte världsproblemen direkt, så det är väl skit samma.

Idag blev det lite spinning i alla fall. Jag var inte alls upplagd för det, och jag får väl erkänna att jag inte var direkt taktfast de första låtarna. Men men, jag är ju ändå en glad amatör (det känns bättre så), och efter ett par låtar släppte det. Det är verkligen skillnad på att hålla ett pass och bara vara med. Jag blir i alla fall dubbelt peppad och är på mycket bättre humör efteråt, även om all träning har en uppiggande effekt. Det är väl en maktgrej (haha!), att få folk att ta i det där lilla extra! Idag var det en som fick kramp, det var mindre kul men å andra sidan kan det inte ha varit ett för lätt pass i alla fall...

Hepp, dags för en dusch!

Dags att sova igen

Kan inte direkt påstå att jag får särskilt mycket gjort här hemma. Är mest trött hela tiden. Både igår och i förrgår gick jag och lade mig innan klockan åtta, igår låg jag i sängen innan klockan sju! Somnade i och för sig inte direkt, men ändå.

Ingen träning blev det heller. Om man inte räknar att packa upp resväskan. Inte? Nähä, då blev det ingen träning. Men imorgon tar jag med både spinningkläderna och baddräkten.

Regn och rusk - nu är hösten här!

Vilket busväder! Det var lite blåsigt och fuktigt när jag klev utanför dörren hemma, men när jag hoppade av bussen fullkomligt öste det ner.

Och så var det en sån där dag… Busschauffören körde som om han hittat körkortet i ett flingpaket, så min väska flög av sätet (inget ömtåligt i den, tack och lov), och när jag väl fiskat upp den fastnade axelremmen i sätet. Lyckades lossa den efter en kort men intensiv kamp så att jag kunde trycka ner de pinaler som ramlat ur väskan. Färdig lagom till min hållplats, och jag tror inte att något blev kvar på bussen. När jag hoppade av ösregnade det som sagt, så jag tog fram mitt paraply. När jag skulle fälla upp det lossnade handtaget med ”pinne” från resten. Vad härligt, tänkte jag. Jag tryckte fast delarna igen, och fick hålla handen över skarven – annars skulle paraplydelen flyga av vid nästa vindpust. För blåste gjorde det också…

 

Aja, hösten är här. Mitt i november. När kommer snön? Börjar bli dags att planera julledigheten också. Jag ska ta semester mellandagarna, men sedan är frågan om man ska ta ett par dagar före eller efter jul…

 

Har börjat testa en ny dryck, honung (ska egentligen vara lönnsirap), citron och cayennepeppar, som substitut för kaffe och te. Det är egentligen en helt egen diet, där man bara dricker denna dryck, men det låter lite väl häftigt för mig. Däremot ska cayennepeppar vara bra för förbränningen, och lite honung minskar sötsuget, så jag kör den som ett komplement. Vi får väl se hur det går… Och nej, det har inget att göra med magraset igår, eftersom jag testade drycken när magen lugnat ner sig.


Snart jul

Jippi, Pojken ringde! Så härligt att höra hans röst, det är som han säger, tiden går lite fortare då. Jag har lite svårt att greppa att det snart är första advent. Jag hann ju inte ens fatta att det var oktober för tusan! Men det ska bli kul att ta fram alla juleljus. Ska försöka hålla mig från att köpa fler ljuvliga lampor i år...

Kväll och magen håller ännu...

Det verkar som att magen har lugnat ner sig nu. Var ute och joggade en liten runda, det gick bra det med. Förhoppningsvis kan jag sova bra inatt, har inte sovit bra sedan natten till torsdagen. Det börjar kännas lite tufft. Jag vill inte komma in i den skiten igen, att inte kunna sova ordentligt och alltid vara trött.

Har inte hört från Pojken idag heller. Om du läser det här - skärpning och skicka ett mail då och då!


God natt!

Hemma idag...

Bläh, har precis insett att jag inte kan gå till jobbet idag. Magen har fått ett sammanbrott, borde ha gissat det redan igår då magen började krångla. Förhoppningsvis är jag på benen imorgon igen. Inte nöjd!

Äntligen kontakt!

Äntligen fick jag prata med Pojken. Visserligen bara tio minuter på Skype, men det räckte för att jag skulle må bättre.

Magen däremot mår inte bättre. Blir en tidig kväll för mig. Jag kommer att somna tidigt, tillsammand med en bok och ett par löften om att äta bättre och att träna mer...


Hemma igen

Jag saknar min Pojke så att jag håller på att gå sönder! Inte ens en vecka, hur fjantig får man bli... Men jag blev överlycklig över att kunna växla ett par rader på Skype, och att se hans kommentar på min blogg. Puss på dig vännen, och ta det försiktigt i Långtbortistan.

Nu har jag i alla fall kommit hem från Göteborg. Vi åkte upp igår, och passade på att stanna till i Falkenberg för att hälsa på några gamla bekanta. Inte till mig, men Bror kände dem från gamla hemstaden norröver. De var i Falkenberg och spelade en match, så då var det nära och bra att säga hej.
Vi skulle bo på Gothia Towers, ett väldigt bra hotell i vanliga fall men just på lördagen verkade allting strula. (För övrigt har jag aldrig haft problem med fredagen den trettonde - men lördagen den fjortonde blir allt fel!) Vi fick rum på våning 16 och våning 22, kul... Parkeringen strulade och det var 15 minuters kö till hissarna. Och vid middagen hade de missat matallergierna, vilket löstes snabbt och smidigt men ändå.... Lördagen den 14:e!

Utsikt från 16:e våningen

Middagen var förresten kanongod! Parmaskinka (typ) med lite olivolja, pinjenötter och rödlök till förrätt (mamma fick någon laxförrätt i stället, hon som tål mer än oss andra stackare), och kyckling till huvudrätt. Hallonsorbet men björnbär till efterrätt - och här tar jag tillbaka allt elakt jag sakt om hallonsorbet innan, den var jättegod. Och kaffe med sherry (eller whiskey) till det. Mumma!
Sedan bar det av till Lorentsbergsteatern för att se musikalen The Producers (det våras för Hitler). Den var över lag bra, även om det fanns några långsamma partier.
Mer info finns här: http://www.theproducers.nu/start.html

Idag har vi ätit en rejäl frukost på 23:e våningen. Vi satt säkert en timme och myste! Bröd, fruktsallad, äggröra och bacon, kaffe med låglaktosmjölk, wienerbröd... Ja, det sista var väldigt onödigt, men väldigt gott. Hade jag kommit hem tidigare hade det definitivt blivit en lååång joggingtur.
Sedan gav vi oss iväg till Liseberg. Men vi upptäckte snart att vi hade en och en halv timmas väntan innan de öppnade, så vi tog en promenad på avenyn istället. Vi hann med både en chokladaffär och en skoaffär, och nu huserar de här skönheterna i min garderob (förlåt Pojken!)...

Har dreglat efter dessa ett bra tag nu...


Sedan fortsatte vi till Liseberg. julmarknaden öppnade på fredagen, och de hade verkligen lyckats skapa julstämning med konstsnö, isshower och julmusik, trots att vädret var höstligt regnigt. Titta vad många fina lampor! Och så hade de souvas! Mmmm... De eldade björkved utanför "kåtan" där de sålde souvas i pitabröd, snacka om att man kände sig som hemma! *nostalgi*


Allt som allt, en kanonbra helg!

Lördag, tidigt!

Vaknade redan klockan åtta idag. Har tydligen drömt mardrömmar, mumlat i sömnen och rullat runt så jag var helt intrasslad i tröjan. Kanske för att jag inte hört något från Pojken ännu?

Var iväg på möte torsdag och fredag, vilket inte alls är bra... Blev ju jättetaggad att sätta igång och jobba, men kan inte göra det förrän på måndag! Jag tror att det här kan bli jättebra, och jag vill verkligen hålla i projektet när det ska implementeras också.

Sitter hos mamma och skriver nu. Vi ska iväg till Göteborg om några timmar, mor, bror och jag. Ska se The Producers på Lorentsbergteatern (där har jag inte varit innan) och övernatta på Gothia Towers (där har jag varit innan). Om nu herrskapet får tummen ur och bestämmer en tid förstås...

Hepp, en dusch och en kopp kaffe, then I'm good to go!

En heldag

Usch och fy vad trött jag är. Och frusen som vanligt. Blir nog snart en dusch och sedan i säng.

Sitter nu på ett hotell i en liten bruksort i sydsverige, med en laptop (inte Dinosaurien) i knät och Sydnytt i bakgrunden. Har precis kommit tillbaka efter en god middag på en liten mysig italiens restaurang. Supergod mat, men jag fattar fortfarande inte varför de serverar påklädda skaldjur, i alla fall när de är marinerade och indränkt i kryddor och annat. Totalt omöjligt att äta på ett civiliserat sätt, oavsett hur snyggt det än är!

Jag kom fram till hotellet igår kväll, och idag åkte Pojken till Långtbortistan. Nu dröjer det två veckor tills vi ses igen. Två veckor! Det är helt sjukt lång tid, när vi förmodigen inte ens kan prata via Skype varje dag. Jag är bra bortskämd...

Nähepp, dusch och sova var det, så att jag orkar med morgondagen. På lördag blir det Göteborg, det ser jag fram emot!

En liten joggingtur

Vad skönt det är att springa! Efteråt alltså, när man kan slå sig för bröstet och säga "vad jag är duktig"! Frös som tusan innan, och det var verkligen inte kul att gå ut i joggingkläderna. Men efter den första kilometern var det rätt behagligt, och med en kilometer kvar kunde jag börja drömma om målen till jul. Hur långt jag sprang? Fem kilometer, man är ju inte vältränad heller...

Nähepp, nu blir det en språngmarsch till! Till bastun...

En helg går så snabbt

Så var det söndag kväll igen. Sitter med Dinosaurien i soffan, insvept i plädar, med en mysbrasa sprakande, Pojken vid min sida och en korkad komedi på TV:n. Life is good!

Var ute och sprang lite i lördags. Eller, ja, joggade i alla fall. Det blev bara tre km den här gången, men med tanke på att det var en månad sedan jag lufsade någonstans får jag vara nöjd. Visst hade jag kunnat lufsa en bit till, men det får bli imorgon. Var går gränsen mellan att jogga och springa förresten? Kanske när man lufsar runt på runt 6 min per km? Det låter bra, det är ett mål.

Fick min nya leksak i veckan! En liten vit Iphone (eller i-fåne, som hon kallas här hemma). Har givetvis testat några mer eller mindre meningsfulla appar. Gillar Nasas app, där man får lite info om uppdrag, med bilder osv. SmackTalk är meningslös men skitkul!

En annan stor händelse denna vecka är att kompisen fick sitt andra barn, en liten pojke. Grattis till den nya familjemedlemmen! Presenten är införskaffad sedan länge, men vad det är kan jag förstås inte säga innan den överlämnats!

Hepp, nu är det minsann sängdags! Nästa vecka är fullkomligt fullbokad, med tjänsteresa onsdag-fredag och en resa till Göteborg lördag - söndag. Pojken smiter iväg till Långbortistan på torsdag, och blir borta hela två veckor. Det kommer att bli tomt... Men tack och lov för den moderna tekniken! Med Skype känns det inte så långt till Kina.

Första snön

I morse gick jag upp tidigt, med ambitionen att vara på jobbet tidigt för att slippa stressa. Det gick sådär... Körde hårt på no-stress-temat och valde att ta den vanliga bussen i alla fall. Jag tog på mig skorna och tittade ut genom fönstret. Och fick en chock. Snö i mängder! Hurra! Jul och mys, ikväll åker glöggen fram!

Bakbestyr

Hurra! Pojken är hemma igen från resan Utrikes. Nu får jag njuta av hans sällskap i hela en och en halv vecka innan han försvinner på nästa äventyr.

Det blev ingen Halloween-fest i år. Vi höll inte i någon eftersom Pojken hade andra planer med sin ungdomsförening. Om någon annan hade halloween-fest? Vet inte, ingen som bjudit oss i alla fall...

Fick ett infall att baka lite igår. Cupcakes (dvs muffins med glasyr) och ett fruktbröd. Brödet blev kanongott! Första gången jag bakat mörkt bröd, och den här varianten var buslätt! Fullproppat med torkad frukt och valnötter, mums! Muffinsen blev lite värre, stenhårda skapelser trots att jag försökte minska lite på mjölet. Den sorten jag testar nu är otroligt kompakt, och det är nästan omöjligt att få bort alla mjölklumpar. Mycket besviken - på både mjöl och muffins! Men fina blev de i alla fall, med gulligt hjärtformat strössel.





RSS 2.0