På flygplatsen

Jodå, Arlanda Express fungerade fint den här gången. Nu är det en timme kvar tills planet lyfter. Det är kanonfint väder nu, sol och blå himmel. Det är ett par minusgrader bara, så det känns lite "vårligt".

Återtåget

Sitter på Arlanda Express. Spännande, spännande - hur ska det gå?

Strax dags att checka ut

Hästens sängar = skräp. Nu kanske det inte är sängens utan snöskottningens fel att jag har ont i ryggen, men den var helt ok i måndags, småkänningar igår och ont som tusan idag. Visst är jag gnällig, men den här veckan har inte riktigt varit på min sida direkt.

Håller er uppdaterade om dagens resa med Arlanda Express! :)

Trött och förkyld

Nu har förkylningen slagit till mot näsan i full kraft - det rinner konstant! Är det ett bra tecken? Betyder det att förkylningen släpper snart?

Jag följde inte med på den gemensamma middagen, är för trött för det. Gick en kort runda (har suttit instängd hela dagen, behövde lite syre) till apoteket och hemköp, nu har jag bunkrat upp med apelsinjuice, nässpray och en bok jag förmodligen kommer att somna ifrån. Beställde sedan upp en bookmakertoast (med en hel tallrik majonnäs - vad tror de?) och nu är det dags att sova. Eller halvsova till OS eller något annat meningslöst.

Sov gott!


Bara att inse..

...att sannolikheten för att tågen kommer fram i hyfsad tid - eller alls - är minimal. Jag skulle åka huvuddelen av sträckan med X2000 Stockholm-Malmö, och där verkar det mesta ligga nere. Sista sträckan går med det för dagen sista tåget, som jag då med andra ord skulle missa. Det verkar vara ont om ersättningsbussar, vilket skulle kunna leda till att jag fastnar i Nässjö. Såååå jag avbokade tågbiljetten och tar flyget istället. Det betyder en natt till hemifrån, men större chans att kunna hålla i mötet på torsdag. Om jag nu inte fastnar på Arlanda express igen, förstås.

Sicken dag! Äntligen mat och en säng...

Trodde att jag skulle vara framme vid hotellet och slappa runt klockn åtta, men istället checkade jag in strax efter elva. Men efter lite mat (risotto, mums) och en kopp kaffe känns det mycket bättre. Skönt att det är sovmorgon imorgon!

Buss

Helt jävla sanslöst. Tåget backade en bit ja... Hela vägen till Arlanda! Så efter två timmar var bi tillbaka där vi började! 240 spänn fattigare! Så det var bara att vänta på flygbussen. Den ska gå var 10:e minut. Jo tjena... För fem minuter sedan kom busskrället (Arlanda snigelfart kom in för en halvtimme - en timme sedan) och nu väntar 50 minuter buss in till city. Är jag förbannad? Är mina fötter isklumpar? Är påven katolik?

Nu då?

Nu tar folk på sig täckbyxorna... Vi står stilla igen. Tåget måste backa, och vi är inte direkt ensamma på spåret... men nu är tydligen tåget precis bakom oss i rörelse! Det betyder att det snart blir fart igen! Lite "rolig" info... De kollade upp möjligheten till ersättningsbuss, och den var obefintlig. Alla (flyg)bussar var ute som ersättningstrafik, och det fanns bara tre taxibilar lediga. Men en eloge till tågpersonalen, som är kanon på att informera!

Rullar?

Nu ska vi snart vara på rätt spår igen. Eller, ett spår i alla fall. Växeln gick inte att laga, så vi får backa en bit (en bra bit om man får läsa lite mellan raderna) och byta till ett pendeltågspår istället. What Next? Stay tuned...

Fast på Arlanda Express

"det enda som verkar fungera är biljettklippningen". Sagt av en frusen medpassagerare på Arlanda Express. Vi sitter och väntar på att Banverket ska kolla på en trasig växel. Hittills har vi suttit på tåget i en timme (resan ska ta 20 minuter), och värmen börjar sakta men säkert försvinna. Passagerarna flyttar längre fram i tåget, det verkar som att bara halva tåget är ljummet. Det lutar åt att det blir flyget hem också, järnvägarna verkar högst opålitliga. Jag återkommer när jag vet mer!

Så klart...

Jaha. En växel är i fel läge och vi kan inte röra oss en meter innan Banverket kommit hit och fixat den. Doktor Glas, fast på Arlanda Express, mitt i ingenstans.

Snöoväder

Det har snöat massor... Just nu ser det ut så här utanför fönstret.


Länktips!

Måste tipsa om en kul sida...
http://www.webbkameror.se/

Här finns webbkameror från olika städer osv, superkul att titta på hur det ser ut hemma eller för att kolla in vädret innan man åker någonstans.

Bananbåtsbilden!

Får ju inte glömma den utlovade bilden på bananflottarna... Förlåt, bananbåtarna menar jag förstås.


Tårtverkstad

Bättre sent än aldrig! The making of the cake...

Se till att hålla koll på vilken tårtform som är vilken, annars kan hjärtat hamna upp-och-ner. Häll i smeten och in i ugnen!


Tippa ur kakan ut formen....


...och fyll med valfritt godis - här hallonmousse.


Kommer du ihåg vilken del som var vilken? Bra, lägg ihop tårtbottnarna (fyllning mot fyllning) och dekorera efter tycke och smak. Klart!


Och en bild till...

Bild tagen den tredje februari. Det snöade en del den dagen, och jag har ett träd utanför fönstret. Bilden till vänster är trädet tidig förmiddag, bilden till höger är strax innan hemgång samma dag.


Sett på lunchpromenaden


Den här lilla sötnosen såg jag på lunchpromenaden förra veckan. Den (och en kompis) promenerade lugnt på andra sidan vägen mot min arbetsplats, och brydde sig varken om bilar eller fotgängare. Och de verkade inte bry sig så mycket om älgen heller...


Lycka


Fågelkvitter och snö

Sådär ja, äntligen har jag bänkat mig framför bloggen igen. Jag hade ju tänkt att börja med en sammanfattning - med tillhörande bilder - innan jag "fortsätter med mitt liv", men det är bara att ge upp den tanken. Då skulle jag aldrig komma igång igen.
Idag snöar det igen. Det är -0,5 °C ute, och fåglarna kvittrar. Jajjemän! Trodde först att det kom från Iphonen (tittade på ett program med Anders och Måns på SVT play, filmat på sommaren), men det var fåglar på riktigt. De hade nog ingen väderrapport över Skandinavien där borta i Övervintringsland, annars hade de säkert stannat där ett par veckor till...
Sitter vid Pojkens dator nu. Routern tog semester och lämnade oss alldeles vilsna utan internet. Pojken kidnappade tråden rätt kvickt, så nu är det först till kvarn som gäller...

RSS 2.0