Så Glas!

Doktorn har hittat snygga skor igen, kolla in (finns här)!

"With big, pointy teeth!"

Whoa, kolla in den här kaninen från craftzine.com! Min våffla!

waffle bunny'

Literal music video (Anything for love)

Dags för en musikvideo igen! Det här är en underbar version av Meatloafs Anything for love. Nu sjunger de om vad som händer i videon istället, kolla in!


Är det bara jag som är trött eller?

Hittade den här bilden hos en känd bloggerska (bilden är från Vouge, med Raquel Zimmermann, plåtat av Inez & Vinoodh och stylat av George Cortina enligt uppgift - sådär ja, då fick jag med en snygg källhänvisning).

Är det snyggt? På riktigt? Byxorna ser inte bara otroligt obekväma ut, de ger också den stackars kvinnan väldigt konstiga proportioner. Ölmage och spindelben? Och hur lång är överkroppen egentligen? Och omotiverat nakna bröst, det är bara snusktidningar och prettofotografer som kallar det "konst" som kör med det - förhoppningsvis. Den där stora näsduken hon hade runt halsen tog visserligen fokus från det. Men det som jag reagerade först på var posen... Visst ser hon ut som någon ur uppvärmningen till en Susanne Lagerfelt-video? "Slappna av... och kniiiip!"


Nu har pojken landat!

Tänkte bara berätta det. :)

Wiiii!

I kväll landar Pojken i Köpenhamn! Så i natt får jag träffa honom igen!

Dagens ickenyheter!

Jag tror att Aftonbladet har snöat in sig på ett tema.
Ricky Martin kommer ut som homosexuell (artikel finns här). Var det en överraskning för någon? Ricky - vi vet och ingen annan än rubrikmakarna tycker att det är en big deal.
Petra Mede kommer ut som bisexuell (artikel). Av allt intressant den kvinnan har att komma med, är det just det som tidningen blåser upp i stora rubriker. Herregud, är det 1800-talet fortfarande?

Snygga väskor?

Hittade ett par aftonväskor som jag är liite tveksam till... Den första ser ut som en allvarlig släng av en könssjukdom (ja, den finns i rosa) och den sista påminner om en hoprullad dubbelfoting.

Vad tycker du - hiss eller diss?

pearl bag'
ribbon clutch'


Hittade även några coola och riktigt annorlunda väskor...

house bag'
apple'

Tänk om vi har samma klänning?

Haha! Ännu ett klipp från serien Man stroke woman. Hur kul som helst!




Oh crap

Glömde telefonen på jobbet. I alla fall hoppas jag det... Hade den när jag stängde av datorn, hade den inte när jag tog upp busskortet ur väskan. Förmodligen ligger den på skrivbordet på kontoret. Ska försöka att inte nojja över det hela kvällen - nu är det inte så mycket att göra åt det i alla fall!

Mardrömmar

Usch, drömde mardrömmar igen. Fabrikslokaler, hissar och otäcka barnspöken - kändes som en japansk skräckfilm. Tog ett tag att somna om, och nu är jag både trött och har huvudvärk.

Top model citat

"I like her body. She has no boobs. Like a boy"
"One step closer to changing other peoples lives!"

Ja jösses. Får se vad hollywoodfruarna har att säga...

Oh. My. God!

Haha! Så roligt! De är helt hysteriska över att ha fått den här chansen! Vill det här mer än något annat! Har ett tomrum som bara modellandet kan fylla!
Undrar om alla andra framgångsrika människor tänker så? Kan se den nyutnämnde VD:n på ett stort globalt företag framför mig: " ohmygodohmygodohmygod! Jag fick jobbet! Det här betyder allt för mig! Jag kommer att bli den bästa VD:n i världen! Wiiii!" hoppandes omkring som en liten femåring... Haha!

Top Short

Soppan puttrar på spisen, och nu ska jag se på top model! Den här gången är det bara "korta" tjejer med. Dvs under 1.70... Dags för en timme skrik, panik och tjejhysteri. Fun fun!

Busy busy busy...

Har precis varit ute och promenerat med D. Det var välbehövligt, jag har en förmåga att stressa upp mig rätt rejält ibland. Det sitter oftast inte i så länge och allt som behövs är att bli av med lite överskottsenergi och prata om något annat.
Nu ska jag göra en omgång till av supersoppan! Och om jag kommer ihåg det ska jag lägga upp lite fina bilder på blommorna jag köpte på lunchen.

Nu känns det i benen...

Benen kändes hyfsat fräscha igår, men idag är låren snudd på halvdöda... Målet är att springa milen innan månaden är slut - vilket betyder onsdag! Kommer det att gå?

Smoothie

Lilla I påminde mig om smoothies... Mmm... Vaniljyoghurt, jordgubbar och basilika är en svårslagen blandning. Fast nu hade jag inte basilika, så det blev yoghurt och blandade bär istället. Massivt gott, och nu längtar jag efter sommaren.

Mysko felmeddelande

Fick ett mysko felmeddelande på tv3play...



Vad är det här för skumt? Vad sjutton har min datorklocka med videoklippet att göra? Och varför fungerar andra avsnitt på samma kanal? Gah!

Hoppsan!

Jag undrade just varför det började regna in kommentarer... Och så såg jag det här på blogg.se (startsidan):
bloggtoppen
Tack alla söta för kommentarerna!


Och D, jag skulle aldrig köra kickboxing utan dig om vi hade fått plats i kontoret båda två... Och du har ju ett visst försprång - you look good doing kickboxing! Jag bara flaxar runt... Haha!

Färdigtränad för idag

Har varit rätt duktig idag, jag tog mig runt 7-kilometaren så nu är det milen nästa (kanske inte innan månaden är slut, som målet var). Det känns bara lite tråkigt att jag är tillbaka på samma nivå som för ett år sedan. Men sista kilometern kändes nästan bäst, så det finns väl hopp...

Körde halva kickboxing-passet också (kom på att man kan se på DVD via datorn - hur dryg får man bli?). Det gick väl inte mycket bättre än förra gången direkt. Jag har ingen koordination alls, det är väl därför jag håller mig till spinningen... Skulle nog behöva en spegel också, det är svårt att veta om jag gör rätt (läs: hur mycket fel jag gör).

Well well, nu ska jag se vad mamma ville. Ciao!

Love it!

Kolla in!
Biljetter till green day göteborg


Så jag tänkte bjuda på två favoriter. En lite nyare och en gammal goding. Enjoy!


21 Guns (21st century breakdown, 2009), Green Day kan sina ballader.



Älskar deras humoristiska låtar! Kolla in King for a day (Nimrod, 1997)!


En bättre bild på passionsblomman

Hittade en bättre bild på wikipedia. 
Blå passionsblomma

Fladdermusblomma och kanelbasilika

Det var motigt att ta sig ut idag. Fastnade bland så mycket annat kul...

Vad sägs om en fladdermusblomma? 
Fladdermusblomma


Eller kanelbasilika?
Kanelbasilika - 'Cinnamon'


Eller min älskling blå passionsblomma
Passionsblomma, Blå-


Allt hittat på www.froer.nu

Haha! Så sant!

Allt blir dyrare när ordet "bröllop" ingår...


Fan-f***ng-tastic

Så är det "tillåtet" att slå på tv:n igen, min livlina när Pojken är borta. Vad händer? Boxer verkar ha problem med sändningarna och bilden funkar inte! Det finns ljud på alla kanaler och bild på radiokanalerna (!). Så nu är jag fast med figaros bröllop, det mest intressanta som går på tv/radio just nu. Suck.

Å jag gick på det igen...

...att göra reklam för ett klädmärke så klart. Men det är kul att leka desiner, så här är mitt bidrag:

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Snart mörkläggning

Tänk om jag hade haft min nya bärbara. Då hade jag krupit ner i sängen med den, och dragit båda täckena över huvudet. För det är läskigt när det blir helt mörkt. Och Pojken är långt borta. Så jag kommer att krypa till sängs med min Iphone, och inte låtsas om att jag fuskar...

Städning pågår!

...Men det är ju så mycket roligare att surfa runt och läsa bloggar och titta på snygga skor! Har dammsugit i alla fall, alltid nåt...

Awww!

Satt och läste Aftonbladet när jag snubblade över de här raringarna...

söta men skumma djur


Artikeln hittar du här.

Påminnelse 2!

Glöm nu inte Earth hour i kväll!

Och glöm för allt i världen inte att vi går över till sommartid i natt! Det kan bli jobbigt på måndag annars...

Frukostvåfflor

Det blev frasvåfflor till frukost. Nästan så att man skäms... Tror att jag föredrar de segare spenatvåfflorna, det här var lite väl sött och fett.


Ska köpa hem grejer till supersoppan igen, och sedan ska jag fokusera på GI/LCHF/atkins efter det. Mådde bra av det förra gången, så det är bara att köra på.

06:30

06:30. Så mycket var klockan när jag vaknade idag. Jaha, bara att gå upp... Tanken är at Pojkens mamma ska komma hit i eftermiddag (har inte pratat med henne ännu), och så ska hon få skypa lite med Pojken. Videosamtal, ujujuj!
Hepp, frukost då... Ska se vad jag kan hitta i gömmorna. Är lite inne på våfflor igen, men det kanske är lite väl tidigt?

Påminnelse 1!

Glöm inte Earth hour imorgon kl 20:30! Släck ner under en timme, passa på att tända mysljusen och njut av att slippa stressen. Kanske en stor mugg te och en varm filt? Eller ta en promenad och se vilka av grannarna som släckt ner?

Dator på väg!

Min dator är skickad! Den befinner sig just nu i Danmark, om jag tolkade Schenkers info rätt. Som Fylking säger - äntligen!

Fortfarande huvudvärk...

Huvudvärken vill bara inte ge med sig! Har iofs inte sovit något ännu, men jag har pratat med Pojken och det är bättre!
Nu tittar jag på Lyxfällan och dricker kaffe. Blir lite sugen på att lägga upp auktioner på Tradera, men sedan tänker jag på jobbet med att väga och packa, och då blir jag lat igen...

Huvudvärk så in i...

Skrev ju innan att jag sovit dåligt inatt. Som om inte det var nog slog huvudvärken till strax innan förmiddagsfikat. Jättekul... Stack i alla fall hem lite tidigare. Ska försöka sova bort huvudvärken, eftersom värktabletterna inte hjälper. Himla synd, eftersom vi just nu har 17 grader ute...

Så här ser trädgården ut just nu! Det är ganska mycket snö på just den här delen, eftersom all snö från gångarna skyfflats upp på samma lilla gräsplätt...

vår trädgård mars

Nätet gör lite som det vill

Igår slösurfade jag runt lite, och helt plötsligt blev det tvärstopp. Jaja, tänkte jag, det brukat hosta till lite och gå igång ganska direkt. Men jag väntade, och väntade, och väntade, men inget internet blidde det. Så jag kröp ner i sängen tidigt istället.
Kunde jag sova gott då? Nej... Har kommit in i någon slags drömfas, där jag drömmer mycket och intensivt, fast jag kommer bara ihåg drömmarna ett par sekunder efter att jag vaknar. Och när jag ser något som påminner om drömmarna. Suck. Det finns roligare saker än att sova åtta timmar och vakna trött.
Förra gången jag hade jobbiga sömnproblem gick jag till en läkare. Han var sååå hjälpsam och berättade om sin jet lag när han åkte till USA. Jo, för det är ju jämförbart...

Matiga spenatvåfflor

Så här blev det! Våfflor med grahamsmjöl och spenat, det gröna ovanpå är en avokadoröra. Egentligen skulle det ha varit bacon till, men den luktade gammal dansk balkongost, så jag körde utan.
våfflor med spenat och avokado

Upp å ner

Nu är jag trött. Det har varit en fullspäckad dag med lite upp och lite ner. Fick en grym blodsockerdipp vid lunch vilket gjorde att allt blev lite extra jobbigt. Hade utvecklingssamtal idag, som jag inte hade förberett ordentligt (min planering gick åt skogen samma sekund som jag startade outlook). Men en halvtimme på lunchrasten räckte, jag visste i princip vad jag ville få fram och sedan var det bara att snacka på.

Hade tänkt åka in till Göteborg på lördag, men jag tror nästan att jag hoppar över det. Skulle i så fall skaffat nytt busskort på fredagen, men det hinner jag inte eftersom jag fick hoppa in på ett annat möte - som slutar halv fyra imorgon = hinner inte in före de stänger. Och jag är inte jättesugen på att åka runt två gånger så tätt inpå varandra. Jag har ju ett hus att städa!

Var på spinning idag, det var första gången på en månad. Jösses vad trött jag är i benen nu! Tyvärr var det bara två som dök upp, tror att det fina vädret spelade ganska stor roll där.

Hepp, nu ska jag göra våfflor! Det är ju våffeldagen...

Wtf?!

Bygeln i min bh har gått av. Av! När jag hade den på mig! Det är metall för bövelen! Bekvämt? Inte det minsta...

Till pojken!

Nu ser man gräset här!

Att få sova

Jag drömmer en väldans massa. Igår var det olyckor, och något mer.
Sömnen natten till igår
Idag drömde jag att jag blev VD på företaget, och vissa ville hjälpa mig, andra motarbetade mig. Fas det var inte direkt som att vara VD "på riktigt", kändes mer som att bossa i tomtens verkstad...
Sömnen natten till idag

På hjärnan

"man boobs, man boobs, you can hold my man boobs". Jag vet inte vad som är mest irriterande - att få en enstaka textrad fast i huvudet, eller att den skriver om sig själv till de mest bisarra saker innan den fastnar...

Det blev en promenad i alla fall

Jag hade ingen framgång i min kamp mot förstärkaren. Sladdarna förblir utdragna och bilderna förblir i kameran (har inte hittat överföringssladden, så jag kan inte maila bilderna till Pojken så att han kan hjälpa mig). Skit samma, jag får sysselsätta mig på andra sätt.

Det blev en promenad med D i alla fall. Vi bestämde oss för att vi ska bli fiskande pirater, med byns lilla sjö som hemvist. Jag ska ha högklackat och hon ska fiska stövlar... Japp, mycket viktiga ämnen som avhandlades...

Efter promenaden firade vi deras gulliga monster till katt. Han var ett mycket kräset födelsedagsbarn, och vägrade låtsas om att han uppskattade sina presenter. Deras andra kissekatt blev däremot överlycklig!

De har pyntat vår lilla rondell nu. Kommunens trädgårdsmästare är ett geni, han pyntar rondeller, busshållplatser och gud vet allt med fantastiska skapelser gjorda av kvistar. Supersnyggt!


Grått

Regn. Rusk. Pust. Stön. Bläh.

Bröllopsskor?

Har hittat drömskorna till bröllopet... Lite fel prisgrupp kanske, men för ett bröllop hade det varit ok. Eller? Nehepp.

Louboutin-röda sulor eller hjärtformad peep toe. Vilka hade du valt?


Glamourama

Nu har jag sett avsnitt 13 (ja, pinsamt) av Glamourama, en TV-serie om tre bloggande kvinnor i modebranschen. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker om den... Tjejerna verkar mestadels som bortskämda brats ("om det är dressmankostymer blir det middag sedan går vi, är det armani..."), ibland verkar det faktiskt som att de vet vad de gör. Och det handlar om att vårda sitt varumärke, säger de. Hmmm... Vete tusan om jag skulle anlita dem, de visar inte direkt sin seriösa sida. Å andra sidan kan de dra sjukt mycket folk - som gör allt för fri sprit och en goodie bag.

En bra måndag

I höstas skrev jag EFNMS tentamen i ledning av underhåll (är du nyfiken så kika på www.utek.se), och klarade den. Nu har ett gäng från oss (inte bara mitt hemföretag, utan även de andra inom den svenska delen av koncernen) varit iväg och skrivit tentan. Av de nio jag vet var iväg har bara fyra klarat den. Jag hade säkert tur och fick en enkel variant. Är nästan lite sugen på att skriva den igen för att få bekräftat att jag verkligen kan det som krävs, och inte bara haft flyt. Hur stört är inte det? Finns säkert ett ord för det...
Idag har jag fått en hel del gjort på jobbet, så jag känner mig rätt så effektiv. Lite mindre effektiv här hemma dock, har en hel del disk kvar sedan brödbaket igår... Men det ska jag ta hand om nu, sedan är det sängen för mig!

Dagens motion gick sådär

Joggade tre kilometer, sedan höll benen på att dö. Tog mig hemåt med siktet inställt på en tränings-DVD (sooo eighties, I know!), men det gick inte så bra det heller. Jag hade lyckats dra ut lite sladdar till förstärkaren, när jag var på spindeljakt igår. Det visste jag i och för sig redan. Det jag inte visste var att det var omöjligt att få dit dem igen.
Pojken, hjälp!

Världens minsta hamburgare?

Gjorde pannbiffar/hamburgare igår. Idag gjorde jag hamburgerbröd. Något blev inte riktigt rätt... Det blev världens minsta hamburgerbröd! Tyckte att de såg små ut, men jag tänkte att de skulle jäsa till sig. Det gjorde de inte... Nedre bilden visat hur de ser ut med hamburgerbiffen på (det geggiga är smält ost) - fick plats med en fjärdedels biff på varje! Visst var de tjockare än vanliga hamburgare, men knappast större.

Gjorde vanliga frallor också, det var i princip samma deg fast med mer jäst, så de blev lite större. Smarrigt värre!

:(

Nu fick jag en JagSaknarPojkenJättemycketDetÄrSåSyndOmMig-attack. :(

Sicket lur!

Köpte lite torkad frukt, dels för att ha i bröd, dels för att ha ett "nyttigare" godis. Kollade dock inte på innehållsförteckningen... Visst fattar jag också att de tillsätter socker till tranbär, eftersom de är rätt ordentligt syrliga, men den här påsen hade alltså MER socker än bär! 36% tranbär - wtf?!

Bröllop på youtube

Så har jag fastnat i YouTube-träsket igen... Man klickar på en länk, sedan en till, och en till... Här kommer i alla fall två favoriter med bröllopstema. Den första är en underbar historia med vänner som sjunger och dansar, den andra är en sång om syskonkärlek... Enjoy!

Mera gotte

Dagens "vill ha" från nelly.com

Angel SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COMDeep Scarf SEK 299, Friis & Company - NELLY.COM Necklace 107 SEK 199, Nelly Accessories - NELLY.COM Cube Armband SEK 195, Cheap Monday - NELLY.COM Power Blazer SEK 499, Vila - NELLY.COMShelly SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Första femman efter jul

Joggade femkilometersrundan idag, för första gången sedan tidig december. Det var jobbigt... De första tre kilometrarna kändes det som att jag hade ett tunt lager klister under skorna. Som att springa på flugpapper. Sedan gick det liiiite bättre i alla fall. Höll mig under 8 min/km, crappy resultat men det ska bli betydligt bättre!
(konstig rättstavningshjälp det här programmet har, kilometrarna var inte ett godkänt ord. Den tyckte att jag skulle skriva vilometrarna istället. Vad sjutton är en vilometer???)

Draknästet och kreativitet

Satt och tittade på Draknästet på SVT play (kan rekommenderas). Vad underbart att ha en idé som man brinner för! Skulle gärna arbeta med en egen idé, men jag verkar inte vara tillräckligt kreativ. Eller så är jag bara väldigt duktig på att begränsa mig själv. Kan komma på mig själv med att stå på nödbromsen så fort det går lite för bra, oavsett om det gäller jobbet eller fritiden. Varför gör jag så? Hur blir man mindre rädd för att misslyckas?

Dagens möbel-vill-ha

Hyllan Pilaster från Källemo (eller något liknande) skulle sitta snyggt i vardagsrummet. Då finns det en vettig plats för trädgårdsböcker mm som inte har hittat hem ännu.
Eller i köket, för att lyfta fram mina fina (men ack så sällan använda) kokböcker...

Bilderna har jag hämtat på http://www.kallemo.se/

Vill du ha ankfötter?

Det vill inte jag i alla fall. Så varför envisas de med att tillverka skor som gör att fötterna ser både platta och långa ut?

Bilder från dansshopen.nu och have2have.se




Dagens tips?

Sitter och bladar i senaste numret av Bröllopsmagasinet (en tjock historia på ca 2 cm, dötung!), och hittade ett tips jag bara måste dela med mig av.

"Testa att sova på en kudde av silke. Ditt hår glider över det medan du sover. Du förebygger en rufsig frisyr och kineserna tror att det även förebygger tokighet."

Låter ju hur bra som helst!

Humörhöjare

Loggade in på bloggen, och såg att jag hade fått hela fyra nya kommentarer. Vad glad jag blev! Ibland är det lite som att öppna paket när man loggar in här!

Någon som tittade på Håkans bar igår? Jag gjorde i alla fall det. Har tyckt att han har varit lite fånig på Färjan, men jag gillade verkligen första avsnittet! Han är lite småspattig, full av energi, bjuder på sig själv och är hur charmig som helst. Go Håkan!

Veckans mat - musikinspirerad

Matsalen på jobbet förvånade mig rejält i veckan. Nog för att de brukar krångla till maträtternas namn (och måste skriva ut vad det är inom parentes), men nu hade de tänkt till lite. Resultatet? Musiktema. Vad sägs om detta?!


 

Meatballs on fire
Placido Domingo´s Spanish Favourite
Evil bean & corn soup
Red Hot Chili Plate
Figaros Bröllopskorv
Black Sabbath Soup
Smoke on the water casserole
Head Banger Burger

 



Jag tycker att det är helt lysande!




Åh! Vår...

Hittade den sötaste vattenkannan på Gro och spira. Kunde ju inte låta bli... Pojken kommer att få spel.
Den är riktigt rosa i verkligheten.

Nej! Katastrof!

Mina favvopjuck har blivit slitna! Kolla bara!

 

Finns på DinSko, storlek 38. Hitta, hamstra, gör mig glad!

Ett livstecken!

Fick ett sms från Pojken innan idag. Resan hade gått bra, men han hade inte fått igång internet på hotellet. Huvudsaken är att han har kommit fram, resten löser sig längs vägen.
Tänker på dig gubben!

Ögongodis

Fastnade på brandos.se, de har hur många snygga skor som helst. Spotify i öronen och snygga skor på skärmen... Ett bra sätt att distrahera sig!

Jag har storlek 38 om någon undrar... *hint hint*



Tomt och ensamt!

Usch vad tomt och tyst det är i huset. Vad märkligt att man kan sakna någon så mycket så snabbt... I vanliga fall tycker jag mer om att vara själv än att hänga med andra, men Pojken är lite speciell... Han gör mig mindre ensam.

Nästa vill ha!

Lola ramona gör helt underbara skor! Dessa heter Pippi, och finns bland annat på brandos.se.

Nu så!

Snart landar den här godingen hos mig! Och jag beställde den själv dessutom! (ös på med applåder nu)

Inspiron i färgen passion purple
bild från www.dell.se

Känns lite tungt idag...

Idag åker Pojken till Långtbortistan. Nu dröjer det två veckor tills vi ses igen. Känns lite tungt idag...

Två nyheter idag

D och jag skulle köra tae bo, men det var fel region på skivan. Så jag hittade en annan träningsvideo...
Uj, vad jag saknar koordination... Man skulle filma oss nu och om ett halvår, för att se skillnaden (ja, förhoppningsvis har vi lärt oss rörelserna då). Nu blev det mest vilt flaxande kombinerat med några gapskratt.


Det blev ytterligare ett experiment till middagen. Jag har aldrig gjort risotto förr, men den blev riktigt god! Klicka på bilden för att komma till receptet.


Trött idag

Är lite småseg idag. Kom i alla fall iväg på en trekilometare. Det kommer inte att bli några fem kilometer den här veckan, benen undrar fortfarande vad jag håller på med och hur tusan de ska kunna hålla jämn takt med övriga kroppen. Resultatet är en slags ryckig passgång, och jag känner då mer släktskap med plåtniklas än med någon maratonlöpare. Nåväl, det ger sig. Det är ju lite tid kvar innan Göteborgsvarvet...

Klistermärke på buss

Haha! Roligt.

Fick en oväntad gåva...

Vi fick en oväntad lysnings- och bröllopspresent av min mamma och syster. Vi samlar på silverbestick (serien Svensk), och nu fick vi en väldans massa sådana, betydligt fler än vad jag trodde. De ska invigas snart! Så ett stort tack till lilla mamma - jag vet att du smygläser här då och då. :)

Visst är de snygga!

matsilver / silverbestick Svensk

Bilden kommer från http://memagab.se

Middagstipset

Måste bara passa på att tipsa om en kanongod fiskrätt - Kokospanerad fisk med stekt ris. Hittade receptet på coops hemsida. Fisken penslas först med soja och ingefära, och rullas sedan i en blandning av grovt dinkelmjöl och rostade kokosflingor. Klicka på bilden för att komma till receptet.

Bilden hämtad från coop.se

Söndagsmotion

Har precis kommit in från en liten joggingrunda. Blev bara tre kilometer den här gången också, jag vill ju inte skrämma slag på benen. Nu började det lossna sista kilometern, och det blir mer "jogging/löpning" än "snabb promenad med försök till knälyft"... Nästa vecka kommer det nog att gå ännu bättre. Och innan månaden är slut ska jag ha lunkat runt milen. Göteborgsvarvet närmar sig...

Köpte lite hemmaträning när vi var i stan i fredags. Ska nog testa det ikväll, eller i morgon.

bild från www.wiiactive.org

Melodifestivalen - bara för att...

Kollade faktiskt på melodifestivalen igår. Mest barar för att... Pojken och jag hejade på olika låtar också, det var lite extra kul. Ingen av dem vann...
Jag kommer faktiskt inte ens ihåg vinnarlåten. Jag vet att jag tyckte att den var helt ok, och att Anna har en grym röst (stor röst, liten tös), men hur jag än anstränger mig kan jag inte ens nynna på refrängen. Nåja, jag kanske har fel. Irland kanske inte är de enda som kan vinna med en ballad.

Kontoret

Okej, det var inte så lätt att fota kontoret, och kvällstid hade nog varit bättre pga motljuset... Men först en bild på hur det såg ut innan....

Härliga tapeter, eller hur?


Bildkvaliteten är inte den bästa, men ni får ett hum om hur det ser ut nu i alla fall.

 

Fotat genom dörröppningen


Belysningen blev pricken över i.


Praktisk förvaring, snyggt och stilrent.


Och en liten kontorsväxt!

Glömsk!

Kom precis på att jag glömt att lägga in en bild på Pojkens nya kontor! Det får bli i morgon, bilden blir nog bättre när det är ljusare.

Fredag och lördag

Igår firades en kompis som fyllde 18. Han fick en egenhändigt tillverkad "blomma"... (Känsliga läsare, håll för ögonen här)

Yucca palm?



För balansens skull kan jag bjuda på en riktig blomma också. Aloe veran i fönstret växer som en galning. Kolla hur liten krukan är till jätteväxten! Vågar inte riktigt plantera om den heller, efter omplantering har min andra aloe vera bara blivit gråare och gråare.

Monster-aloe vera




Var ute och promenerade med D i det fina vädret. Vi hade åtta plusgrader i solen strax innan elva, så det var hur gött som helst! Vi hittade de här sötnosarna på vägen. De blev jätteglada och trodde att vi hade mat.

Det skulle alltså föreställa en massa duckisar (gräsänder)...





Noooooo!

Min dator håller på att braka ihop. Eller grafikkortet gör det i alla fall. Kan surfa runt i 5-10 minuter, sedan lägger den ner. Håller just nu på att kopiera över en del till extern hårddisk, sedan ska jag beställa en ny dator (med hjälp av Pojken). Den jag har nu är lite väl lappad och lagad...

Äntligen fredag!

Har nog sovit lite bättre inatt. Förhoppningsvis ska jag vara lite piggare också, igår var det riktigt jobbigt. Kunde inte alls fokusera och var på riktigt pissigt humör. Blev lite bättre efter att jag träffat min underbara projektgrupp. Efter jobbet stack Pojken och jag ut på en liten joggingtur. Har inte sprungit sedan december så det var välbehövligt! Men jösses vad långsamt det gick! Benen och huvudet höll samma tempo, haha!

Räkneövning

1,5 drinkar på dubliners. Resterande 0,5? Pryder golvet på sagda ställe. Mycket dekorativt.

Mellanlandning

Nu har jag checkat in på hotellet. Om trekvart ska vi träffas igen för ett litet release party, killarna som håller i kursen har just släppt sin nya bok. Och så ska vi ha en liten diplomutdelning, eftersom vi är några stycken (jag och lärarna typ) som skrivit och klarat tentan i underhållsledning. Ordföranden i UTEK är här i Göteborg eftersom det är underhållsmässa, så han ska dela ut diplomen. Skoj! Sedan blir det gemensam middag och förmodligen en öl (cider) på någon pub. Planen är i alla fall att somna tidigt, så att jag kan gå upp tidigt och käka frukost (hotellets scrambled eggs, mums!) innan jag sticker iväg på mässan.

Kommunal protest

Såg förresten en demonstration igår på Stora torg. Kommunal passade på att demonstrera för rätt till heltid och vettiga löner och arbetsvillkor. Helt rätt! Samtidigt som jag tycker att det är sorgligt att kvinnodagen ens finns (vi måste sluta dela upp oss i vi och dem) så blir jag lite varm i hjärtat av att se hur folk sluter upp för att hjälpa varandra. Slentrianmässiga demonstrationer á la första maj tror jag däremot inte på. Färre och färre minns den tiden då de var betydelsefulla, vilket leder till att de ses som något omordernt och smått löjeväckande. Det är inte fint att vara socialist eller solidarisk. Medmänsklighet är synonymt med bakåtsträvande och godtrohet. Synd. Var kommer vi att hamna om vi fortsätter se världen utifrån oss själva och vår egen plånbok?

Kaffe, bagel och telefon

Sitter på espresso house med en sojalatte och en laxbagel. Nyttigt? Inte alls, men jag blev så sugen på laxen, och jag tror inte att det går att beställa enbart laxen... Kanske skulle gått till Hemköp istället? Har precis pratat med Pojken också, och fått en liten rapport om gårdagen. Varför är jag aldrig hemma när the boys turn drama queen? Får ta och installera webbkameror minsann...

Tåg igen

Nu sitter jag på ett tåg igen. Men till min förvåning rullar det på, och tåget är i tid. Hade kanske lite onödigt mycket marginaler idag, men man vet ju aldrig... Vi pratar ju trots allt SJ på vintern.

Hur visste de det?

Tog en liten runda på stan också, hittade den här - oh yeah!

blogg tröja


Sushi!

Det skulle varit soppa hela dagen idag, var det tänkt. Men på väg till bussen insåg jag att soppan stod kvar i kylskåpet på jobbet... Ja ja, plan B - lära mamma äta sushi! Det gick ju fint, till och med med ätpinnar. Men hon hoppade den råa fisken.

sushi
glupsk!

 


Konstprojektet

Vad ska detta bli? Work in progress...

 

 

Och så det färdiga resultatet!

Bilden är målad med svart lackfärg direkt på väggen ovanför vår säng. Supersnyggt!

 


- 2 kg!

Det är väl lite för tidigt att ropa hej ännu, men vågen visar i alla fall två kilo ner sedan i onsdags. Typ 15 kg kvar, med andra ord. Ska köra soppa ett par dagar till, så får vi se hur det går. Det viktigaste för mig är att få kontroll över mitt ätande.

Renovering - nytt kontor

Nu är Pojkens kontor snart färdigt. Vi började måla igår, och idag har vi varit på IKEA och köpt lite nya möbler. Bilder kommer imorgon!


Lite mammaomsorg

Nu har jag landat hos mamma. Det har varit en intensiv dag med många skratt (brorsan med flickvän är oslagbara, och idag var de i sitt esse) och tårar. Begravningen var jättefin, även om det inte riktigt känns helt verkligt ännu.

Så duktig!

Sitter just nu på McDonalds. Klockan är 8 och de serverar frukost. Det här är en av väldigt få tillfällen som jag är i tid för en egg mcMuffin... Men istället blev det en stoooor kaffe och minimorötter. Gud vad duktig jag är! Fast jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag beställde en stor kaffe förstås...

Tar det lång tid för dig att laga mat?

Den här tjejen lagar all mat i kaffekokaren. Jajjemän. Steka bacon tar en timme... Kolla in! Hur coolt som helst!

Kaffekokarkokboken

Bilden kommer från http://kaffekokarkokboken.blogg.se/




Nostalgitripp

Kolla in GB:s hemsida, där kan man se vilka glassar som fanns det år man föddes, plus en 10-i-topp-lista! Hur kul som helst!
Passa på att kolla in årets glassar också, Ben&Jerry-glassen med peanut butter cookie dough lät inte helt fel...


De GB glassar som såldes 1981 - nostalgi

GB 1981

Skum mage...

Magen har ett konstigt urval av vad den ska protestera mot idag. Testade lite yoghurt på morgonen, det gick inte alls. Två knäckemackor funkade fint. Clementinen passerade fortare än kvickt. Gårdagens rester och kaffe var tydligen kalas. Logiken???

Låg humor

- Vad hände med hunden som åt upp en kasse?
- Han sket på se'.

Haha!

Coola killen!

Måste bara slänga in en video på bloggen innan jag slänger in mig själv i duschen.

I informationen till videon står det att Tucker, nio år, fick cancer när han var 2 år gammal men har nu varit frisk i 3 år. Uppträdandet är inför 15 000 (!) personer på Penn State Dance Marathon.



Helgen

Det har varit varmt ett par dagar nu, så snön rasar i stora sjok från taket. Det vibrerar i hela huset! Men nu när jag tittade ut genom fönstret så snöade det. Fortfarande plusgrader, men snö.

Har varit i staden en runda (vi kikade på festlokaler, men mer om detta en annan gång), passade då på att köpa stegen till sovrummet på Åhlens. Ja, för att hänga kläderna på alltså. Egentligen hade jag velat ha en riktig gammal trästege, men minivarianten får duga. Ingenting jag vill stå på i alla fall... Satte ihop den själv! Här är en bild, med ett par byxor och en tröja upphängda.

klädstege, herrbetjänt



Har varit väldigt förkyld, och det har inte gått över ännu. Men nu har magen börjat krångla också, isch! Så nu ska jag krypa ner i sängen och tycka lite synd om mig själv.

RSS 2.0