Lovely!

Natasha Poly
Källa: Stardust and Sequins



Only in Texas...

Texas går som alltid sin egen väg. Men kom igen nu, det här är väl lite väl ego för att vara Texas till och med?

Barnen ska enligt skolans nya läroplan få lära sig att "FN och andra internationella organisationer är ett hot mot den personliga friheten"... Ja, för att de inte verkar för amerikanernas bästa, kanske? Är det en lite jobbig organisation som säger emot? Build a bridge and get over it! Världen består av fler länder än USA. "Den gamla skolplanen ansågs vara alldeles för liberal". Och de där människorna har kärnvapen...

Läs artikeln här.

Favorit i repris!

Hej hej Monica, I'm on a boat, bag in da box...






Inte skrämma mamma!

Hur sött är inte det här?


Fredagens aktiviteter

Nu är jag nyss hemkommen från den lilla staden vid havet. I fredags åkte jag iväg med jobbet (ja, vi var fyra stycken, så stor är min avdelning) för att testa på bågskytte. Och det var hur kul som helst! Lite ångest var det i början, jag trodde inte att jag skulle träffa tavlan överhuvudtaget, men det gick över förväntan. Visst blev det några totalmissar, och jag satte en pil i sidan av dörren till tavlan (så att den sprack rejält, förlåt!) men några goeträffar blev det också. Och jag kom tvåa i tävlingen (japp, fortfarande bara fyra pers)! Tävlingen gick ut på att skjuta på skumgummidjur, som var på lite olika avstånd. Då gällde det inte bara att sikta rätt, utan även att hålla rätt på strängen, för att få pilen att gå olika högt (dvs långt). Kul kul kul!

Frukost!

img_0353 (MMS)

Frukost!


Men stackars hundar!

Låt bli! Jag upprepar: Låt bli.
Låt den stackars vovven vara i fred.

Kamelvovve?

 

Drakvovve?

 

Bisonvovve?

 

Pride-vovve?

 

Källa

Oookej...

Läskig! Blir han zombie-hypnotiserad av muffinsen? Står han på något äckligt? Planerar han att mörda matte? Vet han vad matte har lagt i muffinsen...?





Rökare? Jag?

Jag har haft supersomriga naglar ett par dagar nu. Grundade med ett citrongult lack, och målade sedan diagonalt med ett limegrönt lack. Idag tog jag bort lacket. What can I say... Underlack, mina vänner! Underlack!

Så många frågor...

Moldavien. Varför ser hon ut som en cyberstäderska? Varför kan han inte sjunga? Vad gör killen med saxofonen egentligen?

Läggdags

Summan av allt är sängläge. Det blir inte bättre än så här.

Nu har jag vinkat av Pojken

Pojken och ett helt gäng glada vänner är nu på väg mot Göteborg. Även om ni inte läser det här (just nu i alla fall), så skickar jag med ett stort LYCKA TILL till er allihopa. Have fun!

Japp, då är det bestämt

Det blir inget Göteborgsvarv för mig i år. Det är extra tråkigt eftersom det var jag som tjatade med de andra... Nåväl, det blir jag, Battlestar Galactica och en skål popcorn medan de är iväg och har roligt. Nej då, jag är inte bitter...

Söt snigel!

img_0350 (MMS)

Söt snigel!


Åh nej, inte nu igen

Igår vaknade jag med halsont. Jag trodde att det skulle gå över, men på kvällen började magen krångla och idag känner jag mig riktigt förkyld. Det känns lite som att jag kan kyssa Göteborgsvarvet farväl - vilket misslyckande!

Rabarber i mängder

Jag fick lite rabarber av en jobbarkompis idag. De är ganska stora...

rabarber blad blomma




...så för att få med den på bussen fick jag plasta in den lite.



Oj, nu blev det sent igen

Vi har hjälpt en vän att knåpa ihop sitt CV idag. Ja, Pojken håller fortfarande på. Jag tänkte krypa till kojs med Herr Allan Karlsson (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann).
Det är inte helt lätt att skriva ihop en jobbansökan. Det ska vara personligt men inte privat, engagerat men inte klyschigt... Man lägger ner flera timmar på ett papper som kan avfärdas på två minuter - eller leda till drömjobbet.

Hållbara blommor

För några veckor sedan köpte jag de här blommorna i mataffären. Blommorna är fortfarande jättefina, även om bladen har torkat...



Trädgårdsarbete

Fint va?

 


Sömnstatistik från i tisdags

Sömnstatistik för den 10 - 11 maj (tisdag). Total tid: 5h 24m

Ska det se ut så här?



Gårdagens middag

Lite tapasliknande småplock... Räkor med vitlök, omelett, brödbitar med skagenröra, lax, oliver, fetaost mm...



Oliver, fetaost, bröd och vitlök



Omelett. Med tomater till mig, utan till Pojken.



Kantareller med parmesanost



Skagenröra och lax. Med bröd till Pojken, utan till mig.



IT-humor...

...Är att kalla simultanförmåga "dual core".

Love those shoes




Yummie

Mumsig läppglans, med underbar godisdoft!

Så söt förpackning!



Glansen är mer rosaskimrande, men det funkade inte så bra med mobilen...



D + kickboxing + kaffe = piggare

Fast nog är jag seg ändå. Känns som söndag. Jag tror jag skyller på vädret.

Benen kändes ok under passet, men jag tror att jag ska undvika benträning ett tag. Hur sjutton tränar man kondition utan att använda benen? Kajak hade nog varit perfekt, men det är nog lite för kallt...

Taget i somras


God morgon!

Igår testade vi våra nya skor på femkilometersrundan. Skorna var bra, benen var skit. Har fortfarande ont i knäet sedan 12-kilometersrundan. På kvällen kom grabbarna grus över för lite bastu och skitsnack. Själv bastade jag efter de andra, och lyckades med konststycket att somna där. Så hopp i säng istället! Idag är jag trött och seg, men jag hoppas att det släpper efter ett kickboxing-pass med D.

More Lady Gaga

Lady Gaga har alltid fantastiska kreationer, men så i videon till Bad romance skymtar dessa förbi. Vill ha!!!




Jag bjuder på en musikvideo också, som bonus. Gillar ni inte Gaga kanske ni gillar Skarsgård.


 

 

 


Epic fail!

Jag tänkte beställa en bok om LCHF, dvs en diet där man får äta fett men inte kolhydrater. Kolhydrater finns i mängder i exempelvis sötsaker och mjöl. Och Adlibris ger lite tips när man shoppar loss, typ "den här boken vill du nog också läsa". Men den här gången var de verkligen ute och cyklade med sina tips...




Ja, det var ju lite svårt att se... Den här boken rekommenderar de alltså till någon som vill skippa kolhydraterna:

Joråsåatt...


Aaaaarrggghhh!

Jag får bara in P4 på jobbet! Håller på att bli tokig! P3 bara sprakar och rix hittar jag överhuvudtaget inte. Går inte att streama från fånen heller, den hänger sig efter fem minuter. ”Du lyssnar på Lotta Bromé…” Ja, men inte fan är det frivilligt!    

Nattens dröm

Alice i underlandet möter Stephen King och True blood. Märkligt.

Slöedag

Idag blev det inte mycket vettigt gjort. Promenad med D, läsa tidning i en timme och umgås med datorn. Förhoppningsvis sover jag bättre inatt i alla fall.

Ingen god natt direkt

Igår kom jag inte i säng förrän runt halv tolv. Det är egentligen alldeles för sent för mig, men inget ovanligt direkt på söndagar. Klockan 03:40 vaknade jag, hur pigg som helst! Kändes som att jag hade sovit färdigt... Lyckades i alla fall somna om, vaknade av väckarklockan klockan fem, snoozade lite... Och hann drömma två drömmar, varav en riktig mardröm, på den tiden. Mardrömmen var riktigt otäck, det kändes så äkta fast det inte var handlingen utan "betydelsen" som var äkta - och jag vet inte vad den betyder. Jag har alltså drömt en psykologisk thriller. Ibland undrar jag hur min hjärna fungerar.

Söndagsfilm

Dagens söndagsfilm blev The Imaginarium of Doctor Parnassus.
En klassisk moralsaga i modern tid, där personer i Doctor Parnassus publik får välja mellan det ljusa och glädjefyllda, eller mörka och dystra. Det handlar också om Doctor Parnassus själv, som först vinner evigt liv och sedan sitt livs kärlek genom att slå vad med Djävulen. Men som alla vet vinner man aldrig när man ger sig i lag med Djävulen...
Filmen blev också Heath Ledgers sista. Filmen var halvklar när han dog, och kändisar som Colin Farrell, Jude Law och Johnny Depp ryckte in för att kunna färdigställa filmen. Resultatet blev lysande!


Skum, förvirrande och fullkomligt underbar. Terry Gilliam gör en inte besviken!


Min passion!

Min passionsblomma! Se så fin den är. Luktar underbart också.

blå passionsblomma passion blomma


Mattiaz!

En skön kille! Som Pojken uttryckte det, "det är Basshunter med självdistans". Go Mattiaz!

Ullareds-Mattiaz - Skandalen (oh oh)



Puh! Jobbigt värre.

Nu är det verkligen sista rycket innan Göteborgsvarvet. Mitt mål är att komma runt, bara jag inte är sist i mål är jag nöjd (å andra sidan ska ju någon vara det också). Har precis kommit in från en 12-kilometersrunda, och det gick inte fort. Aja, det löser sig. Nu ska jag hoppa in i duschen!

Dagens middag

Rökiga revbensspjäll med ungsbakade rotfrukter (ingen sallad, jag veeeet). Mumma! Sockerfri kladdkaka med grädde till efterrätt.



Stefani Germanotta före Lady Gaga

Fantastisk sångerska även utan sina galna kostymer, men hon hade förmodligen inte blivit lika känd om hon hon hållt fast vid Norah Jones-stilen...



Världens sötaste!

Hittade den här bilden på ninnies blogg, och ni måste ju bara få se den! Ninnie har ett par till bilder på kotten, klicka på bilden så kommer ni dit. Sååå söt!

 

 


Frukost

Frukost á la LCHF: nötbröd, keso och frukostmuffins. Och kaffe till det, så klart.

På min tallrik idag

 

 

frukostmuffins omelett i muffinsform lchf diet

Frukostmuffins (små omeletter)

 


Lite fler udda skor...

 

 


Hattifnatt!

Hittade denna sida via ett annat blogginlägg... Visst är han söt, vår kung!

kungen i hatt

 

 


Nä nu får det vara nog!

Soffläge!

Är lite besviken...

...på min insats på VårRuset. Konditionen var helkass och det bara gick inte att spurta på slutet. Med så mycket folk borde det gått snabbare. Jädra förkylning!

Väderuppdatering

Nu har det slutat regna, och solen har börjat skymta fram. Förhoppningsvis är det fint även vid kusten, de mörka molnen till trots.

Naturens nycker

Ikväll är det VårRuset. En del av det roliga är att sitta på gräsplätten efter målgång, äta medhavd fika och titta på folk. Så vad händer? Vädrets makter ser ut att vilja busa lite - för en halvtimme sedan haglade det!

Uppladdning

Imorgon är det dags för VårRuset. Vi blir tre töser som tar oss runt spåret, så nu har jag gjort i ordning tre lass fruktsallad att mumsa på efter målgång. Jag hade bland annat köpt melon och mango, när jag sedan ringde lilla I visade det sig att hon också köpt melon och mango! Snacka om att vi tänker lika ibland.

Tips om blogg och tävling

En av de bloggar jag följer är Fattybom. Hon är verkligen en go' göteborgare, och därför får hon lite reklamplats i min blogg. Nu lottar hon dessutom ut lite goodiebags, kolla in det här (fast om du vinner får jag väl den ena, efterson jag tipsade *blink, blink*).

Solsken och en bra bok

Solen skiner och det är söndag. Det kan ju bara betyda kaffe, en bra bok och altanen!

morgonkaffe kaffe söndag mugg

Morgonkaffe i presentmugg (tack moster!)


Grillkväll och de nya möblerna

Igår blev det vitlöksdoftande färsbiffar med mozarella och basilika, istället-för-potatissallad ("potatissallad" á la atkins) och coleslaw. Helt perfekt grillmat, som jag tror funkar precis lika bra gjord i ett vanligt kök.

Så här ser de nya möblerna ut "på riktigt", visst är de snygga! Nu får alla plats runt samma bord när vi grillar.

möbler hillerstorps trä älgö grilla

 

 

 


Nya trädgårdsmöbler från Hillerstorps trä

Hillerstorps trä har rea på trädgårdsmöbler. De här finns nu hemma hos oss! Ek, med en granitskiva i mitten.

hillerstorp hillerstorps trä utemöbler älgö bord och stolar

Hillerstorps trä, Älgö


Tidigt och trött

Vaknade för ett par minuter sedan, med halsont och snörvel. Nu får det ge sig, jag har varit sjuk tillräckligt nu. Kan vi vara överens om det? Bra.

RSS 2.0