Bokreafynd

Här är årets bokreafynd. Väldigt få böcker i år, rekord faktiskt!

 


Dagens bästa fråga

Egoina står för dagens bästa fråga: "hur känns det?"


Mer skräppost

Öhum, jo det kommer jag ju säkert att öppna...
Gillar du WoW eller StarCraft?

Nu kan nöjesparken för dig bli verklighet. Joyland, som byggs i Wunjin-distriktet i östra Kina, ska innehålla fem olika delar: World of legend, Moles world, Island of mystery, Terrain of Warcraft och Universe of Starcraft. Som om inte det var nog planerar de även att bygga Kinas största berg- och dalbana.Källa

När man trodde att man bestämt sig...

Jag var iväg och provade klänningar igår. Jag hade nästan bestämt mig för vilken typ av klänning jag ville ha, och så provade jag något helt annat - och ändrade mig helt! Är inte det en klassiker? Nåja, jag har inte bestämt mig ännu, men jag fick definitivt något att fundera på. Inte minst vad gäller prislappen...
Lycka!

img_1491 (MMS)

Lycka!


Humor!

Haha! Såg precis SJ:s nya reklam för första gången, den är ju hur rolig som helst! De kan inte hålla tidtabellerna, men humor har de!

Så blidde det en fullspäckad helg igen...

Men en massa kul inplanerat! Kolla på vigselplatsen, prata med vigselförrättaren, kika på klänningar och träffa goa J igen!

Hjälpsam

Min tärna hjälper oss att planera bröllopet. Och jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan hennes hjälp! Hon har hittat den perfekta ringen och tårtan, och dessutom ett par riktigt classy skor. Behöver jag säga att vårt bröllop kommer att bli unikt?


D - the wedding planner


Atlantis hemlighet - David Gibbins

I havet utanför Kretas kust gör marinarkeologen Jack Howard ett sensationellt fynd: en skiva av guld från den tidigaste minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tolka skriften.

Samtidigt, vid arkeologiska utgrävningar i Nineveöknen, i pyramidernas skugga, trampar en kamel genom taket på en gömd gravkammare. I graven finner doktor Hiebermeyer kvarlevorna av en mumifierad man, till synes oansenlig, men den dödes svepning består till delar av ett pergament, där något står skrivet på den allra äldsta formen av grekiska. Det berättas om en sagolik kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan

Tillsammans avslöjar tecknen på guldskivan och den uråldriga pergamentskriften Atlantis hemlighet. Jack Howard och hans vän doktor Hiebermeyer är dock inte ensamma om att bli varse den väg som de fantastiska fynden pekar ut. De skuggas av tungt beväpnade terrorister på piratfartyget Vultura, som styrs av den ökände Aslan, Lejonet från Kazakstan. Aslan vill lägga beslag på de oskattbara fynden för egen räkning. Kapplöpningen om Atlantis tar sin början.


Saxat från Adlibris

Atlantis hemlighet


Mytiska platser och en sammanflätning av sanning och dikt borde bli bra. Jag hoppades att det skulle bli bra, lite mysigt och mysterielösarspännande á la Da Vinci-koden. Men nej, det här är inte bra. Alls.

Det är helt enkelt för mycket och för dåligt packeterat. Sjörövare, al quida-inspirerade terroristläger, politik, atomvapen, en sexig ryska och en sjunken mytologisk stad kämpar med navelskådande teknikrapningar och idiotförklarande faktaförklaringar. Nej, jag bryr mig inte om alla tekniska specifikationer på u-båtar, oavsett om de finns på riktigt eller är påhittade. Och ja, det är otroligt genomskinligt att dra Platon för dummies för en forskare. Personen borde redan ha koll på grunderna.
Språket är också actionfilm - fullt med klyschor och "utropsteckensord" (extremt, otroligt, påfallande osv). Och varför i hela friden skriver Gibbins (översättaren?) "de/dem" i löptexten, men "dom" i citaten? Jag gillade inte alls den stilen, det kändes väldigt onödigt.


För att summera: idén kring Atlantis är bra, men Gibbins har skrivit en bok med fokus på action snarare än själva historien. Kan han måntro sikta på att göra film av boken?
Första träningspasset på två veckor

Så kom jag äntligen iväg på träningen! Det behövs, ja jösses... Simning blev det den här gången, lite drygt en kilometer i makligt tempo. Nu är jag trött och luktar klor.

Only in Texas...

...och Utah.

Vapen förhindrar våld. Beväpnade universitetsungdomar förhindrar skolmassakrer. Låter väl logiskt och bra?

---

"Hur förhindrar man en ny skolmassaker? Genom att beväpna eleverna. Så resonerar politikerna i Texas som vill tillåta skjutvapen i skolor.

Tanken är så enkel att ett barn kunde ha kommit på den. Om en ny galning springer in på skolgården och öppnar eld ska de andra eleverna kunna dra upp sina egna bössor och skjuta tillbaka.

– Det handlar om självförsvar. Jag vill aldrig se en upprepning av det som hände på Virginia Tech, där en rubbad och självmordsbenägen dåre kan skjuta ner försvarslösa ungdomar, förklarar den republikanske senatorn Jeff Wentworth.

Han får stöd av partikollegan och guvernören Rick Perry, som själv säger att han brukar utrusta sig med en pistol när han ska ut och jogga."

---

Själv brukar jag ha med mig en vattenflaska och en mp3-spelare...


Källa

Så var det söndag igen

Helgen gick fort, som vanligt. Men å andra sidan har jag knappt kommit ur sängen på hela veckan så hela den gick fort... Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde måndag till onsdag, lite feberdimma där...

Men nu är det i alla fall dags att sova, imorgon är det jobbet som gäller igen. Det är bara att hålla ihop fem dagar så får jag sova mer sedan.

God natt!

Nä, nu är jag verkligen less

Nu är jag sjukt trött på att vara sjuk. Jag har inte tid med det här! Vi gick på en liten promenad runt kvarteret, mina ben var som gelé när jag kom hem igen.
Men jag har fått lite nyttigt gjort i alla fall. Jag pysslade ihop ett förslag på inbjudningskort, placeringskort och omslag till festprogrammet. Alltid något...

Dagens middag

Idag blev det pizza! Med omelettbotten istället för bröd. Glömde att ta en bild, så jag snodde en från lchfrecept.com. Receptet (och originalbilden) hittar ni om ni klickar på bilden.

Inte min pizza, men samma bestick i alla fall


Drygt

Jag är fortfarande sjuk. Det började som en influensa, gick åt bättringshållet och slog sedan till som en rejäl förkylning. Jag kan inte sova för jag är täppt ner till bröstkorgen. Nyser konstant. Koncentration som en treåring med ADHD - fast jag somnar till i vaket tillstånd istället.

Så vad vill jag med det här då? Tyck synd om mig!


Om man har pengar finns det allt

Känner du någon Bridezilla som måste ha precis allt på bröllopet - personliga servetter, isskulpturer, en duva som bär fram ringarna...? Här finns något som hon kanske inte tänkt på. Föreslå en personligare brudbukett, och hon kommer att vara dig tacksam för alltid (brudgummen är en helt annan historia). Sex rosor för 660 spänn, som hittat!

Rosor med personlig text
Pssst! Kolla även in deras limited edition med Michael Jackson! Visst kliar det i köpfingret? Visst gör det? Visst gör det?


Jag fick ett brev...

Jag fick ett mail med hysteriskt roliga "felskrivningar" idag. Det är med andra ord inte bara mig iPhone jävlas med.


Bilderna kommer från DamnYouAutocorrect.com. Läs och njut!

 

 


Sugen på lite kannibalschlager?

Jag har haft den här låten med Kristian Anttila på hjärnan hela dagen! Lovely!sviskon och tomat
lite peppar, lite salt
termometer och en spis
en kokbok, en kastrull

varför är du hemsk och samtidigt glad?
och hur kan jag va vän och samtidigt mat?

ja, varför ligger du där
med ett äpple i din mun?


Zombie-schlager?

Det här lät rätt creepy tills jag läste själva artikeln. Tydligen skrev han Islands bidrag till Melodifestivalen innan han dog, och det är nu hans vänner som framför låten. Alltså inte en zombie, som jag först trodde...

 

 


En skitbra idé!

Det är ju jättesmart! Tänk att kunna bli av med skräpet och på köpet få något som man ändå lägger pengar på att köpa in?

Det japanska företaget Oriental har tagit fram en maskin som omvandlar skrivarpapper till toapapper. Det kanske inte är något för en enskild privatperson, men däremot för ett företag med en mängd kontorsnissar som spottar papperskopior och ränner på toaletten efter allt för mycket kaffe.

Maskinen går loss på 650 000 kr, men jag gissar att det halveras om massproduktionen kommer igång.

 


Dagens garv

Kolla in beskrivningen!
Ny kommentar

Jag har tidigare skrivit om skumma engelska kommentarer som börjat dyka upp i bloggen. Den här gången vet jag inte riktigt vad jag ska tro - "I'll make you an offer you can't refuse"?Inlägget som kommenterades är detta, upplagt i augusti!Soffläge

Jag som hade tänkt vara duktig i helgen och fira alla hjärtans dag idag... Ibland blir det inte som man tänkt sig. Blev golvad med hyfsat hög feber i helgen, och jag mår fortfarande bäst i soffläge. Det är lite frustrerande att bli utmattad av att sitta framför datorn. Men men, sånt är livet. Det tar jag igen nästa vecka!

Jag bara måste...

...kommentera Loreens tröja. Glömde de att sticka färdigt och snurrade fast garnet i ren panik? Och what's up with dinosauriekotorna på baksidan av byxorna? Nåja, i vilket fall gjorde stylisterna ett suveränt jobb med att framhäva hennes puckelrygg.

Vadå? Har hon inte puckelrygg? Oj då...

 

 


Heston's gothic feast

Vad gör man om man är sjuk? Tittar på TV så klart!

Jag fastnade framför Heston's feasts, där kocken inspireras av olika historiska perioder när han skapar sina festmåltider. Vad sägs om Frankensteins monster till huvudrätt och en kyrkogård inspirerad av Marquis de Sade till efterrätt? Det hade varit riktigt kul att göra en sådan halloween-middag nästa år!

heston's gothic feast


Bläh!

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Planen var att C&J skulle dyka upp för en fördrink, middag och fest, men så blev det inte. Tyvärr har de fått magsjuka, och det är inte så mycket att göra åt. Kanske det var lika bra, eftersom jag också börjar bli krasslig. Tung i huvudet, huvudvärk och ont i halsen. Har ont i kroppen också - träningsvärk eller influensa på gång?

Skräpreklam

Blogg.se har otroliga mängder reklam överallt, bland annat den jag saxat in nedan. Hur oseriös är inte den?

Jag avskyr sådan reklam, främst av två skäl:
  1. Den fullkomligt idiotförklarar sin publik
    Jooodå, klart jag är nummer 999, hela dagen, från alla olika datorer - jag är sååå speciell!
  2. Den säger inte någonting om vad man vill sälja
    Är det virus? Viagra? Prenumeration på löständer? Eller bara kapa mina uppgifter?

Till reklammakaren - värdelöst!

Jodå, hela annonsen är ett skämt


Telefonlogik

Min telefon ersätter "kalasbra" med "lamadjur". Hur då???

Jodå, det gick

Anslutningståget var snällt och väntade in det försenade X2000. Bara tio minuter försenad nu, kalasbra!

Surprise!

Tåget är försenat. Är det någon som är förvånad? På riktigt? Inte SJ:s fel den här gången eftersom det var ett signalfel. Men irriterande oavsett varför, eftersom jag troligtvis kommer att missa min anslutning...

Haha! Expressen har gjort en fin lathund f...

img_1477 (MMS)

Haha! Expressen har gjort en fin lathund för ledamöter som inte riktigt förstått hur röstningen i riksdagen går till.


Hotellrecension - Radisson Blu Waterfront (Stockholm)

Den här gången blev det övernattning på ännu ett nybyggt hotell, Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm. De slog upp dörrarna så sent som i januari.

Hotellet är mycket snyggt och fräscht, personalen är väldigt trevliga och frukosten är kanon. Mycket bra standard helt enkelt, och tur är väl det eftersom det är så dyrt - strax under 2000 spänn för en natt och då ingår inte frukosten. Däremot finns ett litet 24-timmarsgym, något klaustrofobiskt men det innehåller allt man behöver (förutom någonstans att lägga väskan). 

En nackdel är mobiltäckningen. Det är verkligen ett i-landsproblem, men nog borde det väl finnas täckning även på femtonde våningen, mitt i Stockholm?

Doktorn blir både stark och social

Igår testade jag gymmet på hotellet. Det är ganska litet, det fanns bara fyra konditionsmaskiner och tre multimaskiner. Multimaskiner är hopplösa... En väldans massa rörliga delar och ännu färre beskrivningar. Vilken del ska man dra vart utan att se ut som en idiot?
Eftersom konditionsmaskinerna var upptagna kämpade jag istället med multimaskinerna. Och med kämpar menar jag stå och se förvirrad ut... Till slut förbarmade sig en stackars amerikanare över mig, och visade hur sk*ten fungerar. Men som han sa, maskinen gör sitt jobb men det finns bättre övningar. Så han visade ett par effektiva arm- och magövningar - utan hemska maskiner. Det slutade med att jag i princip hade en personlig tränare, med peppning och allt, i säkert en kvart. Hur gulligt som helst!

Först fransmän, nu amerikanare! Fortsätter det på det här sättet här blir jag ju både stark och social!


Glenfiddich Warehouse no:68

Dagens middag intogs på mysiga Glenfiddich Warehouse no:68. Som namnet antyder fanns här mängder av whisky, även lite exklusivare sådan. Eller vad sägs om en 50-årig Glenfiddich, för den nätta summan 3500 kronor per centiliter? Den provade vi inte...

Däremot så provade vi maten. Gissa om jag blev överlycklig när de hade rökt renhjärta till förrätt! Mumma!

Huvudrätten var smaksatt med Ardbeg Supernova, vilket inte sa mig mer än att det är en whisky. Nu vet jag att det är "the smokiest whisky in the world". Den fungerade suveränt som smaksättare! Jag blev i alla fall sugen på att testa drycken i glas istället för i sås.


Läs gärna den här recensionen, skriven med en portion humor:
"Som om nån tänt eld på en redan välrökt salami. Alkoholhalten går inte att undvika trots idoga försök medelst rök, rök och mera rök. Lite aceton. Är man oförsiktig blir man av med en handfull näshår och får avvakta med doftandet en stund."


Mat!

img_1462 (MMS)

Mat!


Dagens roligaste rubrik

Hur tänkte man här?saxat från hallandsposten.se

 


Dagens felhörning

Rätt: "Two cubic tons"
Fel: "Two pubic tongues"

Ibland undrar man hur hjärnan fungerar... Men å andra sidan borde inte den första meningen vara rätt heller, va?

Maaaat!

img_1459 (MMS)

Maaaat!


Klar!

Tränat klart, packat klart, spelat klart och betalat räkningar klart. Sedan ska jag bara sova klart och jobba klart och sedan ska jag till Stockholm så klart.

Hoppsan...

Oj, nu har jag varit sådär frånvarande igen... Pojken och jag tog en tripp till Morgan-land, och jag kom hem med Sims 3. Roligt!!!

Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken

Saxat från Adlibris:
"Kung Carl XVI Gustaf har under hela sitt liv befunnit sig mitt i offentlighetens ljus. Ingen person i vårt land har genom åren varit så uppmärksammad, omskriven och hyllad som han. Men vår bild av honom är präglad av medierna och den tenderar ofta att bli endimensionell. Vem är Kungen egentligen? Hur är han som person och hur uppfattas han av människor i sin omgivning?"

Nu har jag läst den omskrivna boken om Kungen (det ska tydligen skrivas med stor bokstav). Min första reflektion var - inte helt otippat -  att det är helt vansinnigt att ärva ett yrke. Särskilt ett yrke där du får ge upp möjligheterna att leva som du vill från det du föds. Men å andra sidan, vet man inget annat så kanske det är en fördel. Och gillar man inte spelreglerna så kan man avgå (abdikera). Kungen borde leva upp till sitt yrke (och vara en förebild och god representant för sitt land), vill man vara en dryg överklassbrat så kan man säkert leva gott på sin fallskärm även i den branschen.

Vad gäller otroheten och svartklubbarna... Hade han varit vilken Svensson som helst hade jag inte brytt mig (fast frugan borde slängt ut honom för länge sedan). Nu bryr jag mig eftersom jag betalar för det. Att mina skattepengar ska gå till beskydd för personer som uppenbarligen inte bryr sig om den budgeten (det finns fler som passar in i den kategorin) är rent bedrövligt. Säpopoliser får söka igenom lokaler som ägs av personer som har samröre med kriminella, säpopoliser får jaga efter kameror med kompromitterande bilder... Har mina skattepengar också gått till att betala de så kallade kaffeflickorna?

Jag är inte alls överraskad. Kungen tillhör överklassen, och boken befäster bara mina fördomar om just den gruppen. Jag säger fördomar, för trots att författarna påstår att de har säkra källor kan man bara lita på det man själv ser.


Sjöberg, Rauscher, Meyer

- Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken


Mello 1:3

Bidrag 7 (Pernilla Andersson)
Bäst på scen hittills, känns äkta. Låten påminner om något jag hört innan, tyvärr kommer jag inte ihåg vad. Bäst hittills, men tveksamt om den klarar sig internationellt.Bidrag 8 (Danny)
Kvällens mest hypade artist. Men han är duktig. Tyvärr så stör jag mig som vanligt på dansarnas kläder - killar bylsar man på och tjejer klär man av. Allvarligt talat, har stylisterna något fel mellan axlarna?
Låten då? Nej. Trallvänligt javisst, hjärndött javisst.

 


Mello 1:2

Bidrag 3 (Jenny Silver)
Oj, ABBA! I kort-kort, så klart.Bidrag 4 (Jonas Matsson)
Nej. Nej. Nej. Det låter som lilla melodifestivalen.Bidrag 5 (Le Kid)
Nej, jag kan bara inte tycka att låten är bra, även om den sätter sig på hjärnan. Stenhårt. Men me like färgchocken! Den är alldeles för mycket, fast på ett sätt som fungerar.Bidrag 6 (Rasmus Viberg)
Åh hu! Vad är värst, sången eller kläderna? Men han klarar faktiskt de högre tonerna. En dussinballad, med Rybakk-undertoner.Mello 1:1

Alltså, Mello... Hur fjortis är inte den förkortningen? Låter som ett tuggummi. Segt och smaklöst efter fem minuter. Tja, varför inte?


Bidrag 1 (Dilba)
Jodå, låten är helt ok, men "dansen" och kläderna? Gissar att videon kommer att utspela sig på ett mentalsjukhus...Bidrag 2 (Swingfly)
Ja, det låter ju som Hey Boy (tillsammans med Teddybears STHLM). Fast en lamare variant. Gäsp! Två killar i fula kostymer och halvnakna tjejer, kan det bli mer stereotypt! Swingfly har lite karaktär i sin röst, det hade inte den andra killen.
Den var ny...

Men gud så spännande! Jag har fått nyheter från Irak!

Ännu fler spam/scam-mail. Suck!


Pantertanter!

Idag är det blåsigt värre! Det viner både i ventilationen och i eldstaden, hade det varit mörkt ute skulle det varit riktigt kusligt. Nu tittar jag på Screen Actors Guild Awards istället, tillsammans med en stor mugg kaffe med mjölk.Jag bara älskar Betty White!

 


God morgon!

Nu ska förhoppningsvis den här kroppen vara i någon slags balans... I förrgår sov jag bort det mesta av dagen, och igår hade jag ont i magen från klockan nio på morgonen till klockan tio på kvällen. Och då somnade jag. Woho...

Popcorntårta

Den här tårtan vill jag ha när jag fyller år! Skippa de salta pinnarna och släng i lite ostbågar så är den komplett.Sockerrus popcorntårta


Woho!

Jag har sovit sedan klockan sex. Nu ska jag gå och lägga mig!

Cravings!

Oh! Oh! Vill ha!

Public Library of Cincinnatti


Snabbkurs i kinesiska


Dans som dans

Dagens zumba blev inställd och ersatt med afro. Det var inte riktigt vad jag var upplagd för, men afro är rätt skoj så det var bara att köra på! Afro får mig av någon anledning att tänka på väckelsemöten...
Det verkar som att morgondagens zumba också kommer att ställas in, så jag passade på att omboka till bodypump istället.

 


Sen turk? Har han bråttom?

img_1447 (MMS)

Sen turk? Har han bråttom?


Myyyyshöjare!

Kolla in den snygga lampan som hittat in till vardagsrummet! Stommen är i samma mörka trä som tavelramen och soffbordet, så det passar perfekt. Men jag vet, det är så dåligt att ta bilder med Iphonen när jag har en ny fin kamera! Men det är så mycket smidigare att bara maila över bilderna än att koppla in kameran... Och kom igen, ni behöver inga fancy bilder för att känna myyyyyset? Eller hur? Eller hur? Eller hur?


Caaan you feeeel the mys tomight...?


RSS 2.0