Vackra hösten

Nu är det vackert ute! Kolla in de här fotona, tagna med mobilen på lunchpromenaden. Ska nog ta med mig kameran nästa gång...
"Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej, det är..."

En brittisk man såg ett UFO ovanför sitt hus en kväll i oktober. Såklart ringer han SOS och rapporterar fenomenet, bara för att två minuter senare identifiera det flygande objektet som månen.Aftonbladet


Årets halloweendekoration

I år blev det pumpadekorering med blommor istället för ljus.

Vad tycks?

Pumpaarrangemang pumpa arrangemang dekoration halloweenPumpaarrangemang pumpa arrangemang dekoration halloweenPumpaarrangemang pumpa arrangemang dekoration halloweenEn liten uppdatering

Nu har jag varit otroligt kass på att uppdatera bloggen de senaste dagarna, bättring utlovas!

Igår skrev jag tentan i organisation och ledarskap. Det gick över förväntan, jag satte 19 av 25 poäng på kunskapsdelen - och då hade jag ändå inte läst hälften av det jag skulle... Vi får väl se hur essäfrågorna gick. Det kändes inte klockrent direkt, men förhoppningsvis har jag skrapat ihop tillräckligt med poäng för att inte behöva göra om den i december. Det största problemet just nu är nog de tre uppgifter jag fortfarande inte lämnat in... Är fortfarande osäker på om tentan är giltig utan inlämningsuppgifterna. Nåja, då får jag helt enkelt göra om det senare.Dagen på ett andetag

Intervju, tung väska, tacos, nytt vin, Wall Street, skitdator, trötta ögon och Pojken är ääääntligen hemma!

Jag gillar inte att man skyller ifrån sig

Unicef har en kampanj mot bortförklaringar när barn far illa. Visa att du inte accepterar undanflykter!


”Dagispersonal anmälde inte misstänkt barnmisshandel:
Vi tänkte anmäla men hann inte”.


”14-årig flicka blev våldtagen på skolan och trakasserades av elever.
Skolan: Vi gjorde vad vi kunde”


Varje år far barn i Sverige illa på grund av okunskap, rädsla, lathet eller att personer som borde ta ansvar inte gör det. Varför är det så? Det ska vi ta reda på. Det handlar om att inte skylla ifrån sig. Det finns inga undanflykter. Barns rättigheter kränks dagligen i Sverige. Det ska vi ge exempel på.


Den 24 oktober drar vi igång en realtidskampanj på temat undanflykter. Under en månad kommer vi att hårdbevaka hur barns rättigheter kränks i Sverige. Det gör vi genom att granska media, utredningar, rättsfall och andra sammanhang. Vi kommer att nagelfara politiker och beslutsfattare vid olika myndigheter och lyfta fram exempel på hur barnkonventionen inte följs och hur barns rättigheter kränks. Men vi kommer också att lyfta fram positiva exempel som pekar i rätt riktning – till exempel enskilda människors agerande och civilkurage. 24 oktober – 24 november är månaden då man inte får skylla ifrån sig.


Hjälp till att jaga undanflykter och Ta ställning på Facebook!


Läs mer på UNICEF


 

 


Ljuva droppar

Nu är det dags för första glöggen på den här sidan midsommar. Ja, för glögg är en åretruntdryck, enligt mig. Testa en lätt, lite syrlig och inte allt för söt variant en varm sommardag. Drick den kall med ett par isbitar. Mmmm!

Fast nu är det höst, och då ska glöggen drickas varm. Ikväll slörpras det Blossa 2011, med smak av arabica. Ja, kaffe alltså.


blossa 2011 arabica glögg


Jag gillar verkligen årets smak. Den är inte för "spritig", utan mild och god. Kaffet tar inte över, den anas mer i doften än i smaken. Däremot är årets glögg lite syrligare i smaken, kanske lite väl syrlig för mig. Den är mer sötsur än sötsliskig, vilket i och för sig är bra. Lite åt portvinshållet, kanske?
Det känns som att kaffekaraktären skulle kunna komma fram mer när glöggen är kall, så jag testar nog nästa glas med en isbit istället. Trots hösten...Eller som Blossa själva skriver:
"13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och BLOSSA starkvinsglögg."


Dagens funderare

Vem sa att TV inte är lärorikt? Ur TV-serien West Wing:

 

 


Paganinikontraktet - Lars Kepler

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Saxat från BokusJag är fortfarande inte särskilt imponerad av Kepler, men jag tror att det till största delen sitter i mitt huvud. "Lars Kepler" blev så otroligt omskriven redan innan den första boken kom ut, enbart på grund av alla spekulationer kring vem som låg bakom pseudonymet, och jag blev därför rätt skeptisk innan jag ens fått boken i min hand.

Nu tycker jag ändå att det börjar ta sig. Boken känns lite mindre stel än Hypnotisören och karaktärerna har i alla fall potential att bli ihågkomna. Jag tycker dock fortfarande att Joona Linna känns som en blek Gunvald-kopia, men jag ser potentialen.

Ytterligare en skillnad mot Hypnotisören är att man (jag) inte avslöjade mördaren redan i de första kapitlen. Vändningarna och trådarna var bra, även om jag börjar fundera på om det verkligen inte går att skriva en svensk deckare utan en Hollywood-scen. Det måste gå, va? Eller räknar författarna med att öka chanserna för en film med antalet blodiga/våldsamma scener?

Boken har musiken som en röd tråd, och jag tror att det är det författarna vill med språket också. Själv hade jag boken som ett utmärkt komplement till Gellerts varma bad, det är musik i mina öron.


Jag funderar...

Är det egentligen någon vits med att hålla den här bloggen anonym? Jag skriver ändå ingenting jag inte kan stå för, och majoriteten av mina läsare vet ändå vem jag är. Så varför envisas jag med att vara "anonym"?

Vad säger ni, fördelar/nackdelar?


Heston's feast

Kollar på Heston's feasts, ett av mina absoluta favoritprogram i matlagningsgenren. Idag är det viktorianskt tema, eller som tv.nu säger: "insekter, hallucinogen gelé och ett underligt hopkok som hämtad ur Alice i Underlandet".


Helt ätbar trädgård - inklusive jord och insekter...

 


 

 


Min mage samarbetar inte alls...

Igår fick jag vansinnigt ont i magen strax efter lunchtid. Det höll i sig till morgonkvisten.
Idag sken solen och det var riktigt skönt att ta en promenad! Och vad hände nu då? Ont i magen igen... Det är inte roligt alls, är så *** less på det. Det gör marginellt mindre ont när jag håller andan, men det är inte direkt en hållbar strategi.


Onödiga rubriker

Det är givetvis väldigt tråkigt att kvinnan dog, men varför i hela friden måste det poängteras att det var en kvinnlig jägare? Hur många artiklar har ni läst där "manliga jägare" är huvudpersonen?

Det tillför inget till artikeln överhuvudtaget. Eller ska vi sörja lite extra för att det var en kvinna? Humma lite om att "de inte passar som jägare"?


Eller vad vill Aftonbladet egentligen?Save energy!

Den här bilden har blivit poppis på fejjan, och jag bara måste dela den med er också.


Tänk på detta nästa gång ni pillar på knappen!

Ny person, ny teknik

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här videoklippet, som blivit en riktig "snackis".

Är inte bebben lite väl liten för att leka med en iPod? För att inte tala om modemagasin...
Och jag har liiite svårt att tro att barnet verkligen tror att en tidning är en trasig iPod, det säger nog mer om föräldern än om barnet.


Meh, nu ska jag inte vara negativ! Kolla in den här gulliga lilla krabaten!


 

 


Hoppsan... Igen.

I onsdags somnade jag i soffan, fullt påklädd och med glasögon och allt. Igår hände det igen. Fördelen är att jag fick sova länge. Nackdelen är att jag började vakna redan vid tre-fyra, så någon effektiv sömn tror jag inte att det är.


Fotofrossa deluxe

Gulliga Flin skickade precis över lite bilder från bröllopet. De är jättefina, tack så mycket!

Fotografen skickade också en länk till alla bilder som hon tog (430 stycken!), så idag har det blivit fotofrossa deluxe.

Men vad svårt det är att välja ut vilka foton som ska bli tackkort, album och förstoring.
Dagens i-landsproblem...


Kvällsunderhållningen på bröllopsfesten

 Jag är lite kär i hösten

Nu börjar höstrusket smyga sig på. Kylan har kommit, regnet bildar en mer eller mindre konstant nivå och löven ligger i drivor.

Underbart! Jag älskar hösten! Nu vill jag läsa, sticka, skriva, baka bröd, laga mustiga grytor och småpyssla hemma. Scrappa sommarfoton och pyssla julkort. Sitta i soffan framför brasan med en pläd, dricka varm chokladmjölk och titta på skräckfilmer. Ta långa promenader i vackra landskap när solen tittar fram. Fylla garderoben med mustigt mossgrönt och varmt rostorange plagg. Ta en paus, ladda batterierna och bara vara.


Märkestvål igen!

img_2414 (MMS)

Märkestvål igen!


Hur behandlar du andra?

Hur bemöter du andra människor? På samma sätt, oavsett hur de ser ut? Bra. Många gör nämligen inte det. De utgår från att rullstolsburna är döva, blinda är dumma i huvudet och överviktiga inte har några känslor.

Jag har följt ett antal trådar på nätforum de senaste dagarna, och det är skrämmande hur folk beter sig. Någon ansåg på fullaste allvar att hur en människa har dragit på sig övervikten har betydelse för hur hon bemöter denne person. Nej, det är inte ok att peka, skratta, håna och förolämpa någon, oavsett om övervikten beror på lathet eller sjukdom. Lär åtminstone känna personen innan du stämplar henne/honom. Om övervikt eller funktionshinder är en faktor när du bedömer en person, då är det du som har problem.

Även småkommentarer, som du kanske inte lägger så mycket vikt vid, kan göra stor skada länge. Jag har själv väldigt svårt att äta när andra är med sedan jag fick höra en nära vän säga att han "blir äcklad av att se tjocka människor äta". Jag vill inte äckla min omgivning, då stänger jag hellre dörren om mig.

Tror ni att den kommentaren hjälpte mig att bli av med övervikten?
Tror ni att kommentaren var riktad mot just mig?

När huvudet inte riktigt är med

Jag vaknade med en igentäppt näsa och ett värkande huvud. Oftast brukar huvudvärken försvinna med nästäppan, så jag fläskade på med nässpray och hoppades på det bästa.

Det hjälpte inte. Men nu, fem timmar, två muggar kaffe, två ipren och en rejäl klick Voltaren senare, verkar värken släppa. Jag är nu i det stadiet då jag rör mig myyycket sakta, ifall den bara glömt bort mig en stund...Från höst till vinter

Brr! Två minusgrader ute, nu känns det att vintern är på väg! Dags att rota fram vinterkläderna, förbereda julkorten och hämta ut glöggen!


Bara för att...

Alltså, jag fattar inte.

Juholt har alltså fått ut för mycket pengar eftersom han fått bostadsbidrag för hela lägenheten, när hans sambo skulle stått för halva hyran.
Ok.

Detta ska ha pågått sedan typ 2009?
Ok.

Men varför sa han då i mars att han var särbo? Alltså i samband med att hans (what?)bo åkte dit för bedrägeri... Har de haft var sin lägenhet hela tiden? Vem är det egentligen som fått bostadsbidraget? Och hur kan gubben köra två bilar samtidigt?


Suck, så många frågor! Dags att sova.


Inget att orda om

Jag läste precis om den kinesiske mannen som fick jobba 80 timmar i veckan till en svältlön. Det är givetvis en hemsk historia, men hur sjutton tänkte journalisten när han valde orden i den här artikeln? En "gästarbetare" tvingades utföra "slavarbete". Jag vill inte vara gäst hos Aftonbladet...
En nästan relevant serie

 

 


Hemma igen

Så var jag hemma igen efter två mycket givande kursdagar. Nu gäller det att omsätta teori i praktik, och jag tror tyvärr att vi har väldigt mycket jobb framför oss.

Kursgården var förresten kanonfin! Mer om det senare, men jag bjuder på en liten godisbit från fikabordet så länge...


 

 


Tecken på fancy hotell? Märkestvål på toal...

img_2404 (MMS)

Tecken på fancy hotell? Märkestvål på toaletten...


Nu är det höst!

img_2401 (MMS)

Nu är det höst!


En tjuvtitt...


Det här fick vi i bröllopspresent...

Höghöjdsarbete


Tycker du att höga höjder är lite obehagligt? Kolla in den här killens jobb - att klättra upp på höga master...

 

 


Bus!


När vi åkte i torsdags var det mest kaos i huset.
När vi kom hem en vecka senare hade hustomtarna städat! Ordentligt...


Rent och snyggt! Inte en pryttel i sikte...


Aha! Bakom bokhyllan och bakom gardinen!Kaffekannan fanns i mikron, diverse småpryttlar i alla lådor...


Där ska datorn definitivt inte vara!Men som kompensation hade hustomtarna tagit fram både godisbuffé och presenter.
Tallrikarna och vinet var framdukade tillsammans med pizzalapparna. Gulligt!
Tack små hustomtar!
Ett grönt paket har landat

Jag hade ytterligare ett paket att öppna när vi kom hem från bröllopsresan igår. Min hemlige bokvän hade skickat ett fullproppat paket, kolla in! Godis (en ny variant, mycket spännande), choklad, hibiskuste, en påse, rosa bandet och två (!) böcker.

Tusen tack Marie-Louise
!


Tusen tack, alla underbara vänner!


Herr och fru T vill tacka alla underbara vänner som ville fira tillsammans med oss i lördags! Igår satt vi och öppnade paketen, och vi blev väldigt rörda av hur mycket tid, tanke och omsorg ni lagt ner på alla hälsningar och paket. Ni känner verkligen oss!


Tusen tack för att ni förgyllde vår dag,
utan er hade vi inte haft en så fantastisk vigsel och fest!


Kvällsutsikt från hotellrummet

 
Minimoon i Budapest

Vår "minimoon" gick till Budapest. Tjuvar göre sig icke besvär, vi har knappast lämnat huset helt obevakat...

Tåget gick redan klockan nio på morgonen, och det är väl synd att säga att jag såg fram emot ett antal timmars restid. Sängen i hotellsviten var betydligt mer lockande... Vi petade i alla fall i oss en stadig frukost och gav oss iväg.

Resan gick väldigt smidigt och vi var framme på hotellet (hotel Gellert) vid femtiden. Kvällsaktiviteten blev gulaschsoppa och öl, det kändes alldeles lagom.

Idag har vi testat Gellertbadet. Det var helt underbart med varma bad i vacker miljö, men utebadet (36 grader) i strålande sol var nästan höjdpunkten.


Nu är Doktorn fru

Efter månader med planering så kom äntligen dagen D! Och allt fungerade väldigt bra. Vädret var bästa möjliga, våra underbara nära och kära var där, maten var bra och alla verkade ha kul. Toastmasterparet gjorde verkligen ett fantastiskt jobb både före och under kvällen, tärna och marskalk var hur gulliga som helst och vår lilla sångfågel sjöng helt underbart till vackert gitarrspel.


Tack alla sötnosar som gjorde dagen så lyckad!RSS 2.0