FUB - Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

Dags för en liten presentation av veckans vinnare i Adventskalendertävlingen!
(Ny tävling kommer upp på bloggen imorgon söndag, glöm inte att skicka in ditt bidrag då.)
 
 
Under mitten av 1900-talet var villkoren för familjer med utvecklingsstörda barn hårda. Ofta fick föräldrarna rådet att lämna bort dem och en del vuxna med lindrig utvecklingsstörning användes till och med som billig arbetskraft inom jordbruket.

FUB bevakar personer med utvecklingsstörnings intressen i kommuner, landsting, riksdag och hos myndigheter. De jobbar också med informationsspridning både till medlemmarna och allmänheten samt erbjuder medlemsstöd i form av bland annat rådgivare och rättsombud.
Den första FUB-föreningen bildades 1952 i Stockholm. Idag finns det 167 lokalföreningar med ca 28 000 medlemmar och villkoren har förbättrats betydligt för människor med utvecklingsstörning. 1993 kom LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

FUB beskriver sin logo, två ringar, så här: De symboliserar alla oss människor. Den yttre cirkeln symboliserar alla som inte har någon utvecklingsstörning. Den inre cirkeln symboliserar alla som har en utvecklingsstörning. Det lilla hacket betyder att de har funktionshinder och kan behöva stöd ibland. Annars är vi alla - som ringarna visar - mycket lika varandra!
 
 
Läs mer om FUB på www.fub.se
 
 
 

Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0