Ett dopp i gräddbaljan

Så klart måste jag göra som "alla andra" och baka en pigs in the mud-tårta. Fast önskemålet var en "inte så chokladig" tårta, därför fick det bli en badtunna istället. Dessutom fuskade jag lite och använde köpebottnar (sssh! Säg det inte till någon) men gott blev det i alla fall!
 
I tårtan: Vanliga köpebottnar, jordgubbsmousse och lime curd.
På tårtan: Glasscreme som färgats blå med karamellfärg, figurer av marsipan och ett staket av KiteKat.
 
 
 
Jordgubbsmousse (räcker till två lager)
5 gelantinblad
500 g frysta jordgubbar
6 dl grädde
3 äggulor
2 dl florsocker
 
Tina (eller koka för att säkert undvika dålig-i-magen-baciller) och mixa jordgubbarna till en slät puré.
Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter. Värm lite av jordgubbspurén, smält i gelantinbladen och häll i det i resten av purén.
Blanda först puré och äggblandning, vänd sedan i grädden. Bred ut på tårtbotten och låt stelna i kyl (det tar ett par timmar).
 
Lime curd
2 ägg
1,5 dl socker
Juice från 4 limefrukter (ca 1 dl)
50 g smör
 
Vispa ihop ingredienserna i en värmetålig bunke (eller mindre gryta) och placera i vattenbad. Rör tills det tjocknar (typ som bea-sås) och ta sedan av den från värmen. Rör i smöret. Obs! Det är viktigt att du rör hela tiden, annars blir det äggröra med citronsmak - inte gott!
 
Glasscrème
2 dl vispad grädde
2 dl marsankräm tillagad enligt recept på paketet.
 
Rör ihop. Klart! :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Rolig att beskåda jättegod att äta! :)

2014-01-20 @ 08:35:10
Postat av: moster

Vad proffsigt det ser ut! Har du gjort figurerna själv?

2014-01-20 @ 21:45:50

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0