Bloggpaus

Eftersom jag varken har energi eller inspiration just nu, allra minst för bloggen, så kommer jag att ta en bloggpaus. Glöm inte bort mig nu, så ses vi igen den 21 april!
 
 
 

Pigs in mud

Idag har Lillprinsen och jag hälsat på en sväng på jobbet. Så klart man måste ha gotte med sig, den här gången blev det Pigs in mud cake. Innehållet är jordgubbsmousse mellan chokladbottnar, spacklad med moccasmörkräm. Grisarna gjorde jag av marsipan (med jordgubbssmak, passande nog). Gott!
 
 
Chokladbotten (tre lika)
(För en 26 cm form)
5 ägg
Socker
Vetemjöl
Potatismjöl
Kakao
2 tsk bakpulver
 
Ställ fram tre likadana glas. Knäck 5 st ägg i ett av glasen. I nästa glas häller du upp socker till samma nivå som äggen i det första glaset. I det tredje glaset häller du upp kakao till 1/4 nivå av äggens, ta sedan hälften vetemjöl och hälften potatismjöl tills det blir samma nivå som äggen i det första glaset. Tillsätt därefter 2 tsk bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa sedan försiktigt i mjölblandningen.
Grädda i 175 grader nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn med sticka).
 
Jordgubbsmousse
 
Moccasmörkräm
150 gram mjukt smör
3 dl florsocker
2 msk kakao
0,5 dl hett kaffe
 
Vispa ihop smör, kakao och florsocker. Tillsätt hett kaffe och fortsätt vispa tills det blir en smidig kräm. Den ska inte vara för kladdig, då blir det svårt att täcka tårtan.
 
 
Dela botten i tre delar, bred ut jordgubbsmousse mellan bottnarna och låt stå i kylen i minst 4 timmar (gärna över natten, blir godare om det får götta till sig lite).
Gör smörkrämen och täck tårtans sidor. Kläm fast kitekatterna (eller andra kakpinnar, jag fick blanda då de inte hade fler Kitekat i affären) och vira ett band runt så att de håller sig kvar tills smörkrämen stelnat (i kylskåp).
Bred ut resten av smörkrämen ovanpå och dekorera med valfria figurer.
Klart!
 

Tomaterna växer

Nu är tomaterna äntligen omplanterade. Det var på tiden, några har blivit väldigt krokiga av att slingra sig mot ljuset (lampan). Helt klart är de plantor som växt under snygglampan finare än de som växt under skrivbordslampan!
 
 

Fisktaco

Dagens middag: superenkel fisktaco. Sallad, fiskpinnar och creme fraiche med koriander inrullat i fibertortillabröd. Mums!




Grattis www!

 
Idag fyller internet 25 år. Grattis!
 
 

Apple på Aruba

Vilken märklig mailadress Apple har!
 
 
 
För det kan väl ändå inte vara skräppost...?
 
 

Sent och försenat

Eh, ja, det går ju sådär med ambitionen att skriva boksammanfattning så fort jag är klar med en bok. Jag har just nu 3-4 boksammanfattningar på dåligt-samvete-listan, varav två i en serie (Berättelsen om Blodet del 1 och 2). Kommer nog att ha läst klart den tredje innan jag fått ihop någonting där... Jaja, bara att köra på, trots allt så gör jag ju sammanfattningarna bara för min egen skull (tack och lov).
 
Hepp, nu ska jag strunta i boksammanfattningar även denna kväll. Först ska jag kolla igenom schemat inför Underhållsmässan på torsdag, sedan ska jag fortsätta med den sista delen i Berättelsen om Blodet (mysig historia btw, rekommenderas!).
 
God natt, go' vänner!

Red velvet cake med en överraskning

Igår var det melodifestivalfinal vilket naturligtvis firades med pompa och ståt. Iklädda galaklädsel (långklänning och frack) blev det välkomstbubbel följt av pulled pork (någon måtta på snobberiet får det vara) och sedan tårta och kaffe. Det får bli ett senare projekt att sammanfatta själva tävlingen, här kommer istället receptet på tårtan (botten och fyllning efter recept hos Sockerrus).
 
 
 
 
 
 
Red velvet cake (jag gjorde två satser: en röd och en blå)
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger
2/3 tsk bikarbonat
 
Rör ihop mjölk och vinäger, låt stå 10 minuter.
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt sedan äggen ett och ett.
Blanda färg, kakao och vaniljpulver i en egen skål och häll sedan det i smeten. Vispa tills det är ordentligt blandat. Tillsätt mjöl och salt.
Blanda vinäger och bikarbonat i en kopp (det kommer att bubbla lite) och blanda ner det i smeten.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
 
 
Whipped cream cheese frosting
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
300 gr Philadelphia
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2-3 dl florsocker
 
Vispa grädde och bakpulver hårt (bakpulvret gör att man kan vispa grädden längre utan att det blir smör).
Blanda snabbt ihop philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Överarbeta inte, då blir det rinnigt.
Vispa ner philadelphiablandningen i grädden, använd elvisp på lägsta hastighet, tills det är väl blandat och fluffigt.
Låt gärna stå i kylen stund innan tårtan ska monteras.
 
 
Smörkräm till spackling
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
4 msk amaretto
 
Vispa smöret mjukt, tillsätt sedan florsocker och smaksättning (i det här fallet amaretto).
Tillsätt hett vatten lite i taget tills det blir en smidig "smet".
 
 
 
Jag skar ett hål genom de två mittersta lagren av tårtan och fyllde gropen med nonstop. Jag kan dock rekommendera att göra ett större hål för godiset rann inte direkt ut...
Tårtan spacklades sedan med smörkräm och täcktes med marshmallowfondant (det som blev över färgade jag och använde till dekorationerna som Pojken och jag gjorde tillsammans).
Resultat? Gott!
 
 

Tjuvkik

Varsågoda, jag bjuder på en smygkik på kvällens efterrätt!
 
Vad kan det vara...?

Snabbrepris melodifestival 2014

Imorgon är det mellofinal! Expertpanelen får se till att värma upp redan nu... Kommer du inte ihåg vilka som gick till final? Snabbreprisen finns här:
 
 
 
 
 

RSS 2.0