Vad trött jag blir...

Idag hade vi julfika på jobbet. Chefen hade beställt en egen liten kaka till mig, laktosfri. Den såg misstänkt inte-laktosfri ut... Maräng och smörkräm. Idioterna har skickat en glutenfri bakelse, misstänker jag. Magen verifierade detta en halvtimme senare. Jaja, nu är det julledigt i alla fall.

Aj!

Aj! Sticka i tummen! Dumma ved.

Nattens sömn

Ser rätt kul ut... som om jag stängde av programmet innan jag vaknade. Däremot har jag inget minne av att ha vaknat till vid halv två.


Sömn-app

Har hittat en rolig app (program) till Iphone... Den visar hur man sover, genom att känna av hur man rör sig i sömnen. Men troligtvis blir kurvorna en kombo av mina och Pojkens rörelser, eftersom vi sover i samma säng....


Här är nattens sömn:


Eddie Izzard

Eddie var fullkomligt lysande i Malmö!

"Darwin skrev en bok som hette 'Monkey, monkey, monkey, you!' "


Här förklarar han opera, för den som inte är så insatt:


Kaffe

Veckans första kopp kaffe. Med mjölk. Mmmm... Nu smakar det gott igen.

Kaffe, kort och kultur

Femte dagen utan kaffe! Det går bättre denna gång, är inte lika sjukt stressigt så te funkar fint. Just nu är det godare också, blev nästan less på kaffe. Och jag tycker inte om att känna mig beroende av kaffe, att rutinmässigt ta en kopp medan datorn startar upp på kontoret.

I förrgår landade årets coolaste julkort i lådan! Ett runt julkort, som man kan hänga upp som prydnad. Tack moster! (bild kommer)

Imorgon ska vi till Malmö och se Eddie Izzard! Ska bli kul som tusan! Darth Vader i fiket är en klassiker, så jag slänger med den här. Enjoy!


Nae!

Mössa? Check. Halsduk? Check. Vantar? Nej. De ligger nog kvar på kontoret.

Snö!

Nu är alla julkorten skrivna! Jag får inte glömma att posta dem idag. Hittade alla adresser utom syrrans, så jag skickade ett sms till mamma för lite experthjälp. Det tog bara 10 minuter innan jag fick svar! Jag är riktigt stolt, hon börjar bli riktigt haj på att hantera telefonen.

I förrgår började snön komma. Då var det bara ett par millimeter puder, knappt så att man kunde se skillnad på snön och frosten. Igår kom det mer, men det övergick på eftermiddagen i slask, det var som vinterns svar på ösregn - grått och blött. Hela fabriken såg ut som om den var inslagen i grå, blöta handdukar, och snöflingorna (som var så vackra i luften) landade med ett plask som vattendroppar.
Idag är det kallt och klart (vad jag kan se här inifrån huset i alla fall). Det ligger ett tjockare täcke snö ute. Förhoppningsvis håller det sig så fint fram till jul...


High and low

Igår började det inte bra. Vaknade med en mördande huvudvärk, som höll i sig framåt lunch. Funderade ett ögonblick på att stanna hemma, men efter ett par huvudvärkstabletter och en rejäl klick zon kände jag mig inte lika illamående i alla fall. Dagen gick bra trots allt, var inte pigg för fem öre och siktade på att åka hem med halv tre-bussen (har en massa flex att ta ut). Men vi hade en massa efterarbete från förra vekan att ta hand om, så jag kom inte hem förrän klockan fem i alla fall.

Väl hemma var det julpyssel som gällde! Vardagsrummet är som vanligt finast, Pojken satte fram adventsljusstaken på (fejk)öppna spisen, och den passade perfekt där. Får väl slänga in en bild i eftermiddag! Bilder på bananbåtarna och julkorten kommer också...

Och så kikade jag lite på Ullared också. Sjukt underhållande, men mer än lite irriterande hur folk framställs (eller intervjuas trots att de inte verkar vilja vara med). Stockholmare gör TV på landet?

Julshopping

Då är jag nästan klar med alla julklappar! Bara brorsans flicka kvar, sedan är alla på "min" sida klara. Pojken däremot, han är inte så snabb...

Vi storshoppade på City Gross också. De är inte direkt billiga, men de har allt. Julmaten är fixad, så gott som. Det kommer inte att bli julbord här, men lite sill och sådant måste man ju ha även på juldagen. Annars kommer jag mest att göra janssons och pajer - grönkålspajen är ju ett måste. Och glögg och pepparkakor...

Håller på att frosta av frysen nu, nästa vecka kommer förmodligen grisen vi beställt. Ca 20 kilo kött som ska in i frysen (ja alla vegetarianer, jag hör er skrika)... Så julskinkan är på gång!

En busschaufför, en busschaufför...

Idag var det den supertråkiga busschauffören som körde. Hur tråkig får man bli?! Jag brukar alltid kliva på med ett glatt (nåja) "hej hej!" eller "god morgon!". Inte en reaktion. Hon kollar så att jag inte fuskar med kortstämplingen, sedan fortsätter hon att stirra ut genom rutan. Nu har jag åkt den här linjen i ett år, hon har kört några dagar i månaden. Tror inte att jag fått ett "hej" en endaste gång.

Bananbåtar

Igår gjorde jag färdigt bananbåtarna. De såg kanske inte ut som varken bananer eller båtar... En Kon-Tiki-flotte kanske? Men goda blev de! Jag var lite skeptiskt när jag smakade på bananröran och fartygsskrovet var för sig, men tillsammans och fruset var det kanon! Hade i lite pofiber också, vet inte om det var till någon nytta, men kakorna smulade sig inte i alla fall.
Bild kommer!

Den förlorade symbolen

Jag har nu läst klart Den förlorade symbolen av Dan Brown. Låter det bekant? Det är den senaste boken av författaren till Da Vinci-koden och Änglar och demoner.
Och visst är den lik! Fylld av gåtor, mystik, en skvätt vetenskapsbabbel och en mordhistoria. Den galna, självplågande fanatikern är förstås med. Samtidigt är det en spännande historia (i alla fall om man är hooked på sudoku-liknande gåtor) som det är svårt att slita sig ifrån.
Jag läste att den blivit jämförd både med National Tresure och en Disney-matine, och det kan jag hålla med om. En historia om mäktiga män i maktens huvudstad Washington (vem älskar inte att snoka i vad andra gör? Varenda skvallertidning är bevis på det) som ända från Amerikas grundande döljer en hemlighet. Och ett lyckligt slut som man förväntar sig redan från sida ett och lite moral som bonus (den är ju trots allt lik de båda andra böckerna). Tyvärr har han en förmåga att alltid avslöja hemligheterna, fast bara för Langdon och hans närmaste - ska de inte förbli dolda eller avslöjas för alla?

Därmed inte sagt att jag inte gillar den! Underbar ligga-i-soffan-med-en-varm-pläd-och-en-sprakande-brasa-bok. Gillade du de andra så gillar du nog den här med!









Födelsedagstårtan

Äntligen hittade jag överföringssladden till kameran, så nu kan jag visa bilder på födelsedagstårtorna också. Jag gjorde två stycken, en glutenfri och en vanlig. Låglaktos, så klart... Den glutenfria var godast, den andra blev lite torr... Fast jag trodde inte den skulle hålla ihop överhuvudtaget, smeten var som chokladmjölk! Dekorationerna gjorde Pojken och Pojkens systerdotter.

Tårtorna är gjorda i två delar, och mellanrummet fyllde jag med hallonmousse. Som ni kanske ser på bilden ska det då bli ett hjärta på tårtbitarna. Tyvärr var det lite för lite fyllning, men jag ger ändå mig själv ett hyfsat betyg för att vara första gången.

Jag skulle ha bakat lite fler kakor och annat godis (fick en massa kul recept från min moster), men det hanns inte med. Det får bli nu till julen istället!


Har fått hem min måttsydda skjorta också! Den passade fint! Helt underbart att äntligen kunna ha en skjorta som inte är både för snäv över byst/mage och för stor i halsen/över axlarna... Och så var det kul att kunna bestämma helt hur den ska se ut. Snygga franska manschetter har den också, fast jag har inte satt i några manschettknappar på bilden.






Long time...

Nu var det ett tag sedan jag skrev här! Men det har varit fullt upp... Trivselkväll hos en jobbarkompis, födelsedagsfirande, tjänsteresa och Pojken har kommit hem igen!  

Var hos en jobbarkompis i fredags, jisses vilket hus! 70-talshus som vårat, med supersnyggt kök och en pool! Nej då, jag är inte avundsjuk… Poolen var inbyggd, med ingångar både från huset och från trädgården. Gissar att det är lite jobb att hålla den i ordning, och uppvärmningen är inte direkt gratis. Men tänk att kunna simma ett par längder på morgonen! Mmm…  

Födelsedagsfirandet har kommit och gått. Nu gäller det att ta hand om blommorna och börja välja silverbestick (tack mamma!), wii-spelet är utlånat för tillfället men sedan ska jag testa de nya leksakerna till den också. Vi fick lite pengar till nya träningskläder också, så nu ska jag investera i en vettig mössa och handskar till joggingturerna – gröna luddvantar är inte optimala, kan jag tala om…

RSS 2.0