Aktiv söndag

Nu är jag helt slut. Mest i benen faktiskt, vilket är lite konstigt eftersom jag inte har några armmuskler... I alla fall så blev det ett halvt styrketräningspass, en timme pilates och två vändor promenad idag. Det behövdes efter helgens godisfrossa. Skärpning Doktorn!

Helgen i blommor

Okej, den längst upp till höger har jag inte gjort själv, men den får vara med ändå.

 

blommor halloween höst buketter arrangemang


I wanna be a vampire

 

Hehe! Den var ju riktigt bra!


Talang 2010

Det går faktiskt att göra sig illa på en burk med röbetssallad. För en del av oss är det inte ens särskilt svårt.

Hoppsan...

Idag - en sammanfattning

Idag har vi varit riktigt produktiva!

  • Tvättat två maskiner tvätt
  • Bakat fruktbröd (mums med philadelphiaost)
  • Fixat dator och projektor till vännens barns halloweenkalas
  • Fikat hos svärmor
  • Griljerat helgskinka
  • Gjort två dösnygga pumpalyktor
  • Rostat två omgångar pumpafrön
  • Bakat pumpapaj (mums!)

Tja, för att vara oss är det en riktigt produktiv lördag!





Pumpapaj (hålet i mitten är min koll om den var klar...)


Resultatet!

Nu är pumporna klara! Och de verkar dra till sig barn också, en halvtimme efter att vi satt ut dem kom det första gänget "trick-or-treatare".
Av pumpakärnorna blev det godis, rostade med salt och cayennepeppar och kanderade med äppeljuice och rosmarin, och nu ska jag försöka mig på pumpapaj också. Wish me luck...


pumpa jack o'lantern

Våra pumpalyktor

Push up for men

Inte riktigt nöjd med storlek och form? Nu finns push upp för män också. Är det bara jag som tycker att det inte riktigt ser normalt ut?

Efter-bilden

Från det ena till det andra

Nostalgiorgie, för er (oss) som var med på den tiden. Gillar videon!

 

 


Maskeradfest

Varje år bjuder Heidi Klum in till Halloween-fest, och givetvis är det maskerad som gäller. I år ska värdinnan klä ut sig till robot, och med tanke på att hon inte är direkt kort från början så lär hon synas...

Sneak peak

Här är några favoriter från tidigare år


Jack o'lanterns

en del lägger verkligen ner tid och talang på sina pumpor. Vad sägs om de här:


Glufs!

Vilket jobb med den texten!


Made by Darth Vader?


Dagen efter...


Dance Party

Vilken härlig kille! Vilken underbar energi och inställning han har. Jag satt med ett leende på läpparna hela videon igenom - och visst viftade jag på armarna också!
Mitt tips är att spara länken, och titta på den när du känner dig lite nere och behöver pepp. Sedan är det bara att sätta igång favvomusiken and start the Dance Party!


"Life is ment to be enjoyed"

 

 


Pumpamönster

Jag har hittat en sida med alla möjliga mönster till halloweenpumpan. Mönstrena går att skriva ut om man inte är konstnärligt lagd...

 


Morgondagens pyssel

Bilden är tagen med mobilkamera, i taskigt ljus. Jag vet, jag veet...

Pumpor

Senaste modet?

Ja, bara bröst finns överallt. Bara att gilla läget!


Varmt och skönt

Termometern visade åtta plusgrader när jag gick upp idag. Undrar om det kan stämma? Sitter i alla fall på bussen nu, och här är det varmt och skönt. Här skulle jag kunna kura ihop mig och sova ett par timmar till!

Catherine del 2

Jag skrev innan om Catherine Malandrinos höst/vinterkollektion, här kommer bilder på tillbehören också.

Gillar ni stooora smycken? Då kommer ni att älska halsbanden! Själv föll jag för handskarna och skorna till höger...





Sugen på något att dricka - men vad?

I Japan har de löst det problemet. En ny läskmaskin som ser vad du gillar finns nu framtagen. Maskinen scannar av kunden och ger utefter ålder och kön förslag på vad man skulle kunna vilja ha för dryck. En yngre kvinna - te för att hålla kroppen i trim. Medelålders man - kaffe för att hålla sig vaken efter jobbet. Smidigt värre!

 

 


Att skriva rätt är inte lätt

Jag påstår inte att jag alltid uttrycker mig språkligt korrekt, men ibland är det fruktansvärt irriterande med folk som inte kan följa de enklaste skrivregler! Jag vet inte vad som är värst, särskrivningar eller felaktig användning av de/dem.

Har du också svårt att få ihop det? Kolla in den här sidan! Här finns bra och enkla tips för att skriva lite tydligare - och lite snyggare.



Catherine Malandrino

Av en slump hittade jag till Catherine Malandrino (ni modebloggare vet säkert vem det är, själv hade jag ingen aning), hon hade en hel del snyggt i höstens garderob. Här är ett smakprov från fall/winter 2010:


Intressant!

Trodde du att det var jämställt i filmernas värld? Tänk en gång till... Jag ska absolut testa det här nästa gång jag ser en film.

 

 


Halloweenförberedelser

Idag har vi köpt två stycken pumpor, så i år blir det pumpalyktor till halloween!

Och om det är fler som vill pyssla och baka, kan jag tipsa om tasteline, sök på halloween.


Posten inte nöjd

"Den nya postlagen säger att marknaden ska ombesörja den tjänsten, det tycker vi är bra. Trots det har PTS gett oss uppdraget att ansvara för tjänsten och det är onödigt. Posten har fullgjort detta uppdrag i hundratals år, det ska vi fortsätta med, säger Per Mossberg, vid Posten Norden, till TT"

Källa


Men... Om nu Posten alltid har gjort detta och kommer att fortsätta med det, vad är då problemet?

Det där med tidsinställda inlägg...

...funkade ju sådär för mig. Först publicerades det direkt, sedan publicerades det inte alls. Får nog öva lite innan ni får njuta av mina meningsfulla inlägg dygnet runt.

Jag har i alla fall hunnit med en snabbshopping idag, rea på MQ får man bara inte missa! Jösses vad man kan göra av med pengar på en timme, särskilt när man bara ska byta en trasig mugg...

Fattybom lottar ut grejjer igen

Jag älskar paket! Och även om jag vill vinna sjäv, måste jag bara tipsa om Fattyboms tävling. Passa på att läs bloggen också, jag blir bara mer och mer sugen på att skaffa en vettig kamera när jag läser den.

 


Mys med Morden i Midsomer!

img_1056 (MMS)

Mys med Morden i Midsomer!


Medborgare, godafton

Cornelis är namnet på filmen om Cornelis Vreeswijks liv. Premiären är planerad till november, och jag tänker då inte missa den.

Lite kuriosa: Hans-Erik Dyvik Husby (alias Hank von Hell) som spelar Cornelis är kanske mest känd genom sitt band Turbonegro. Amir Chamdin står för regin, och är även sångare i Infinite Mass. Två musiker i en film om en musiker? Låter lovande!


Cornelis Vreeswijk föddes i Holland och kom till sverige som 12-åring. Han anses vara en av sveriges främste trubadurer och vissångare. Hans privatliv var stormigt, med ekonomiska problem och en och annan tur till fängelset. Cornelis avled den 12 november 1987.


Ung men mogen

Läste om en 20-åring som blivit utsedd till polischef i norra Mexiko. Hon var tydligen den enda som tackade ja till jobbet, efter att flera poliser och en borgmästare mördats i det knarkbrottstäta området.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Dels är det hemskt att inga mer erfarna tar på sig det ansvaret, dels är det fantastiskt att en blott 20 år gammal människa känner så starkt för rättvisan att hon sätter sin egen säkerhet på spel. Det ger lite hopp trots allt...


Källa

Doktorn är kreativ

Dags att ta hand om bilderna från Borås Djurpark. En sida klar...

 

 


Undergrowth Design

Jag älskar Undergrowth Designs porslin! Så vackert, sprött och brutalt på samma gång. Kolla in kakfatet... Skorna går att få i svart, vitt, guld eller rött. Och om du beställer större kvantiteter kan du få dem i vilken färg du vill.

undergrowth design


Res med lätt packning

Nu är den nya resetrenden här, hoppas eWaterways. De söker nu "testresenärer" till sin nyaste kryssning - nudistkryssningen. Tack och lov rekommenderar de ändå kläder till middagen...







Hur kommer det sig...

...att TV-programmet Ullared sponsras av Skånska byggvaror?

God morgon allihopa!

Dagen har börjat på bästa sätt - Pojken gjorde "hotellfrukost" med stekt skinka och äggröra. Mumma!

Fredagsmys

Idag blev det räkpasta till middag, med ett glas vin till. Superenkelt och supergott. Och ett riktigt mysigt sätt att inleda helgen!


Det är freeedag!

Min fredag so far: Tvätta, apple sourz och se ikapp "kungarna av Tylösand". Fler idéer?

Gårdagens middag

Piroger! Jag gjorde två sorter - köttfärsröra och bacon/ost. Mumma!

pirog piroger bacon ost köttfärs


pirog piroger bacon ost köttfärs

 

 


Idag har det snöat

Jag försökte ta kort när det började snöa. Gick sådär...

Det börjar snöa


Tio minuter senare


Glöm gremlins...

Varför man inte ska lägga mobilen i micron...



Gult är fult!

Nu har eniro fullkomligt tagit över! Gick in på blogg.se och möttes av ett gult, blinkande schabrak. Som om vanlig reklam inte är irriterande nog har de börjat gulmarkera vissa ord för att ge "läsaren information om inköpsställen som erbjuder de produkter eller tjänster som texten handlar om". Jo tack, precis vad jag alltid önskat...
Ser att vissa bloggar har gula skräcken bakom sina headers, tack och lov finns den inte på min i alla fall!

Gula skräcken



Att börja varva ner

Nu har jag avverkat en hel del av veckans "måsten", och det är hur skönt som helst! En av sakerna var en ren chansning. Vi får väl se hur det går, och vad jag beslutar mig för i slutändan. Ibland måste man hoppa på tåget, även om man just då inte är så sugen på att resa.

Pojken sover

Åååh vad det är svårt att låta bli att väcka Pojken när han sover! Han ser ut som en liten ängel, alldeles kramgo och underbar, och med ett par tår utanför täcket. Mys!

Färdig men inte ens halvvägs

Hur kommer det sig att vissa perioder är helt fullknökade, andra är hur lugna som helst? Och gärna då både jobb och privatliv samtidigt... Jag får i alla fall lite tunnelseende då - just nu är torsdag målet, då kan jag pusta ut. Fast om man tittar i kalendern är det egentligen inte förrän mitten av nästa vecka...

Muffshirt

Vad säger ni om en muff-shirt? Bilden hittade jag hos Sofie Sarenbrant. Den lilla kroken i bakgrunden gör det hela ännu roligare!



Stekta rödbetor

Måste bara tipsa om något jag "återupptäckte" idag, nämligen stekta rödbetor. Det var flera år sedaan jag gjorde det sist, men mumsigt är det! Idag som tillbehör till stekt torsk.

Känner ni igen den här?

Windows-ljud, music style...

 

 


Söndagsmorgon (typ)

Jaha, så var det söndag igen. Igår städade vi hela huset - dammsuga, dammtorka och vaska minsann! Så himla skönt att ha det gjort.
På kvällen var vi och firade födelsedag, det blev massor med trevligt folk, god mat och lite vin på det. M&L sov över, och de var så gulliga och fixade frukost till oss i morse. Mumma!

Så nu är bara frågan vad man ska göra av resten av dagen... Skriva? Läsa? Söndagsångest?

Spamalot

Förra helgen såg vi musikalen Spamalot. Lyysande!

Föreställningen är filmen Monty Python and the Holy Grail överförd till musikal, och de har lyckats riktigt bra. Man känner verkligen igen sig i Monty Pythons värld - mördarkaniner, fransmän, Guds fötter och kossor som flyger. Första akten var lite seg, men tempot kom igång efter pausen. Jag saknade dock en "försvenskning" av musikalen istället för bara en översättning. De lyckades riktigt bra vid "symbolen" - F1, FI - kan det vara något politiskt...? Mer sådant!

Många bra skådespelare var det också, eller vad sägs om Johan Glans, Adde Malmberg,Kim Sulocki, Anders Jansson och Johan Wester (HippHipp)?


Bjuder på ett filmklipp från den engelska versionen, var så goda!



Breaks my heart every time...


Svenska Spamalot har en egen hemsida, som ni hittar här.


Google i ditt vardagsrum

Google har utökat sitt territorium till att omfatta även TV. Nu kan du surfa och titta på TV samtidigt, utan dator eller extra box.

Lösningen är Sonys TV-apparat med Google TV (ett operativsystem). TV:n kan kopplas upp trådlöst, har HD-upplösning och finns i fyra storlekar. Har du en mobil med googles operativsystem (htc) kan du använda den som fjärrkontroll. Givetvis går det att ladda ner appar också... Pris för TV:n? Mellan 4000 och 9000 kr.

sony google-tv google tv

 

Källa

 


Bad ass robber!

En del dagar går det inte som man tänkt. Kolla in den här rånaren. När han klädde sig i svart och plockade med sitt vapen i morse räknade han nog inte med att bli totalignorerad i affären...

Alla blir jätterädda. Verkligen.

 


God Morgon!

Wikipedia är full av kunskap. Se bara här:

"Ordet God är något som beskriver antingen något bra vid smaken eller bra i största allmänhet. Och då kombinerar man God med Morgon, för artighetens skull.


Exempel:
-
God morgon på allesammans!
-
Ja go' morron på dig Klas-Göran."

Saxat från Wikipedia


Så God Morgon på er allihopa!



RAID for dummies

Jag låtsas att jag är datornördig...

raid for dummies water bottle

Hänger ni med?



Tröstgodis

Idag har det varit en tuff dag. Så jag tröstshoppade lite...



Dagens garv

Flin hade en underbar historia att berätta helt apropå blisterförpackningar...


Skrattade så jag dog en smula

Inte nöjd

Jag. Avskyr. Blisterförpackningar.

Pojke med tillhygge


Jim har gjort det igen!

Jag har skrivit om Jim's fantastiska pannkakor tidigare (kolla här), och han bara fortsätter att imponera. Hur många av er gör pannkakor som ser ut så här? Nä, jag tänkte det...

jim's pancakes dinosaurie


Ogiltig frånvaro?

Måste ju säga att jag blir lite nyfiken... Vad gör ni på torsdagar och fredagar egentligen?

blogg sidvisningar unika besökare träffar


Snart är det jul!

img_1011 (MMS)

Snart är det jul!


Börja planera för Halloween

Nu är inte jag helt förtjust i det där med att importera kommershelger, men den här tårtan var i alla fall läcker! Majssirap + choklad + röd hushållsfärg = ätbart blod. Kolla in Clockwork Lemon för receptet.



fejkblod teaterblod fake blood cake tårta


Banksy's kontroversiella Simpsons-intro

Banksy är en anonym engelsk graffitti-konstnär, vars konstverk ofta innehåller politisk satir. Hans verk säljs nu för hundratusentals dollar, och hans senaste projekt är introt till Simpsons. Håller han sig ifrån politiken? Absolut inte! Kolla in...




Höjden av teflonpanna...

Teflonpanna = minne guldfisk = senil i förtid. Är det stress eller vad tusan, nu börjar jag glömma de enklaste saker. Som om jag verkligen kissade eller inte när jag satt på toa.



Jaja. Jag bjuder på den.

Dagens träningspass

Idag blev det ett lugnt yoga-pass, och det var välbehövligt efter de senaste veckornas stress (jobb och jobbrelaterat). Nu börjar det nog lugna ner sig, men å andra sidan trodde jag det för ett par veckor sedan också. Men jag ska inte klaga. Det har varit mycket att göra, men samtidigt väldigt lärorikt.

Felhörningar


"I'm not a road block
"

Marina and the diamonds - I'm not a robot



"You can handle me
"

Robyn - Hang with me (Handle me är en helt annan låt, med samma artist)



"All the single eggs"

Beyonce - single ladies

Phone Book

Tekniken går framåt. Att det finns läsplattor vet väl de flesta, men hur många vet att iPhone kan användas som barnbok? Kolla in det här?





Happy Binary Day!

Idag är det Binary Day, som många redan har uppmärksammat. 101010 är 42, vilket förstås är meningen med livet.
Så därför tycker jag att vi utbringar en skål för Douglas Adams!




Vi fick en karta för att hitta rätt... Så ...

img_0997 (MMS)

Vi fick en karta för att hitta rätt... Så sött!


Spamalot is the shit!

img_0994 (MMS)

Spamalot is the shit!


Det är skillnad på flyg och flyg

I morse flög jag från Halmstad flygplats. För en gångs skull hade de kickat igång röntgenmaskinen, men man fick fortfarande leta upp planet själv ("det är planet längst bort"). Till frukost blev det kaffe, juice eller te och en liiiten ostsmörgås, knappt som en halv fralla.
På väg från Arlanda fick vi välja på rött eller vitt vin (med påtår), med en chokladbit eller en rostbiffsmörgås med potatissallad till.


Gulligt!

img_0993 (MMS)

Gulligt!


Väntans tider

Det gick snabbt att ta sig från Arlanda till Radisson, så nu har jag mer än en timme tills välkomstminglet börjar. Flygresan gick bra, inga inställda flyg hittills. Men i alla fall jag blir lite filosofisk när man befinner sig så högt uppe, ovanför en snöliknande molnmassa. Det är otroligt många flygplan i luften samtidigt, och man ser riktigt långt ovanför molnen. Men det är otroligt sällan man ser ett annat plan. Jag blev riktigt sugen på att läsa Steven Kings roman om varelserna som äter upp det förflutna. Någon som kan hjälpa mig med vad den heter? Ett plan hamnar snett i tiden, det finns inga andra människor där och de måste fly från några varelser vars uppgift är att rensa det förflutna, dvs äta upp världen och allt i den.

Mysigt hos mamma

img_0992 (MMS)

Mysigt hos mamma


Hoppsan!

Jag kunde inte riktigt tro mina öron när jag hörde att SD stormat ut ur kyrkan mitt under biskopens predikan. Jag trodde att Wachtmeister hade drillat Åkesson bättre än så.
Som jag uppfattade det handlade talet om människors lika värde, något som även SD borde kunna skriva under på. För de är ju inget rasistiskt parti, säger de gång på gång.
Och med tanke på hur många gånger Åkesson har upprepat frasen "vi är redo att ta ansvar", så känns det verkligen som småbarnsfasoner när de kinkar ihop och lämnar kyrkan. Nu är det dags att ta ansvar, Åkesson, och leka med de stora pojkarna. För det är ju nu du möter det där ifrågasättandet och verbala motståndet du så effektivt slapp undan i valrörelsen.



Ur biskop Eva Brunnes tal:


Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.

Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.


Källa

Polkabetor! Coolt!

img_0990 (MMS)

Polkabetor! Coolt!


För populärt?

Skärholmens medborgarkontor, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten ligger alla i samma byggnad. Väldigt praktiskt kan man tycka. Men inte enligt Försäkringskassan, som tycker att kontoret är alldeles för välbesökt och därför borde flytta till Södermalm istället.
"Lokalerna är inte bra, vi kan inte hantera kunderna på ett värdigt sätt" säger Försäkringskassans områdeschef. Undrar om besökarna tycker likadant.

Någon mycket begåvad människa hade kommenterat:
"Och är man sjuk så tar man sig till FK, oavsett hur långt det är. Klart man tar sig dit om det är enkelt. Ska vi inte göra sjukreglerna enklare oxå så att folk kan sjukskriva sig enklare?"
Jodå, bara för att man går till Försäkringskassan så får man betalt för att vara hemma. Kan det inte vara så att just sjuka människor kan ha ett större behov av att ha myndighetskontor på närmare ort, istället för att resa en längre sträcka? Bara en tanke...


Källa

Trött idag

Igår var jag trött. Riktigt trött. Trots att jag somnade vid halv tio hade jag ändå trötthetshuvudvärk och -illamående ända fram till lunch. Idag är jag också trött, men inte riktigt lika illa.

Igår blev det dubbla pass, afro och yoga. Tiden gick väldigt fort och passen kompletterade varandra bra. Trodde att jag skulle få träningsvärk i armarna, men än så länge verkar det lugnt...

Trött...


Valfrihet?

Den här artikeln hittade jag i Hallandsposten förra veckan.
Jag visste inte att man kunde välja bort samhällstjänsten. Mycket smidigt för tjejen, som framstår som riktigt bortskämd.


Bloggtorka?

Idag måste det vara bloggtorka på blogg.se. Två av inläggen på förstasidan är repriser, där det nya inlägget hänvisar till något som var på förstasidan igår.

Finns det inget annat att skriva om? Någon som älskar kamelfärgat, hittat en ny smak på lösgodiset eller hittat en femtiofjärde vinkel att fotografera från...


Will it blend?

Den här killen har blivit lite kult, och idag mixar han en iPad. En del teknikfreak gråter nog just nu...




Dagens hjärtattack

En spindel kröp precis upp ur avloppet på toaletthandfatet! Uäääääk!

Sorgligt!

Inte så pepp just nu.

Borta

Tjänar miljoner på välgörenhet

Postkodlotteriets VD har dragit in drygt 10 miljoner i lön de senaste tre åren. 23% av företagets intäkter gick till välgörenhet, 38% till driftskostnader och 4% till ägarna i Holland. I Holland, där konceptet har hämtats, är det lag på att minst 50% måste gå till välgörenhet.

Nu visste jag i och för sig inte att Postkodlotteriet sysslade med välgörenhet, men är inte 23% lite lite om man har den inriktningen? Och 250 000 kr i månaden lite hög lön?

Postkodlotteriets VD säger så här: "Vår ambition är att öka intäkterna. Då kan vi på sikt fortsätta öka stordriftsfördelarna och därmed kunna ge mer vinstöverskott till välgörenhet." Jahaaaa... Vad bra! Men vad är "på sikt"? Fem år? Tio år? Vi kanske kan se fram emot en större andel välgörenhet framåt milennieskiftet.




Källa

Doktorn tävlar

Jag hade först inte tänkt vara med i Killer Colours tävling i samarbete med becca design, men sedan hittade jag det här halsbandet. Klockrent! Kan det bli mer jag???


Mmmm... Ostbågar!


Spara bilder - och röster

Tänk om din mormor själv skulle kunna berätta för dina barnbarn om din första jul. Nu finns den möjligheten. Jag snubblade över den här prylen - Photo Album Story Teller.


Man sätter små etiketter vid varje bild, läser av etiketten och spelar sedan in ett meddelande med Story Teller. För att sedan lyssna på meddelandet läser man helt enkelt av etiketten med Story Teller, som spelar upp det du spelat in. Det går också att ta en back up, genom att ansluta apparaten till datorn via vanlig USB.

Nu kan alla få historien bakom bilderna, även om du inte har möjlighet att berätta just då.



Blogg.se suger på information

Blogg.se har uppenbarligen problem. I morse när jag loggade in visades någon annans inlägg. Nu verkar inläggen fungera, men min design är, som ni ser, inte min design.

De hänvisar överallt till en kundservice-mail, som kollas vardagar. Någon har tydligen fått svar från dem, så de jobbar med problemet. Men varför i hela friden lägger de inte upp info på sin startsida? De jobbar ju med information för f*n, hur slö får man vara?

-------------------------------

Uppdatering:
Nu fungerar min design! Så här såg den ut innan:


En öl i ekorrkläder

The End of History är en belgisk ale med smak av nässlor och enbär. Och med sina 55 alkoholprocent har den sting. Och bett... Ölen kommer nämligen i flaskor med uppstoppade djur. Djuren sägs ha dött en naturlig död (om det gör det hela mer smakfullt) och ölets namn är inspirerat av filosofen Francis Fukuyama. Fukuyama ansåg att demokratin var västvärldens politiska slutmål, och Brewdog ser The End of History som sitt slutmål inom öl med extrem alkoholhalt. Fint va?

För att få fram den höga alkoholkoncentrationen fryser man ölet i flera omgångar, vilket gör att det går åt enorma mänder för att tillverka en flaska The End of History. Det förklarar priset - 5125 kr för en flaska.

"Den här ölen är excentrisk, artistisk och rebellisk. Dessutom förändrar den samtidigt den generella synen på öl och på uppstoppade djur", säger grundaren James Watt.

Jodåsåatt...



Ölet är tyvärr redan slutsålt, men ni kan ju alltid testa deras andra öl - Tactical Nuclear Penguin (32%) eller Sink the Bismarck (41%).






Källa
Besök Brewdog


Tips för hövvet

Jag skrev tidigare ett inlägg om cykelhjälmar, här kommer några tips om du vill ha något lite mer udda.




Yakky Smart one - Designa din egen hjälm, en bashjälm med olika överdrag tröttnar man inte på.






Vill du ha något färdigdesignat? Kolla in NutCaseHelmets... En melonhjälm, kanske?





Och Maxpuls har några för de lite yngre

RSS 2.0