Nä nu slutar jag se på TV!!

"Den nya lagen ger kanalerna rätten att själva bestämma hur reklamen ska ligga. Totalt får man visa tolv minuters reklam per timme, men varje avbrott måste vara minst en minut långt. Detta gör alltså att kanalerna – om de vill – kan ha upp till tolv reklamavbrott i timmen."

Aftonbladet

 

Hur tror ni att Idol-finalen kommer att se ut nu? Det är sjukt mycket reklam som det är, ska de dela upp den ännu mer kan man lika gärna skita i att se på TV. Och för de reklampengarna som exempelvis TV4 fått in kan vi se kvalitets-TV som Förkväll, Ballar av stål och Sverigelotteriet...


Ni har väl inte missat Marble?

Marble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Nelly Marble finns nu i fler härliga färger.



Open Toe Marble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMOpen Toe Marble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMOpen Toe Marble SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Finns även med öppen tå för de som föredrar det.



Marble Wedge SEK 349, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble Wedge SEK 349, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble Wedge SEK 349, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Wedge (kilklack) är min favorit, finns både med öppen och stängd tå.




Marble Sparkling Pumps SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble Sparkling Pumps SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble Sparkling Pumps SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Sparkling Marble med öppen tå.



Marble Limited Edition SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COMMarble Limited Edition SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Limited edition Marble med tyg på klack och platå.

Adela SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Marble-liknande Adela finns också.



Posh shoes

Victoria Beckham brukar lyckas hitta fantastiska skor. Här kommer några gamla godingar...


Marc Jacobs


Gillar klänningen! Skor från Giambattista Valli.


Louis Vuitton


Rodarte by Christian Louboutin


Underbara rosa skor


Ett par rosa till


Roliga pryttlar

Snubblade över en massa roliga saker på Designtorget.

designtorget



Kick-ass


Chloe Moretz


Inte sett Kick-ass? Gör det! Humor, våld och en grym elvaåring kan väl inte bli fel?

En helt vanlig tonårskille, Dave Lizewski, ställer sig en dag frågan "varför har ingen försökt bli en superhjälte?". Man behöver inga superkrafter för att bli en hjälte, menar han, och beställer hem en grön, tight kostym. Endast utrustad med övermänskligt mod går han ut för att göra världen lite bättre. Hur det går? Tja, det kanske är tur att Hit-Girl och Big Daddy har fått (typ) samma idé...


Bonustips: Chloe Moretz (Hit-Girl) kommer även att spela en av huvudrollerna i den amerikanska filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in.


Återträff och Street Bourbon Day

Det var verkligen kul att träffa folket från utbildningen igen! Vi blev inte så många, men vi som kom hade desto roligare!

Det var Street bourbon day, som jag nu äntligen fattat. Det är ett lokalt coverband, Street Bourbon Band, som spelar under hela dagen. Först är de vid torget, på eftermiddagen spelar de utomhus vid Societén och på kvällen inomhus. Under årens lopp har bandmedlemmar kommit och gått, men just den här dagen är alla som någon gång varit en del av bandet med och spelar. Tror att de var 22 st på scen igår.

Först gick vi bort till torget och strosade runt lite (eller, ja, de andra gick runt medan T och jag tjötade järnet). Därefter blev det buffé för de som orkade äta i värmen. Jag höll mig till en cola eftersom jag höll på att smälta bort.
Vi stack givetvis bort och tittade på bandet på kvällen, men innan dess tog vi en fika hemma hos C. De har precis byggt färdigt sitt hus, en supersnygg historia med ca 4 meter i takhöjd och stora fönster ut mot en åker.

Tiden gick verkligen fort igår, och vi hoppas kunna fixa en återträff åtminstone en gång per år. Som man säger - hur svårt kan det va'?


Sommar på västkusten

Har nu landat i varberg, där jag ska träffa några kursare. Det är street bourbon day, jag sitter i engelska parken och lyssnar på svensk umpa-bumpa medan solen gassar. Mumma!

No poo

Satt och slösurfade lite häromdagen, och ramlade över en tjej som "praktiserar no poo". Vad tusan, tänkte jag, hur går det till? Det är väl inte direkt valfritt om man ska göra nr 2 eller inte, och inte kan det vara särskilt hälsosamt att hålla sig någon längre tidsperiod heller.

Efter lite googlande visade det sig att det handlade om det gamla klassiska tvätta-håret-utan-schampo (därav "no poo", no shampoo). Har faktiskt funderat på att testa det, för att slita mindre på håret. Det finns i grova drag två varianter:
  1. Ersätt ditt schampo med ett silikonfritt balsam (kallas även co-wash).
  2. Ersätt ditt schampo med bikarbonat blandat med vatten, och balsamet med utspädd äppelcidervinäger.
  3. Använd bara vatten och en hårborste (ska tydligen ta lång tid att vänja håret vid detta).
Den andra varianten lät roligast, så det är den jag tänkte testa.


Så varför ska man inte använda schampo då? Det är ett rengöringsmedel som sliter på håret. Det tar bort smutsen, tillsammans med hårets naturliga skyddande oljor. Eftersom det naturliga skyddet försvinner blir håret slitet och trassligt. Lösningen blir då balsam. Tyvärr är det bara en tillfällig lösning, och det sägs att anledningen till att man måste tvätta håret varje dag inte är att det blir smutsigt, utan att balsamets skydd inte räcker så länge.
Den andra anledningen till att inte använda schampo är att det finns otroligt många konstiga tillsatsämnen i det. Mineraloljor täpper till porerna, sodium lauryl sulfate irriterar både hud och ögon och har rykte om sig att vara skadligt vid större doser (eller små doser under väldigt lång tid) och dietylftalat misstänks vara en bidragande faktor till barns utveckling av ADHD.

Källa

Törstig?

Nu finns Tru blood att köpa, kolla in det här, ett fyrpack kostar $16.
Ska även finnas i Stockholm för 99 spänn, eller lite otippat på Pizza Hut, som en limited edition (fyra flaskor + familjepizza för 599 spänn).


true blood, tru blood tru:blood

Tru blood, blodapelsindryck

 


Jord under naglarna och sönderrivna armar

Idag har vi varit riktigt duktiga. M kom över och hjälpte oss att klippa häcken. Så nu ser det snyggt ut på baksidan också! Men snacka om blod, svett och tårar, mina armar är helt sönderrivna efter att ha lukat ogräs i häcken och svetten rann rejält i den gassande solen. Inte så mycket tårar dock, bara ett blänk i ögonvrån när jag steg på en vääääldigt vass gren - aj!

Frances Bean Cobain

Frances Bean Cobain (dotter till Kurt Cobain och Courtney Love) är bara 17 år, men har redan påbörjat sin karriär.

Hon debuterade i musikvärlden tillsammans med Evelyn Evelyn, ett duoprojekt med Amanda Palmer och Jason Webley. De har hittat på en fiktiv bakgrundshistoria till Evelyn Evelyn, som de påstår består av ett par siamesiska tvillingar som efter att ha jobbat på en kringresande cirkus bestämmer sig för att satsa på musiken via MySpace.
Källa

Fraances Bean har också visat upp sina målningar under pseudonymet Fiddle Tim. Jag tycker att de är fantastiska, vad säger ni?



 


Dagens shopping

Idag har D och jag varit iväg och shoppat lite. Dagens fynd blev bland annat ett par illrosa leggings, ståltråd, tapetklister och det här snygga halsbandet:

peter rabbit halsband med en bok

"Peter Rabbit" är en figur av Beatrix Potter, men jag gissar att de inte fick rättigheterna att använda namnet eftersom de har stavat Peter med två "r"...

 

 

peter rabbit halsband med en bok

Det är alltså en riktig bok...


Dr Martens + Hello Kitty = sant

Dr Martens och Sanrio ska tydligen samarbeta med en exklusiv kollektion, för att fira de båda företagens respektive 50-årsjubileum. Kolla in bilderna, så snygga!


sanrio hello kitty dr martens

sanrio hello kitty dr martens

sanrio hello kitty dr martens

Källa

Söndagsångest?

Nej, idag är det minsann ingen söndagsångest! Imorgon börjar semestern...

Igår så var det både möhippa och födelsedagskalas. En fullspäckad dag med andra ord, och fantastiskt rolig!

Vi träffades vid nio utanför mataffären, för att snacka ihop oss lite innan kidnappningen. Vi begav oss hem till A i samlad trupp, omringade huset och bankade på alla dörrarna. När dörren äntligen öppnades stod en trött blivande make där istället, insvept i ett täcke. Den blivande bruden hade gått ut med hunden...
När A äntligen dök upp blev det champagnefrukost och påklädning (klänning, vingar, tiara, rosa flip-flops och en plunta med texten girls night out). Efter det åkte vi vidare till femkampen. Det var sjukt kul, och jag har grym träningsvärk idag. Vissa muskler behöver jag verkligen träna oftare - armmuskler, vad är det?
Efter femkampen åkte vi vidare till en liten park och åt picknick-lunch. Änderna var lite väl närgångna i början, men de ignorerade oss när de väl fattade att de inte skulle få någon mat. De är söta, men kan nypas riktigt hårt. Tyvärr så smet jag innan choklad- och ölprovningen, eftersom jag skulle vidare på fördelsedagsfest.

Födelsedagsbarnen bjöd på tårta (tre olika varianter, för oss kräsna gäster) och kaffe. Sedan spelade vi the discordian drinking game, som några av gästerna hittat på själva flera år tidigare, och som nu renskrivits och överlämnats som födelsedagspresent. Jättegullig idé!
Efter festen var slut drog vi vidare hem till oss. Eftersom jag var helt slut gick jag och lade mig vid tvåtiden, medan de övriga kokade potatis för att göra silltallrik. Tokigt! T och J sov över hos oss, det är alltid kul när de hälsar på! Måste verkligen försöka ta en runda förbi skåneland snart, det var alldeles för länge sedan.

Trots att jag blev alldeles för trött alldeles för tidigt var det en riktigt bra dag!

Närgångna duckisar

Full fart mot semestern!

Igår var det sista jobbdagen innan semestern. Gött! Men har jag egentligen semester nu, eller börjar den först på måndag?

Igår var vi hos Samson och hennes J och grillade. Det var extra kul att Flin med make dök upp! Tänk att vi känt varandra i 20 år nu... Sjukt gammal man börjar bli - det är tur att det inte känns så! Tiden gick superfort (i alla fall för oss tjejer som pratade gamla minnen), vi var inte hemma förrän runt ett-snåret. Och jag tyckte egentligen att det var för tidigt...

Men idag ska jag iväg på möhippa (nej, den blivande bruden läser inte bloggen), så jag har precis duschat och bryggt en kopp kaffe. Japp, kaffe! Det är nästan en vecka sedan sist. I förrgår drack jag visserligen knappt en fjärdedels deciliter, och nu har jag en hel deciliter i muggen. Med mjölk, of course. Anyhoo, kommer bara att vara med på halva möhippan tyvärr, sedan måste jag skynda mig till tåget för att hinna hem till födelsedagsfesten som N och D har fixat.

Fortsättning följer!

En udda syn

Det här ser man inte ofta i lilla byhåla där jag jobbar. Tydligen någon monster truck show som åker omkring här i trakterna.


Frukostsmoothie

smoothie sojayoghurt banan jordgubbar blåbär

Smoothie på sojayoghurt och blandade bär, plus lite linfrön för magen.


Sugen på en bra film?

Kanske någon av de här skulle vara intressanta?

lord of the ring / bling

Lord of the bling / Lord of the ring



Ironing man / iron man



Shaving Ryan´s privates / Saving private Ryan



I, phone / I, robot


Sherlock homeboy / Sherlock Holmes


Källa



Framtiden är här

Den amerikanska militären har nu tagit fram ett laservapen. Jag fick flashbacks både från Austin Powers och Command & conquer... När får jag min tesla coil?

Läs mer på Aftonbladet.


Min vackra passionsblomma

Passionsblomman blommar igen! Och den är alldeles full med knoppar. Precis jämte den står en tomatplanta. De är antingen bästa vänner, eller så försöker passionsblomman strypa den stackars tomaten, för jag får lossa klättertrådarna titt som tätt...

passionsblomma



passionsblomma


Vacker utsikt på lunchpromenad.

img_0749 (MMS)

Vacker utsikt på lunchpromenad.


Dagens snyggingar!

img_0747 (MMS)

Nelly marble, skyhöga (14 cm) men rätt bekväma när fötterna kom över chocken (hade ballerina igår). Känner mig lite bambi fortfarande, man går ingen långpromenad i de här precis...


Tror minsann att Pojken är bäst!

img_0743 (MMS)

Tror minsann att Pojken är bäst! Inte nog med att han gjorde en supersnygg stenläggning för krukan efter jobbet - han passade på att plantera den vackra blomman (afrikansk lilja) vi fick av mamma. Kalasfint!


Söndagsfilmen - Men who stare at goats

OMG! Fullkomligt lysande! Humor på högsta nivå, otroligt nog blandat med verklig historia. Det fanns verkligen en avdelning inom den amerikanska armén som inriktade sig på parapsykologi. Vilket inte i sig är särskilt otroligt, kan man vinna ett krig så...

Handlingen baseras på boken med samma namn, skriven av brittiske journalisten Jon Ronson. Den handlar om en journalist som åker till Irak efter att hans fru lämnat honom. I Quwait möter han Cassady, medlem i First Earth Batallion, en grupp inom den amerikanska armé, inriktad på paranormala aktiviteter. Hos soldaterna. Går det att förena kärlek och krig?




Nästa måste-ha?

Hiromi Kiriki har designat the Nextep Computer, en dator gjord av flexibel OLED touchscreen vilket gör att man kan bära den som ett armband. Datorn kommer komplett med holografisk projektor, utdragbart tangentbord och möjlighet att koppla upp sig på sociala medier.

Sony Nextep kommer förhoppningsvis till affären 2020. Kommer du att köa?


the Nextep Computer dator som armband på armen sony


the Nextep Computer dator som armband på armen



Skotävling

Alltid kul att leka med designerverktyg!


Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

 

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 


Man ser inte skogen för alla... Hotellrum?

Kolla in det här hotellet! Rummen är ute i skogen. I träden. Jupp, uppe i träden...

"I vår tid av urban rotlöshet blir Trädet en symbol för en plats som alltid finns där, en plats vi alltid kan återvända till."
"Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse."

treehotel tree hotel hotell hotellrum uppe i träden boden luleå turist


Det kombinerar människans nyfikenhet på allt nytt, den ständiga statusjakten och behovet av att andas ut. Det är ju helt lysande! Självklart finns det också en bastu, även den uppe i träden.

Jag skulle gärna åka dit. Testa lite hästridning, havskajak och trekking, fast jag är något skeptisk till att betala 1600 spänn för att "prova på skogsarbete", ska man inte få betalt för sånt?


Treehotel
ligger i Harads, i Norrbotten vid Luleälven, drygt fyra mil från Boden. Och frukta inte, veka stadsmänniskor - det finns både affär och restaurang inom räckhåll.



Monster house

monster house spielberg


För ett par veckor sedan såg vi Monster House. Varken Pojken eller jag blev särskilt imponerade, trots att det var en Spielberg-film. Den är lite som en sagobok, så den tilltalar säkert de yngre. Lite tunn för oss barnsliga äldre, trots den tunga rollistan (Steve Buschemi mfl). Men totalt sett känns den varken som en barnfilm eller vuxenfilm, och lämnade mig med känsla av... "och nu då?"



Dagens motion

Varannan dag var det ju, så nu har jag hasat mig runt en kortrunda igen. Bättre en kortrunda ofta än en lång runda sällan... Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan ska vi grilla!


Kaffefri - dygn 2

Nemas problemas med att låta bli kaffet. Har sovit som en galning i helgen, men jag tror att jag behövde det - kaffe eller ej.

Idag har jag varit ute och övningskört med Pojken! Kom upp i hisnande 50 km/h, jag tyckte att 20 räckte gott... Men men, det gick bra, jag fick endast ett fåtal motorstopp och krockade inte med någonting alls. Så målet är nu att åka och handla innan sommaren är slut. Vad tror ni om det?

Kaffefri - dygn 1

Jag har beslutat mig för att lägga kaffedrickandet på hyllan ett tag - igen. Idag har det inte varit för kul... Den klassiska kaffe-huvudvärken har suttit i större delen av dagen, men nu börjar jag bli människa igen. Ska nog investera i koffeinfritt nästa gång jag vill ha en latte...

latte art

Källa

Tyvärr så funkar det inte så när man blir vuxen...

Anders Borg som ung.




Fråga Frank

Ni har väl inte missat Fråga Frank? Hans svar är det vi alla tänker när vi läser insändarsidornas frågor. Eller inte.... Varning för ironi och frånvaro av politisk korrekthet!

----------------------------
Saxat från Fråga Frank

Fråga: För ett år sedan blev jag av med jobbet på Volvo. Sen dess har jag kämpat med att komma tillbaka på arbetsmarknaden, men det verkar inte finnas plats för en 45-årig fd industriarbetare. Jag blir inte ens kallad till några intervjuer. Har du ett råd Frank, vad kan jag göra för att få ett jobb? Glenn


Frank svarar: Ja du Glenn, din gamle grå-sosse. Nu kanske du äntligen förstår att det behövs arbetsgivare. Det skulle du tänkt på tidigare, när du förstamajdemonstrerade för att kräma ur företaget ännu mer oskälig lön för ditt okvalificerade arbete. Nu är det dags att tänka om. Istället för att hoppas på att FÅ ett nytt jobb bör du fundera på vad du själv kan GÖRA. Hur kan du aktivt SKAPA förutsättningar för att sysselsätta dig? Starta eget? Vidareutbilda dig? Passar inget av dessa alternativen bör du söka läkarhjälp, så att de kan bota dig från latmasken!

---------------------------

Dagens lunch

img_0734 (MMS)

Minus bönorna är det väldigt lchf. Ja ja, jag veeeeet - ingen sallad.


Grisigt värre..

img_0711 (MMS)

Dagens arbete - packa 90 kg kött. Vi behöll bara 15 kg själva...


Kolla in denna talang!

Kolla vad läckert! Önskar att jag kunde rita så här, teckningen ser väldigt levande ut. Lite drygt sex timmar tog det för bokkei att måla den.







Åååh hej!

Nu har jag äntligen masat mig ut en liten runda. Magen höll (tack och lov!), men det blev bara en liten tvåkilometare Jag har helt tappat lusten att springa. Synd, det var kul ett tag. Å andra sidan har jag tappat lusten för det mesta just nu. Skyller på att jag behöver semester.
Nåväl, en liten tvåa ska jag väl kunna komma ut på, åtminstone varannan dag. Annars får ni skälla på mig!

Typiskt mig

img_0707 (MMS)

Men hur tänker de när de konstruerar de där locken? Det är ett sånt där plastlock med flärp, som ersätter metall- eller plastfilmen som en del flaskor har. Tyvärr så är det mer regel än undantag att flärpen, dvs handtaget, på locket går av (hållfasthetslära någon?). Och inte går det att trycka upp skiten heller. Jag fick ta en vass sax, sticka igenom locket och dra upp det. Resultatet - minus den kladdiga saxen - ser ni här...


Lite kortare

Har varit hos frisören idag. Det blev väl hyfsat ändå, förutsättningarna är väl inte de bästa med mitt tunna hår. Kan bara konstatera att mitt hår bara kan klippas i en frisyr - tant. Nåja, lika bra att vänja sig innan man fyller 40. Bild kommer imorgon, om jag lyckas ta någon hyfsad.

Tisdag den 13:e

Maghaveri, uppvärmningshaveri och väskhaveri. Pigg och utvilad, men vad hjälpte det?

Varför?

Varför envisas jag med att ta med kavajen varje morgon? Det är varmt ute och det lär inte bli svalare. Det är redan 20 grader ute, och det har både regnat och åskat (snällt nog med uppehåll medan jag gick till bussen). Och det är inte direkt så att vi har en strikt klädkod att hålla oss till, keps och flip-flops skulle säkert funka, så länge attityden är rätt. Memo to self: lämna kavajen hemma imorgon!

Expressen

Som ni inte kan ha undgått att se så läcker tusentals liter olja ut i Mexikanska golfen sedan explosionen den 20 april. Många är med rätta förbannade, men jag trodde att åtminstone kyrkan skulle vända andra kinden till. Inte då. Kapitalismen har nått det heligaste, och nu stämmer flera kyrkor BP. Varför? De har märkt att de får in mindre kollekt sedan katastrofen...
Källa: Expressen



Sven Britton, professor i infektionssjukdomar tycker att golfen tar upp för mycket av läkarnas tid, tid då de kunde jobba istället. För om de jobbade mer skulle vi inte ha läkarbrist. Ja, det är ju logiskt. Men jag skulle inte vilja bli opererad av en läkare som jobbar 72 timmar och är så trött att han inte ser skillnad på lungor och njure. Även läkare har rätt till vila och fritid. Eller menar Britton att de golfar på arbetstid? Då borde snarare ledningen sägas upp. Pronto.
Källa: Expressen



Nästa måste-se!

Den här verkar kul! Dumma mej är gjord av skaparna av Ice age, och kommer givetvis i 3D.

Gru avgudar allt ont, och har nu beslutat sig för att genomföra den ultimata stöten - han ska stjäla månen. Det är bara ett litet problem. Eller snarare tre stycken...




Det kommer att bli en varm dag idag

Jag tog med mig kavajen, men det behövdes då inte. Att jag aldrig kan lära mig att titta på termometern innan jag går... Med kavajen i näven och datorväskan på ryggen svettades jag redan innan jag kom ner till busshållplatsen. Solstrålarna riktigt brände och idag borde vara en dag vid sjön...

En riktig semesterdag

Familjen kom över redan på förmiddagen. Efter en förmiddagsfika i solen stack vi vidare till en sjö i närheten. Vi var där nästan fyra timmar, och det var inte många minuter brorsdottern var uppe på torra land. Vi packde ihop våra pinaler lagom till det första åskmullret... Hem igen, för att duscha och byta om innan middagen. Lite sangria och rockband hann vi med också. Det har verkligen varit en semesterdag!

Dagens låt

Jag gillar den här videon, och låten hade jag på hjärnan redan när jag vaknade. Lite synd att jag kommer att vara kräktrött på den i oktober...


Yolanda Be Cool & Dcup - We No Speak Americano


Svåranvända skor

Nämen! De här skorna från Nina Ricci kan man väl inte gå i?

nina ricci skor utan klackar victoria beckham





Nä, jag misstänkte det...

Ser jobbigt ut...


Att tänka innan man skriver...


Såg en annons där någon ville sälja en brudklänning.
__________________________________________________________


__________________________________________________________

Fin och bra skitklänning? Ska man skita klänning? Eller betyder kläning något helt annat? Fattar inte... Kostar i alla fall 8000 kr mer än jag vill betala.



Idiotmail

Det här är nog ett av de dummaste mail jag någonsin fått! Är det någon som någonsin gått på det?
"Ja, givetvis ska jag hjälpa dig att tvätta pengar, människa jag aldrig träffat och som kallar mig vän. Sure thing att du har 15 miljoner dollar du vill ge till välgörenhet, och enda sättet du kan göra det är att skicka ett random mail och hoppas att någon hjälper till. Det låter vettigt. Jag antar att jag måste skicka lite pengar först bara?"


--------------------
Hello Friend,
I am Mr. Adada an Oil merchant in Iraq; i have been diagnosed with esophageal cancer. It has defied all forms of medical treatment, and right now I have only about a few months to live, according to medical experts, just recently my doctor inform me i have a few weeks to live due to the esophageal cancer.
I have not particularly lived my life so well, as I never really cared for anyone (not even myself) but my business. Though I am very rich, I was never generous, I was always hostile to people and only focused on my business as that was the only thing I cared for. But now I regret all this as I now know that there is more to life than just wanting to have or make all the money in the world.
I have decided to give alms to charity organizations, as I want this to be one of the last good deeds I do on earth. The last of my money which no one knows of is the huge cash deposit of fifteen million dollars $15, 000, 000,00 that I have with a finance/Security Company abroad. I will want you to help me collect this deposit and dispatched it to charity organizations. I! t may interest you to know that i I have set aside 10% for you and for your time.
God be with you. Mr. Adada


Korkat eller sjukt?

Jag fick igår höra på radion att "Arbetsförmedlingen ska inte förmedla jobb, den ska förmedla rehabilitering". Ovanligt korkat uttalande? Ovanligt korkat namn? Eller är det verkligen så att arbetslöshet är en sjukdom?

Jag vann!

För ett bra tag sedan var jag med och tävlade om ett spionkit på Discshop. Jag hade totalt glömt bort den där tävlingen, men så idag så väntade ett paket på mig när jag kom hem!

Kolla in! Spionglasögon, så att jag kan ha koll på vad som händer bakom mig. Och en spionpenna, som också fungerar som USB-minne och bandspelare för avlyssning...

discshop teknikmagasinet the informant spionpenna spionglasögon

Awesomeness!


Ny teknik

Sitter på bussen nu. Grannlänet har likadana bussar som vi, men de har kickat igång skärmarna också. Här har de länge kört med både automatiskt utrop av hållplatser och en liten text med samma info på skärmen. Nu har de tagit visuellt till nästa nivå och lagt in en karta också! Den visar bara en liten bit av vägen, med info om nästa hållplats och avstånd dit. Det är ju jättebra! En stor applåd till hallandstrafiken, som verkligen utnyttjar tekniken och underlättar för dem som inte reser så ofta. Nu slipper man be busschauffören hojta till när man ska av. Se och lär, Jönköpings länstrafik - som inte ens slagit på skärmarna...

Åter på västkusten

Nu är jag "hemma" igen. Har inte så mycket båtkänsla trots att jag åkt tåg i sammanlagt runt åtta timmar. I natt vaknade jag dessutom klockan två, vilket borde ge en alldeles fantastisk nattsömn nu...

Framme!

Nu sitter jag och väntar på mina kompanjoner för vidare färd till företaget vi ska besöka. De senaste timmarna har jag suttit och gått igenom materialet, det här får motsvara min fikapaus... Det luktar mer av bruket nu än vad jag kommer ihåg från förra gången. Ändå så tycker jag inte att det är så illa. Yrkesskada? Hepp, nu ska jag fortsätta njuta av traktens underhållning - ett raggargäng som spelar Eddie Meduza.

Frukost?

img_0583 (MMS)

Hungrig fågel på centralen i Göteborg.


Nu sitter jag på tåget...

Sitter på tåget till Värmland nu. Det är sjukt tidigt, men jag har inte hunnit bli trött ännu. Det kommer väl på sista sträckan, eller ikväll. Batteriet på den här grunkan (iPhone) börjar bli rätt kasst, det stör mig eftersom den inte är särskilt gammal. Nåja, jag har med strömsladden för säkerhets skull.

En dag på stan

Nu har jag precis landat hos mamma, efter ett par timmar på stan med moster. Först körde vi en timmes snabbshopping. Resultat: några sköna baströjor, ett hårspänne och lite pennor och papper.

Jag väntade in moster på torget, och då fick jag syn på den här lysande skyltningen... Vad ska turisterna tro?

jordgubbar körsbär bigarråer
Det är alltså bigarråer (körsbär) i korgen...



Sedan körde vi klädracet, och stötte på den här åttiotalsreliken på Monki. Det ska föreställa ett linne, eller möjligtvis en klänning, men jag har haft en baddräkt i precis samma tyg och färg...

klänning linne monki baddräkt 80-tal


Efter lite sushi (mmm...) fortsatte vi till tågstationen för att hämta ut biljetterna inför morgondagen. Klockan fem på morgonen går tåget, kommer att vara galet trött då. Men i alla fall, utanför stationen fanns de här blommorna. "Kvastarna" är hur mysiga som helst, det ser ut som någon slags lila vass, men den är mjuk som kaninöron.
























Nämen så illa var det väl inte?

Jag har drömt massor inatt! Fast riktigt så här "illa" kändes det inte.... Min sömngraf från inatt.

 

 


Dagens lunchpromenad

Nu är det sommarfint längs promenadvägen! Ursäkta kass kvalitet på bilderna, de är tagna med mobilen...

 

 

 

 


I sell the dead

För ett par veckor sedan såg vi en annan skräckkomedi - I sell the dead med bland annat Dominic Monaghan (Lost, Sagan om ringen) och Ron Perlman (Hellboy).

Willie Grimes och Arthur Blake livnär sig på att gräva upp och sälja döda kroppar. Affärerna har gått relativt bra, särskilt sedan de upptäckte att mer ovanliga (och mer rörliga) lik ger mer klirr i kassan. Nu har dock lagens långa arm fått tag på dem, och i väntan på sitt straff berättar nu Arthur allt om sitt femtonåriga liv i branschen. Det är en historia om vampyrer, zombier och familjen Murphy, ett rivaliserande gäng som gör allt för att bli ensam kvar i branschen.

Det är en skräckkomedi med glimten i ögat och en hyfsat låg budget. Det blev några Tales from the crypt-vibbar, även om jag hört den jämföras med Shaun of the dead (nepp, inte i samma liga om du frågar mig). En riktig söndagsfilm!

i sell the dead

 

 


Snyggt!

Två bilder innan filmdags igen...


Kanske inte så smidigt smycke, men väldigt praktiskt om
man är ute ensam sent på kvällen...




Looove these shoes! Fast de ser inte direkt bekväma ut.



Upp (Pixar)

Det blev lite för varmt ute i solen idag, så vi kröp ner i källaren och tittade på film istället. Den här gången valde vi Upp, en animerad film från Pixar.

"Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans. ”Upp” tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng, oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efter äventyr – se Upp!"
SF.se

up upp disney pixar animerad film

Bilder från moviezine.


Filmen börjar med att visa den då åttaårige Fredricksen i biosalongen. Han ser en film om sin store idol, upptäcksresanden Muntz. Fredricksen vill själv bli upptäcksresanden - en dröm han visar sig dela med Ellie, som han senare gifter sig med. Tillsammans drömmer de om att bygga sitt hus vid Paradise Falls. Men ödet vill annorlunda, och de kommer aldrig iväg. Inte förrän åttaårige scouten Russel och ett gäng killar med bulldozers knackar på...

Filmen är betydligt mer vemodig än vad filmer från Pixar brukar vara. Ögonen blev lite småfuktiga redan fem minuter in i filmen, och de lyckas pricka in den känslan ett par gånger till. Paret kom aldrig iväg på sin resa, och Fredricksen får kämpa in i det sista för att uppnå sitt mål. Det gamla ordspråket "man ångrar bara det man aldrig gjorde" passar väl in här, men filmen handlar även om att släppa taget och våga sig på nya äventyr - och att se äventyren i vardagen.



Kändisbilder

 

Lite look-a-like-bilder...

 

 

Britney Spears - Lord Voldemort

 

Eddie Izzard - Pink

 

Eva Herzigova - Robert Pattinson

 

Francis Fischer (Titanic) - Red Queen (Alice i underlandet)


Hattmakaren (Alice i underlandet) - Madonna

 

Katt i melonhjälm - Lady Gaga

 

Rutina Wesley (True blood) - Neytiri (Avatar)

 

En nyfödd kanin - Mr Miyagi


En arm och en hand

Nej, jag har inte låtit bli att tvätta mig den senaste veckan. Nej, Pojken är inte vampyr. Hehe...


Ibland är det bättre att släcka ner...

Hittade den här bilden i mobilen. Den är tagen en tiiiidig morgon när jag var på väg till bussen. Och det var helt klart fel bokstav som slocknade...

 

 


Ny skiss... Känner ni igen den här då?

img_0559 (MMS)

Ny skiss... Känner ni igen den här då?


Beck - Levande begravd


En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare. Beck och hans team konstaterar till sin fasa att åklagaren blivit levande begravd. De hittar kopplingar till ett MC-gäng där ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. När ledaren senare hittas mördad i en liknande träkista tar utredningen en ny riktning. Ytterligare kistor upptäcks runt om i Stockholm där alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med dem och som hela tiden ligger steget före. När skall mördaren slå till igen och vem står på tur?
SF.se

I måndags var vi på bio och såg den nya Beck-filmen. Den var välgjord (som alltid), men en smula förutsägbar. Beck verkar alltid trött, men tyvärr hade det smittat av sig på resten av gänget den här gången. Och jag tror minsann att filmskaparna har sneglat lite väl mycket på amerikansk film, en scen som var som tagen ur Scream.
Till skillnad mot förra filmen var det inte så mycket fokus på Gunvald Larson (och desto mer på rookien Oskar) eller relationer överhuvudtaget.
Summa sumarum - sevärd, men ingen wow-upplevelse.



Axis of awesome

Ni har väl inte missa den här underbara trion från Australien? Visst är killen i mitten lik Jack Black?!

Lyssna också på What would Jesus do: "He can cure a blind man, you can't cure the flu. He is a zombie wizard who also knows Kung Fu".




RSS 2.0