Upp (Pixar)

Det blev lite för varmt ute i solen idag, så vi kröp ner i källaren och tittade på film istället. Den här gången valde vi Upp, en animerad film från Pixar.

"Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans. ”Upp” tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng, oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efter äventyr – se Upp!"
SF.se

up upp disney pixar animerad film

Bilder från moviezine.


Filmen börjar med att visa den då åttaårige Fredricksen i biosalongen. Han ser en film om sin store idol, upptäcksresanden Muntz. Fredricksen vill själv bli upptäcksresanden - en dröm han visar sig dela med Ellie, som han senare gifter sig med. Tillsammans drömmer de om att bygga sitt hus vid Paradise Falls. Men ödet vill annorlunda, och de kommer aldrig iväg. Inte förrän åttaårige scouten Russel och ett gäng killar med bulldozers knackar på...

Filmen är betydligt mer vemodig än vad filmer från Pixar brukar vara. Ögonen blev lite småfuktiga redan fem minuter in i filmen, och de lyckas pricka in den känslan ett par gånger till. Paret kom aldrig iväg på sin resa, och Fredricksen får kämpa in i det sista för att uppnå sitt mål. Det gamla ordspråket "man ångrar bara det man aldrig gjorde" passar väl in här, men filmen handlar även om att släppa taget och våga sig på nya äventyr - och att se äventyren i vardagen.



Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0