Prissatt men inte prisvärt?

Är det bara jag som stör mig på reklamen för Franck Provost? Det är ett schampo eller liknande, som enligt reklamen finns att få tag på för ett "tillgängligt pris" Vad tusan är ett tillgängligt pris?! "Ja, min bäste herre. Det finns ett pris. Vad det är? Det säger jag inte! Men det finns i alla fall."

Jag hade snarare valt "rimligt pris", eller någon av synonymerna för skäligt nedan...


Synonymer.se gav en mängd andra ord för tillgänglig:


Befintligt? Aha! Reklamnissarna menar förstås "take it or leave it"!



Don efter person

img_1259 (MMS)

Jag har alldeles glömt bort att visa det snygga mobilskalet jag fick av mr Black (tack tack)! Det är baksidan ni ser.


Doktorn och Hamilton

Jag lovade ju lite bilder... Mobilkamera igen, därav gryniga bilder. Men väskan är helt underbar, en liten handväska som passar till allt, och där allt får plats! Love it!

michael kors handbag hamilton


michael kors handbag hamilton


michael kors handbag hamilton


Michael Kors

Tomt

Pojken är på väg till andra sidan jorden, och det är fruktansvärt tomt i huset. Har både radio och spotify igång, men jag ska nog snart krypa ner i sängen med en bok istället.

Det är konstigt, jag är inte direkt någon social person (dvs jag skulle lätt kunna leva eremitliv i en grotta någonstans utan att må särskilt illa av det), men just Pojken saknar jag sekunden efter att han åkt.

Statusuppdatering

Vi är nu lite drygt två timmar försenade, men vi rullar i alla fall.

SJ jobbar på problemet.

img_1254 (MMS)

SJ jobbar på problemet.


SJ, kära SJ

Nu sitter vi på tåget och väntar på att få komma hem. Bokstavligt talat, SJ kan ju inte få tågen från punkt A till punkt B om temperaturer avviker från 20 grader... Den här gången fick vi stanna pga ett trasigt tåg framför oss och nu har vi backat tillbaka en bit för att få byta spår. Vi har stått stilla i 45 minuter. Missar vi vårt byte? You bet!

Gissa vad vi har gjort idag...?

img_1189 (MMS)

Gissa vad vi har gjort idag...?


Väder

Nu är det väder igen. Det innebär att tågen går sönder och/eller blir försenade. Vad gör snögeneralen egentligen? Och vad gick pengarna till? Förutom till reklamtidningen i färgtryck, som trafikverket skickade ut...

H&M och Lanvin

Jag tog en sväng förbi H&M innan idag, måste ju passa på att kolla in affärens designsamarbete med Lanvin. Och jag måste säga att jag blev besviken. Jag säger inte så mycket om de konstiga passformerna, det finns alldeles säkert kvinnor som får klänningarna att bli vackra. Men utförandet och materialet kändes billigt. Lanvin använde sig av många råa sömmar (ofållat), men inte särskilt bra gjort. Det hade redan gått revor på skyltdockornas plagg, och trådar hängde från både kjol och ärm på den svarta klänningen på bilden nedan. Tygerna var sladdriga och kändes billiga. Dekorationsknapparna på ytterplaggen var plastiga.

Dessutom blev jag full av skratt när jag såg klänningen med dragkedjan fastsydd på utsidan, så att klänningen såg ut att hänga ut och in. Jag såg nämligen ett avsnitt av Project Runway för ett par veckor sedan - då fick en deltagare mycket hård kritik för att hon hade den dåliga smaken att sy fast dragkedjan på utsidan...


LANVIN FOR H&M

LANVIN FOR H&M. SE HELA KOLLEKTIONEN PÅ HM.COM


Wii!

Uj uj, nu blir det nudlar i en månad! Bild kommer.

Direktflygs söta matpåse

Flyget Stockholm - Borlänge är pyttelitet. Vi var tolv passagerare i måndags, och då blev planet nästan fullt. När man går på planet får man lägga handbagaget i en liten "skrubb" längst bak i planet och ta ett par öronproppar från en låda innan man sätter sig. (Andre)piloten delar sedan ut små fikapaket innan han sätter sig på sin plats, och sedan visas en film med säkerhetsinformation på en pytteliten skärm längst fram.

Det finns ett draperi mellan passagerare och piloterna, men det dras aldrig för så man ser både vad piloterna gör och vad de ser. Jag tror att de låtsas att alla knappar har med flygningen. De vrider på lite rattar (ställer in radion?), fipplar på några knappar (rumpvärmen?), pekar på en skärm med text och siffror (börskurserna?) samtidigt som de rör på ratten (då händer faktiskt något).


Direktflygs söta fikapaket


Nämen Scandic!

Hundra spänn för room service, och inte ens en meny på rummet! Inte imponerad...

En hel natts jobb

Jösses vad jag har drömt inatt! Verkliga platser och verkliga personer i overkliga kombinationer. Det mesta som hände var för sig väldigt rimligt, men vissa absurda inslag och knepig kombination av händelser/platser/personer gjorde att det blev lite Alice i underlandet över det hela.

Förrätt

img_1171 (MMS)

Förrätt


Dagens medicinska råd

Aftonbladet står för dagens hälsotips. "Är den blodig bör du söka hjälp". No shit...



Rättelse

Bolanche är nattklubben, restaurangen heter Stationsgatan 1. Rätt ska vara rätt!

Sådant gillar jag!

img_1170 (MMS)

Sådant gillar jag!


Kvällens middag: Hjort på Bolanche

img_1169 (MMS)

Kvällens middag: Rosastekt hjortfilé med smörstekta kantareller, lök, syrliga äpplen, och lingon. Serverat på Bolanche i Borlänge. Suveränt gott, rekommenderas!


Bugg! Eller så sänder Sveriges radio verkl...

img_1159 (MMS)

Bugg! Eller så sänder Sveriges radio verkligen ingenting. I någon kanal... (bilden är från SRs app).


Dagens i-landsproblem

Jag har en massa russinpinnar i min gröt! Ja, alltså den där sista lilla kvisten på vindruvorna har suttit kvar när de torkat russinen, så nu tuggar man trä på morgonen.

Dagens icke-problem?

Sjukt mycket söndag

Idag har vi varit på Wapnös julmarknad. Sjukt mycket folk och sjukt mycket provsmakningar! Fast varför kostar det pengar att gå in? 70 spänn - sjukt mycket pengar! Efter att ha handlat sjukt mycket julmat och sett sjukt mycket kalvar blev det sjukt mycket hamburgare på Bulls.

En sjukt kul dag!

Freda'

Igår såg vi Freda' på deras hemmaplan - Gnosjö. Det var här deras resa började, och därför var det extra roligt att få sitta just där, i den lilla lokalen med plats för 160 personer i publiken.

Jag måste säga att jag blev lite smått orolig först, när jag såg bjässehögtalarna bara två meter framför mig... Men tack och lov för öronproppar, ett måste inför varje konsert!

Uno har en av musiksveriges skönaste röster, och de lyckas verkligen att få Gnosjös lilla lokal att kännas som ett betydligt större ställe än vad det såg ut. Bandet kände igen många av personerna i publiken, en del av dem var med på Freda´s första spelningar. Och stämningen höjdes ytterligare ett snäpp när hela publiken ställde sig upp inför sista låten.

Efteråt tog vi en liten omväg på väg hemåt och kikade på Unos föräldrahem. Lite crazy fan måste man vara ibland...


Summa summarum - en fantastiskt bra kväll, helt enkelt!




 

 


Fullt ös!

Igår var det födelsedagsfirande med Pojkens familj, och idag ska vi fira med min familj. Först blir det julmarknad, och sedan middag. Nice!

Imorgon sticker jag iväg till metropolen Borlänge, sedan går resan vidare till Stockholm. Pojken möter upp för ett par dagar i Hufvudstaden, och sedan sticker han iväg till Kina. Fullt ös!

Freda på lördag

Smörgåstårta, te och kakor avklarat. Nu ska vi iväg och se Freda' !

Dumlemuffins!

img_1120 (MMS)

Dumlemuffins!


Dags att slänga favvisarna?

De är kanske liiite slitna nu...

Ovansidan


Undersidan. Japp, det är ett hål i sulan. Med en liten sten i...



Vad irriterande!

Innan jag gick till jobbet skrev jag ett inlägg och publicerade det. Men det syns inte! Suck...

Back to work!

Nu sitter jag äntligen på bussen till jobbet. Hela veckan har blivit förskjuten, det känns som måndag!

Ullared - del tre

Woohoo! Det blir en tredje säsong av Ullared. Avsnitten har redan spelats in i smyg, i väntan på beslut om de skulle sändas eller ej.
Jag kan inte låta bli att titta. Vilka original de har hittat! Förhoppningsvis har inte jag fastnat på film i alla fall...
Källa

Fortfarande inte kry

Trodde att jag kommit på fötter igen, och så slog en stor slägga mig i huvudet igen. Tråkigt. Jobbigt. Bläh. Tur att bloggesse har tidsinställda inlägg, så att ni har något att läsa medan jag ligger däckad i sängen.

Vintermode á la Dolce

Säga vad man vill om 80-talets skidbacksrenar, men jag tycker att Dolce & Gabbana lyckas få till det riktigt bra! Vad tycks?


The great Gatsby blir film

En av mina favoritböcker, The great Gatsby, kommer att filmatiseras igen. Förra gången var 1974, med Robert Redford och Mia Farrow i huvudrollerna. Den här gången håller Baz Luhrmann i trådarna, och senaste nytt är att Carey Mulligan blir nya Daisy. Leonardo DiCaprio är redan klar som Jay Gatsby och Tobey Maguire kommer att spela Nick Carraway.



"Fel land? Nä, då sitter jag kvar"

Hur tusan kan ett plan bara landa i fel land? Och vad hade de tänkt göra av passagerarna?
Nu löste den biten av sig självt, då passagerarna sittstrejkade och vägrade lämna planet då det landat i Belgien istället för Frankrike.
Fråga nummer två - får verkligen all personal lämna planet om passagerarna är kvar? Kärran är ju ändå värd en hel del, och man vet inte vad uppretade passagerare kan få för sig.
Källa

Underwater Art Museum

Underwater Art Museum ligger i Isla Mujeres marina nationalpark i närheten av Cancún på Yucatanhalvön i Mexiko. Den består av fyra olika utställningar av Jason deCaires Taylor.

The Silent Evolution består av 400 statyer som sänkts ner i havet. Statyerna är utformade efter riktiga personer, i varierande ålder och yrken. Statyerna är gjorda i ett material som främjar havets koralliv. De kommer att förändras allt eftersom tiden går, och bli en naturlig del av havet. Inte bara snyggt alltså, utan också bra för miljön!

"The installation portrays a gathering of people, illustrating how we are all facing serious questions concerning our environment and our impact on the natural world. The work is optimistic and forward looking, expressing hope that there will be unity in dealing with this problem."



Underwater Art Museums fyra utställningar:





Hoppsan!

Expressens rubriksättare måste haft lite bråttom. Eller hur stor makt har Boris Lennerhov egentligen?


Inspiration till köket

Har ni sett kakburkens jättesöta bakformar? Jag har varit sugen på tåget länge, och det kanske får bli ett sådant till jul. Tänk vad kul att fylla tågvagnarna med julgodis!



Korkad kommentar?

Jag har klart och tydligt med en hel del ironi skrivit att jag inte vill ha spam-kommentarer. Och ändå får jag en sådan kommentar.

Inte alla hästar hemma?



Finns han på bloglovin?

Nästan levande

Jag avskyr magsjuka. Nu har jag lyckats pilla i mig lite mat, men med magont som resultat. Och huvudvärk. Nu har jag haft ont i huvudet i ett dygn.

Nu drar jag täcket över huvudet igen. God natt!

Japans nya älskling

Japans nya älskling är ett hologram. Hatsune Miku har just inlett sin turné och biljetterna säljer som smör i Asien.


Åh! Nostalgi igen!

Den här gick stenhårt under en period på högstadiet.

Funny!

 

 


Yr i mössan?

Förra veckan när jag kollade in vädret på yr.no så fick jag det här beskedet. Regn och 0 mm nederbörd. Norsk logik?

yr.no väder norsk logik


Pojken kan också!

Igår gjorde vi purjopaj. Eller Pojken gjorde det mesta, jag vispade ihop äggstanningen bara. Kolla in den snygga dekorationen! Många pluspoäng för den!


Mumsig purjopaj med skinka

 

Dekorationsros


Söndagsbullar

Idag har jag varit kreativ i köket. Typ. Kanelbullar blev det! Och en variant med mandelmassa också, fast där upptäckte jag först efteråt att smöret var betydligt saltare än mitt "vanliga" margarin, så det ska bli spännande att se hur det blev. Men efter pilatesen blir det i alla fall en promenad till svärmor med en påse nybakade kanelbullar!


Några av motiven

Jag är ingen stjärna på vattenfärger (ännu), så här ser det ut än så länge. Vad tror ni, är det något att ha?

magnolia stämplar julstämplar


Finska nyheter

Neeejdå, inte alls ihopklippt och redigerat...

 

 


Ett kort inlägg

Det blev inga kort gjorda igår. Däremot har jag färglagt trettio stämpelmotiv, som förhoppningsvis ska monteras ihop till lika många kort ikväll. Blir de bra tänkte jag försöka sälja några på en julmarknad, annars har jag julkort för ett par år framöver.

Från ett pyssel till ett annat

Nu får det vara nog med huspysslandet för idag. Ja, sims 2 alltså. Jag har byggt två hus och satt två ungar till världen. Det är svårt att kombinera familj och jobb, men mamman lyckades klättra tre pinnhål på karriärsstegen. Gubben kom bara två steg uppåt, trots att han inte fick vara föräldraledig. Fast kollegorna på jobbet uppskattade tydligen hans hamburgare i alla fall.

Nu har jag dragit fram kortmakarpysslet istället. Julen närmar sig med stormsteg, och det tar tid att göra egna julkort. Så det är bäst jag sätter fart!

Mycket liten fisk

En ica-handlare säljer en mycket liten fisk för 50 öre - det är humor!

Tydligen kommer det med småfisk och krabbor i de ordinarie lassen fisk, så de packeterar och säljer även dessa som en kul grej. Jag gillar texten på paketet!

”Ingredienser: Fiskkött, ben och inälvor samt en och annan tagg.”

Källa

Äntligen!

Nu har jag äntligen installerat Sims 2 + alla expansioner på min "nya" dator. Det tog tiiiid...

Stör ej, spel pågår.


Kappor för fashionistas

Det här är kappor "för den trendige", enligt Aftonbladet. Det må så vara, men vackra är de inte. Hört talas om passform?






Lunch!

img_1099 (MMS)

Lunch!


Info

Vet ni vad, boyz and girlz? Idag är det fredag! God morgon!

Fabulous darling!

Edina och Patsy kanske återkommer! Att damerna passerat 50 är inget hinder, varken för skådisarna eller publiken. Jag kommer definitivt att sitta som klistrad om det kommer en ny säsong av Helt hysteriskt - kommer du?

Säsong 1, avsnitt 1 (första delen)

Källa

Syftningsfel

Jag såg en lapp utanför affären idag. Någon ville hitta ett nytt hem åt en kattunge. Men jag måste säga att jag blev lite fundersam, vad sysslar katten med egentligen...?

kattunge annons

"han slickar sig själv, han leker med sig själv"


Att sova eller inte sova

Jag tror att busschauffören är på sitt jävligaste humör idag. Med jämna mellanrum höjer han volymen på radion, vilket gör det omöjligt att sova. Just nu är det så högt att jag använder hörlurarna som öronproppar. Normala människor släcker ner och dämpar musiken på en entimmes busstur klockan sex på morgonen!

Dagens musikstund

Man kan faktiskt göra säkerhetsinformationen intressant. Se och lär!

 

 


Snö! Myyys!

img_1085 (MMS)

Snö! Myyys!


Dagens garv!

Allvarligt talat. Hur korkad får man bli? Jag tycker verkligen synd om föräldrarna, det är ju rent pinsamt att se hur deras barn - vuxna, faktiskt - beter sig. På TV. Inför några hundra tusen tittare.

Jag vet inte varför jag kommer att tänka på modebloggare...



Klipp ur SVT:s nya serie Ung & bortskämd. Snillen spekulerar...





Big Brother - nu för alla

Skulle du vilja bo på femstjärnigt hotell? Helt gratis? Har du inget emot att visa lite intimare stunder för vem som helst?
Grattis! Berth Milton, aka svensk porrkung, har ett erbjudande till dig. Du får bo gratis om du låter dig filmas när du har sex.

Det låter som ett lönsamt förslag. För Milton.


Källa

...men jag äter hellre yoghurt

Kass i kistan? Ät bajs.


Människans tarmar innehåller miljoner snälla bakterier, som hjälper till att bryta ner maten. Om man går på exempelvis starka antibiotikakurer kan dessa slås ut. Receptet? Att tillföra friska bakterier. Från en frisk människas avföring. Mumma!

Källa


Brrr!

Fyra minusgrader. Hu! Snart dags för både långkalsonger och mössa.

Köp en kompis

Günther von Hagens är lite udda kille. Han uppfann plastineringsprocessen, en metod för att ersätta kroppsvätskor med plast. Han har också blivit omskriven för sina utställningar med riktiga, döda människokroppar (Body Worlds).

Nu är i alla fall utställningarna över och kropparna till salu.


 

 


Dagens vill-ha

Jag har redan dreglat länge efter Acnes Admire, och nu hittade jag ytterligare ett par snyggingar från samma märke. Vill ha! Och smala vader också, så att jag faktiskt skulle få på mig dem...

Acne Highway


God Morgon!

Lite kaffe, knäckebröd och solsken så är man på topp igen! Träningsvärken har börjat komma smygande, passet var tydligen hårdare än vad det kändes just då. Ryggen är helt mörbultad, ännu en pik att jag måste komma igång med träningen. Suck.

Meh, fel kväll!

Ikväll verkar folk ha fullt upp med maskerader och bus-eller-godis. Och det är ju rätt kul! Om det bara hade varit rätt helg... Halloween infaller den 31 oktober, dvs förra helgen. Idag är det Alla helgons dag, dagen då vi hedrar våra döda på ett typiskt svenskt och stillsamt sätt. Det går inte direkt ihop med tiggare i fejkblod...


Trivselkväll del 2

Det blev faktiskt en väldigt lyckad kväll igår. Först tränade vi loss en timme på Friskis och svettis. Passet började med cirkelträning med en del (för mig) nya saker, som bosuboll och kettlebell. Sista halvan körde vi afro.
Efter passet åkte vi till Wild West Steakhouse och åt middag. Vi tyckte att killarna skulle upp på scenen och vias sina nya afro-skills, men tyvärr blev vi nedröstade. Synd! Men till min lycka upptäckte jag sedan att de hade Gold Strike på menyn, och att ingen av de andra testat den... Resultat: mycket uppskattat!

Kanelmums med guld


Trivselkväll

Ikväll är det trivselkväll som gäller. Det är inte riktigt min grej, men kan nog bli bra ändå. Bara att det kallas "trivselkväll" sätter liksom lite press på kvällen - vad händer om man inte trivs? Blir man utröstad? Får löneavdrag? Sitta vid kortändan av bordet? Dessutom är kvällen på annan ort och jag har inte fått svar på när/hur vi kommer hem.

Jag känner mig lite kidnappad!


Näh, film blidde det

Myspys i TV-soffan! Beck, en filt och en mugg kaffe kändes alldeles lagom. Hade det varit fredag hade det varit perfekt.

Beck - levande begravd

Inspiration?

Jag är verkligen inte sugen på någonting alls just nu. Inte tvätta, inte pyssla. Inte laga mat och inte se på TV. Några tips?


Kattsingen!

I Japan finns det tydligen kattcaféer. Mimi berättar att förutom fika kan man gosa med katterna, en halvtimme kostar drygt 40 kronor. Kul idé!


Bättre än originalet!

Lille Oskar har redan klarat av värnplikten. Kolla in stilen, me like!




Jösses!

Jag trodde att jag snoozade två-tre gånger. Det visade sig vara en timme... Jag är lite förvirrad nu, hela dagen blev förskjuten. God morgon!

Som vanligt

Och jag som trodde att jag skulle behöva vänta på tåget. Vad tänkte jag på? Tåget var försenat, wie immer. Jag har åkt med X2000 från Stockholm mot Malmö många gånger. Det har aldrig varit i tid. Fast nu verkar de skita i det, eftersom noll info gick ut. tack och lov finns banverkets trafikinfo på internet.

Nya reklamgrepp?

På tal om SJ... Jag fick ett reklamutskick där SJ vill fira Fars Dag. Uj uj, tänk dig den reklamkampanjen:
"Umgås med din familj extra länge på tåget, nu anländer vi upp till tre timmar senare"
"Finns det hjärterum finns det stjärterum - SJ erbjuder en närmare upplevelse, dela plats med far"
"Pengarna tillbaka om allt går som planerat"




SJ tågresor - en ny överraskning varje dag!


SJ briljerar

SJ har gjort det igen.

Tåget är i tid. Delvis. För tyvärr saknas en vagn, vilket innebär att alla inte har fått sittplats. Bokningarna spärrades och SJ försöker placera passagerarna från "den försvunna vagnen". Då blir det istället dubbelbokningar.

Jag är glad att jag inte jobbar på SJ. Och att förstaklassresenärer är mindre våldsbenägna (om än mer stämningsbenägna) än rösterna jag hörde från vagnen bakom...

I kungliga hufvudstaden

Så har jag landat i Stockholm igen. Jag gillar Stockholm, det lilla jag sett i alla fall. Det är en liten storstad, det mesta finns på promenadavstånd.
Det blir bara en natt på Kungsbron hotell den här gången, fast nu i ett hotellrum med fönster. Utsikten är däremot sådär, ett stort parkeringshus... Imorgon blir det ett intensivt möte, det är mycket som ska klaras av på en dag. Jag tror att vi hade behövt två dagar, men det är bara att köra på!

Tiiidigt

Det känns att det varit helg när man måste gå upp tiiiidigt igen. Men det är bara att bita ihop och fixa kaffe innan man bryter ihop. Och morgongröt med russin och torkade äpplen, mums! Grötfrukost med Pojken är nog det bästa med vardagen.

RSS 2.0