Fatta Eld av Suzanne Collins

Spoilervarning om ni inte läst Hungerspelen!

Fatta eld tar vid där Hungerspelen slutar. Katniss och Peeta är tillbaka i Distrikt 12, och ska nu ut på sin segrarturné. President Snow gör klart för Katniss att hennes och Peetas spelade kärlek måste fortsätta (deras liv hänger på det) något som gör henne väldigt obekväm. Dessutom är det snart dags för det 75:e Hungerspelet, som bjuder på en otäck överraskning...

Fatta eld beskriver revoltens första stapplande steg. Katniss har ett större symboliskt inflytande än hon trodde, och hennes försök att visa sympati med de familjer som förlorat sina barn på arenan gör inte saken bättre. Parallellt med den gryende revolten fortsätter kärlekstrasslet. Både den trygge och lojale Peeta och den spännande och upproriske Gale har visat var de står, men Katniss vill helst inte tänka på det alls.




Till sist vill jag bjuda på en filmsnutt, gjord av en av Hungerspelens många beundrare. Filmen visar Katniss och Rue, och deras sista tid tillsammans på arenan. Att Katniss hedrar den döde Rue som en vän kommer visa sig ha betydelse även för revolten.

 

 


Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0