Döden på en blek häst - Amanda Hellberg

När Maja Grå kommer till Storbritannien är det inte bara för att studera vid den anrika konstakademin i Oxford. I Brighton står polisutredarna handfallna efter det ohyggliga mordet på Majas sedan länge försvunna mamma, och de behöver Majas hjälp. Hon har nämligen förmågan att se mer än andra.
Medan höstmörkret smyger genom Oxfords gränder fördjupar sig Maja i måleriet och de nya vännerna. Men hon plågas av grubblerier på den komplicerade relationen till modern. Varför valde mamman att försvinna till Brighton och varför blev hon mördad? Maja förnimmer också en övernaturlig närvaro på elevhemmet, och rycks in i en skoningslös dödsdans med skrämmande hemsökelser, häftig passion - och en gäckande mördare.

Saxat från Bokus

 

Döden på en blek häst är Amanda Hellbergs uppföljare till debutromanen Styggelsen (det går alldeles utmärkt att läsa Döden på en blek häst även om man missat Styggelsen).

 

Jag tycker mer om Döden... än debutromanen, eftersom jag anser att historien har en röd tråd och är mer välbalanserad. Styggelsen bestod av två delar, där den mer intressanta delen handlade om Singa. Här var historien mörkare, allvarligare och gav betydligt fler kalla kårar. Hellberg har fortsatt på den andra tråden, vilket ger en mystisk, finstämd spökhistoria i dimdrypande Oxfordanda. Hon ligger farligt nära klichéerna när hon beskriver Oxford och den akademiska miljön med excentriska lärare, men hon gör det med stil.

 

Ta fram en varm pläd och kryp ner i soffan med en kopp Earl Gray - Döden på en blek häst avnjuts bäst i höstrusket!

 


Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0