Tretton skäl varför - Jay Asher

"När Clay Jensen får ett paket med tretton kassettband skickade till sig vill han till en början inte ha något med dem att göra. Banden kommer nämligen från Hanna Baker. Hanna som är död, som tagit livet av sig. Hennes hemligheter ska begravas med henne, resonerar han. Men när Hannas röst sedan berättar att Clay finns med på hennes band och att han, på något sätt, är medskyldig till hennes död, är han tvungen att fortsätta lyssna.
Genom tretton band får han ta del av allt det som hände Hanna innan hon dog och han fortsätter att lyssna hela natten. Clay kan inte göra annat än att följa Hannahs inspelade röst genom den lilla staden och det han upptäcker förändrar hans liv. För alltid."


Saxat från Adlibris

 

Historien i korthet: Hanna Baker har tagit livet av sig. Det sista hom gjorde var att spela in tretton kassetband, vart och ett om en speciell person och en speciell händelse. Nu får de tretton personerna i tur och ordning höra hennes historia om hur de påverkade hennes liv - och död.

Tretton skäl varför är en lite ovanlig självmordshistoria på så sätt att själva genomförandet inte nämns. Istället berättar Hanna själv om bakgrunden till sitt beslut. Det är en smart, enkel och obehaglig story, som enligt mig sätter fingret på hur det är att vara ung. Hur det är att vara människa. Det är ofta inte de där stora händelserna som påverkar mest, utan de där små, små knuffarna som gör att man till sist ramlar över stupet...



Kommentarer
Postat av: Elsa

Låter deppigt men fängslande ska nog inte läsa den:(

2011-06-12 @ 23:55:14

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0