Hungerelden - Eriksson/Axlander-Sundquist

Poliskommissarie Jeanette Kihlbergs arbete med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna avbryts när en framgångsrik företagsledare mördas i Stockholm, på ett i det närmaste rituellt sätt.

Flera märkliga detaljer gör att det ser ut som hämnd. Men, hämnd för vad? Psykologen Sofia Zetterlund kopplas in för att bistå med en gärningsmannaprofilering. Ett arbete som blir problematiskt då de samtidigt inlett en kärleksrelation.

Jeanettes fortsatta sökande efter den försvunne Victoria Bergman leder inte bara till internatskolan i Sigtuna utan också till Danmark och händelser i det förflutna.

Sofia Zetterlund försöker, parallellt med sitt arbete som psykolog, att hitta tillbaka till sitt rätta jag.


Saxat från Adlibris



Hungerelden är del två i trilogin om Victoria Bergmans svaghet. Del ett heter Kråkflickan, och har ni inte läst den så gör det bums!

Del två brukar ofta vara en transportsträcka från del ett till del tre, men inte i det här fallet. Författarna lyckas få in några snygga vändningar och håller tempot uppe under hela boken. Det är en svensk deckare som inte är en Beck/Wallanderkopia, men inte heller en USA-wannabe. Den är helt egen, kusligt fascinerande och sjukt beroendeframkallande.



Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0