En söt bukett
Som ni kanske märkte så var det final på eurovisionsspektaklet igår, vilket som vanligt uppmärksammades av Expertpanelen. Expertpanelen uppmärksammade samma kväll även god mat och trevligt sällskap samt en och annan bitsk ironidrypande kommentar, vilket sammanfattar en mycket trevlig kväll.
Finalen avnjöts inte i galastass den här gången, men oxfilén och svamprisotton smakade lika gott för det. Bordet pryddes av en söt liten rosbukett, ett tema som gick igen även i efterrätten.
Söt liten blombukett
Till efterrätt blev det två sorters cupcakes, en dessert som kanske inte går till historien som den mest avancerade efterrätten men visst blev den fin när den serverades i kruka! Cupcakes på pinne, lite blomblad, en skvätt brudslöja et voilà! Snyggmuffins!
Ännu sötare dessert!
Vaniljmuffins med jordgubbsfrosting
Chokladmuffins med moccafrosting
------------
Frosting: Vispa ca 100 g smör i ca fem minuter. Tillsätt ungefär 4 dl florsocker eller tills du är nöjd och vispa ordentligt igen. Tillsätt sedan ca 1 msk het vätska (jordgubbspuré, vatten eller kaffe till exempel) och vispa tills frostingen är smidig. Smaka av. Blir frostingen för tjock, tillsätt mer vätska. Blir den för lös, testa först att ställa in den i kylen en stund och sedan vid behov tillsätt mer florsocker.
Till jordgubbsfrostingen hade jag i 2-3 msk jordgubbspuré. Till moccafrostingen använde jag 2 msk kakao och 1-2 msk hett kaffe.
Kommentarer
Postat av: Elsa
Vackert och mycket gott! :)
Svar:
Doktor Glas
Postat av: Kraka
Vilken fantastisk idé att göra en blombukett av cupcakes!
Svar:
Doktor Glas
Postat av: Moster
Kreativt och tjusigt som vanligt!
Trackback