Hett ämne i bitande kyla

Idag var det dags för utbildning - brand och första hjälpen. Vi var bara sex personer, i normala fall brukar det vara 15-20 deltagare. Det var riktigt skönt att vara en så liten grupp, det blev mer tid för diskussioner.

Fram till middagen var det teori och praktik med inriktning på första hjälpen. Det var riktigt bra att repetera allt, och bättre upplägg än förra gången dessutom. Vi gick igenom allt från hjärtstopp till diabetes, och vi fick också se en film med autentiska bilder (se nedan), där livräddarna på Bondi Beach räddar en kille som nästan drunknat.

Efter middagen var det brandutbildning, och även här fick vi se en filmupptagning av en riktig brand. Ett band spelar inför ca 400 människor. Konserten innehöll en del pyroteknik, och materialet bakom scenen tog eld. Det tog fem minuter från att elden fick fäste i dekoren tills brandkåren var på plats. Då var större delen av lokalen övertänd. 96 personer kom aldrig ut.

Efter teorin var det dags för praktik. Vi begav oss ut till soptippen för att släcka bränder med pulver- och skumsläckare. Tyvärr var det för kallt för att få igång elden...



En liten varning till känsliga tittare, killen är död ett tag...




Den konstiga "andningen" i början är ingen riktig andning, utan något som kallas agonal andning. Han drar alltså inte ner luft i lungorna (som ni ser på bröstkorgen), och det syresätter inte kroppen.



Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0