Dagens fråga

Hur kan man kalla något med endast 4% mandel för mandelbiskvier? Huvudingredienserna är socker och kokosflingor. Då kan man lika gärna kalla det bakpulverbiskvier...

Två dagar!

Två dagar tills Pojken kommer hem! Det ska vi fira med en liten mysig kräftskiva, bara vi två.

Bröllopsfotografen som hatar kvinnor

På tal om Bröllopsfotografen... Hittade den här, Guldbaggegalan 2010.

 

 


Hermione Granger och Severus Snape

Har ni också lagt märke till hur fascinerade folk är av den hypotetiska kärlekshistorien mellan Hermione Granger och Severus Snape (Harry Potter-böckerna, för er som levt under en sten de senaste åren)? Det finns mängder av kärlekscollage på YouTube, ofta med en liten tillhörande berättelse. De flesta har några år på nacken, men jag tycker fortfarande att de är kul att se. Otroligt sött, kolla in!Ont i halsen men lika glad för det

Har precis kommit hem från spinningen. Sjukt kassa cyklar de har där, får väl hoppas att det var ett måndagsexemplar... Passet gick i alla fall bra, den onda halsen till trots. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan somna till någon slapp amerikansk humorserie. Imorgon är afro inplanerat. Tror ni att jag reder ut det...?

Jag är kär!

Avsnitt 8, säsong 6 av En plats på landet. Programledaren visar två hus enligt köparnas önskemål plus ett "mystery house" som han själv valt ut. Det här är avsnittets mystery house, en ombyggd lada. Såååå fint!
Matsal och vardagsrum är på övervåningen, så det finns till och med en mathiss inbyggd i bänken till vänster i bild två. Den syntes knappt innan de hissade upp maten. Och kolla in fönstret! Tänk att sitta där, på en stooor kudde, med en bok och bara njuta av utsikten.Din röst gör skillnad

Snart är det val. Höger, vänster, någonstans mittemellan... eller långt ut på högerkanten. Det första klippet är en humorsketch. Tyvärr är inte det andra ett skämt - även om det låter så.

Vet du inte vad du vill rösta på? Nu kanske du vet vad du inte vill rösta på...?


Hipp Hipp
SVT-intervju

Bevara fornminnen, midsommar och julafton...
"planerna finns, men vi har inte arbetat fram dem ordentligt"


Stort, tyst, tomt hus

Ingen mamma. Ingen Pojke. Nu är det tyst och tomt i huset... Ikväll ska jag sträcktitta på en plats på landet (visas även på TV8 vardagar kl 19) och tycka synd om mig själv.

Bröllopsfotografen

Bröllopsfotografen med bland andra Björn Starrin, Tuva Novotny och Kjell Bergqvist.


Bröllopsfotografen handlar om Robin, hobbyfotograf från Värmland som får i uppdrag att fotografera ett överklassbröllop i Stockholm. Han förälskar sig i brudens syster, vars pappa har den finansiella möjligheten att hjälpa Robin att starta sitt efterlängtade företag. Invecklingar följer...

Handlingen i sig är inget originellt. Överklass möter arbetarklass, fördomar från båda hållen, familjedrama och kontraster. Vad jag har hört finns det vissa självbiografiska drag i Ulf Malmros film, vilket självklart gör den mer intressant. Jag brukar inte precis jubla över svenska filmer, men den här var helt ok. Mycket att känna igen sig i, hemtrevligt, lyckligt slut, en stor portion humor och lite skådisar med självdistans. Kjell Bergqvists roll får hjärtat att blöda lite, han gör rollen som avdankad skådis otroligt bra.

Myspys, helt enkelt, och välgjort. Se den!

Bodströms kissvägran

Bodström menar att hans nekande innebar att folk antar att han tagit olagliga preparat. Ja, det är klart! Vilken anledning har man annars att neka? Egentligen?

Jag tycker att det är lite märkligt med hela den här integritetsdebatten kring drogtester. Varför skulle det vara integritetskränkande? Är det själva testet som är jobbigt, eller att någon får reda på ens lilla hobbyknarkande? På mitt arbete har vi obligatoriskt drogtest, test vid misstanke samt slumpisa tester. Jag har då aldrig blivit tvungen att "stå naken inför en främmande person och kissa på en toalett". Med kläderna på fick jag efter en visitering kissa i en blåfärgad toalett - inte direkt kränkande.

Men jag kan förstå det integritetskränkande i att exempelvis testa om man ätit choklad den senaste veckan. Eller suttit på toaletten mer än tio minuter. Eller ersatt veckans grönsaksranson med McDonaldsmat. För inget av det är olagligt, och därmed inget någon annan har med att göra.

Jag däremot bryr mig om ifall justitieutskottets ordförande knaprar uppåttjack på kvällarna. Alldeles oavsett vad man tycker om lagarna ska man hålla sig inom deras ramar. Särskilt om man är politiker och jurist - hur ska man annars kunna lita på en sådan person?

Foto: SVERIGES RADIO/P3
Aftonbladet

Strippklubben nästa!

Shit, det här förväntar jag mig att se när jag går på strippklubb!
Gårdagens middag

Glömde ju att slänga in resultatet från gårdagens gissningstävling...

Surströmmingsmiddag! Klämma med surströmming, mandelpotatis, hackad rödlök, cocktailtomater och crème fraiche. Till det cider, snaps och gott sällskap.
Det var ju ändå fredag!Telefonen - människans bästa vän

Sugen på att pimpa mobilen? Kolla in de här mobilsmyckena...


Gröna fingrar? Ta plantan med dig.Marimo är en typ av alger, som sägs bringa tur till den som tar bra hand om den.Sushi, med och utan 2GB USB-minne.Mat på sked eller på tallrik.

Allt finns hos Strapya.

Det hände en olycka...

Jag var duktig. Sen blidde det dåligt.


Gissa vad vi ska göra nu...?

 

 


Äntligen fredag

Det ska bli skönt med helg. Jag har inte sovit så bra i veckan och förkylningssymptomen börjar komma krypande. Soffläge och vila borde fixa det ganska bra.

Torsdag - minifredag

Jag har gått omkring hela dagen och tänkt att det är fredag. Upptäckte att en kollega gjorde samma sak, det är skönt att inte vara ensam om att vara virrig!

Efter jobbet mötte jag upp mamma vid bussen, hon ska stanna här ett par dagar. Skönt med lite sällskap, och visst är det mysig att ha lite ensamtid med mamma också?

Jag köpte ett träningskort också. Nu börjar det nya livet - igen. Nåja, lite inspiration till spinningpassen blir det väl i alla fall. Det var fullt med folk utanför lokalen när jag kom dit. Först tänkte jag att människorna var helt svältfödda på motion och träningsmode (litet jippo med Team Sportia, Rönisch och rabatt på träningskort), sedan upptäckte jag att i princip alla var 60+. Konstigt... Hur många pensionarer her ni sett på spinning- och afropassen? Sedan såg jag en buss på ingående. Aha, pensionärsresa. Synd, det hade varit roligare om de velat träna med mig.

Lite mammavård

Idag kommer mamma på besök! Hon stannar ända till på söndag, det ska bli kul! Jag ser framför mig popcorn och film i soffan, varmt te och någon liten promenad om vädret tillåter.

Modelejon?

Blev lite nyfiken på vad som egentligen hände igår, och hittade lite bilder i Daniels modeblogg.

 

Jag måste säga att jag blev lite konfunderad... Modechefen såg ut som en sliten mellanstadiefröken och stylisten som en målargubbe. Elin Kling driver en framgångsrik modeblogg, men när jag ser den här bilden kan jag bara ställa mig frågan: "hur då?!". Om det är de här plaggen och den där stylingen som gäller, är jag väldigt glad att jag inte är någon modeslav, och att det här inte är en modeblogg.

 


Gårdagens icke-nyhet

Jamen kom igen då, säg nu vad det är som händer! Inte ens bilden är särskilt informativ...

Metro igår

Ska vi gissa att inget händer?Spindelbild - känsliga läsare varnas

Lovade en bild på monstret i sovrummet. Nu tog jag ju ingen bild själv, jag var för upptagen med att dammsuga upp den, så ni får hålla till godo med en googlad bild istället.

husspindel

Så såg den ut, otäckt!Själv upplever jag mer dem så här...

Wanås skulpturpark


Ugglor i mossen

Tycker du också att ugglor kan se lite... trötta ut? Kolla in hungover owls (bakfulla ugglor).

Söndagsuggla?


The horror!

Det börjar ju bra... Inatt är första natten hemma utan Pojken, och vad ser jag när jag kommer in i sovrummet? En stor, fet husspindel. Bild kommer imorgon, för er som inte kan föreställa sig den. Kvällen blev inte riktigt som jag tänkte mig, istället för tidigt sängläge blev det en bra stund intensivdammsugning. Fast det var en duktig spindel. Den satt snällt och väntade medan jag hämtade dammsugaren och slurpade upp den.

On my mind

Idag har jag haft jullåtar på hjärnan. Ni vet väl om att det bara är fyra månader kvar till julafton? Det börjar bli dags att göra julkort, planera julbordet och spana in senaste bling-blinget till granen!

Tills dess bjuder jag på en gammal goding!

Santa's Workshop

Lantlollan är lös

Det var betydligt varmare och regnfriare på jobbet än i stan, så jag lånade en jacka när jag gav mig iväg till bussen idag. Iklädd gympaskor, ryggsäck och en två nummer för stor jacka kände jag mig rätt malplacerad i väntan på bussen. Läckra kappor, stilrena väskor och klackar är det som gäller, och jag längtade definitivt hem till min garderob. "Lantlolla i stan, se upp för kossorna."

Ännu en "det var det dummaste..."

Läste i Göteborgsposten att Folkpartiet vill att de som får socialbidrag ska städa eller göra andra sysslor för att få några pengar. Detta ska förstås bara gälla de friska som står till arbetsmarknadens förfogande.

Jag kanske är lite korkad, men om en person står till arbetsmarknadens förfogande söker denne väl på något sätt jobb. Om någon har sysslor som behöver göras, i det här fallet exempelvis städa stadens gator, kan man väl säga att de har behov av arbetskraft. "Det är inte brist på arbetsuppgifter precis", säger Helene Odenjung, gruppledare och kommunalråd för Folkpartiet.

Jag tycker att det låter som ett billigt sätt att få arbete utfört utan att erbjuda jobb. Lite som att plocka in kinesiska bärplockare och erbjuda en skitlön. Behöver ni få saker gjorda kan ni väl anställa människorna? Behöver ni inte få skiten bortplockad får de väl fortsätta söka "riktiga jobb" med "riktig betalning".


Kan man fisa bort täckningen?

Sitter på bussen just nu. Vi rullade precis igenom ett lite större samhälle, där mobiltäckning knappast är ett problem. Men så helt plötsligt försvann all täckning. Från full täckning och 3G till "ingen service" på en halv sekund. Och i samma ögonblick spred sig en fruktansvärd odör. Någon hade släppt en rejäl en. När stanken lagt sig återkom täckningen. Samband?

"Jag vore glad om jag fick åka tunnelbana"‏

"Fredrick Federley skriver 'möte' när han tar taxi hem från krogen. - Det finns inte säkerhetsklassning som beteckning, så då måste du skriva möte. För något måste det stå, säger han."

fredrik federley ursula

Bild: AftonbladetAllvarligt talat. Han vill leva som vanligt och twittra om vad han gör - då är det säpos problem. Borde inte  samna gälla när han tar tunnelbanan? Påminner om när hans alter ego tog emot en gratis festresa...Läs artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7654832.ab

Slö söndag

Idag har det verkligen varit söndag. M bjöd på kräftskiva igår, så det var hålligång ända fram till småtimmarna. Vilket ledde till soffläge större delen av dagen... Pojken åker till Långtbortistan igen imorgon, så kvällen kommer att bli popcorn och Irene Huss i sängen. Mys var det!

Stämpelförvaring

Jag håller på att göra färdig min stämpelförvaring. Först stämplar jag upp motiven på ett A4-papper och färglägger dem. Sedan laminerar jag pappret, färster stämplarna på baksidan (de har EZ-foam) och stoppar ner allt i en plastficka och sedan in i en pärm. Enkelt, smidigt och överskådligt!
Tyvärr är min laminator på vift någonstans, så jag har bara kommit till stämpla-färglägga ännu...


sämplar rubber stamp magnolia ängel ängelföretag scrapbook scrapbooking

MagnoliastämplarObama, muslimer och underkläder

(Undrar hur många säpo-ping den rubriken gav...)

En av fem amerikaner tror att Obama är smygmuslim. Vad är problemet egentligen? Att Obama misstas för muslim, eller att han har en rådgivare i trosfrågor? Hmm... Undrar om Clinton också hade det...?

Läs mer i Göteborgsposten.

Dagens fynd

Nu har vi bestämt ställe för bröllopet - wohoo! Preliminärbokat datum, diskuterat mat osv, nu känns det lite mer "på riktigt"!

Vi passade på att shoppa lite också, här är mina fynd.


soc walking
Ett par soc walking-skor. 20% rabatt, ibland har man tur!Lite nya krukor. De ser illrosa ut på bilden, men är faktiskt lite mörkare lila på riktigt.
Min Iphone förskönade verkligheten lite...Meh? Hallå!

Varför har inte blogg.se en app? Till iphöönen alltså. Blogg.no finns ju... Kom igen, utveckla mera!

SJ anlitar "snögeneral"

Allvarligt? Vad ska han göra på sommaren? Finns det en solkurvegeneral? Vad gör informationsansvarige egentligen? Hur många snöskyfflar hade hans lön räckt till?


"Trafikverket satsar 400 miljoner kronor på att vinterns kaos i tågtrafiken inte ska upprepas. En av de viktigaste åtgärderna blir att förbättra informationen till resenärerna."


Aftonbladet


Klockan är tiiiidigt!

Och givetvis kunde jag inte somna. Och givetvis kunde jag inte sova. Har vaknat rätt tätt under de ca fyra och en halv timmarna jag sovit. Mmm, mumma! Jag vet hur pigg jag kommer att vara framåt nio-tio-tiden...

Sista semesterdagen?

Då blir det jobb igen imorgon. Semestern går så fort. Har inte gjort hälften av vad jag tänkt. Har inte släppt jobbet heller. Nåväl, bara att ta tag i det igen. Frågan är om det blir jobb på fredag också eller inte.

Här händer det grejer

 

Foto Karin Malmsten/Sveriges Radio

Nu är det action i (o)bygden! Någon galning sköt mot polisen, dumpade bilen, blev upptäckt och är nu omringad... Läs mer här:

Insatsstyrkan redo att slå till.
Pådrag efter skott mot poliser.Tisdag. Say no more...

img_0892 (MMS)

Tisdag. Say no more...


Goda nyheter!

Sherlock kommer till Sverige! SVT kommer att visa serien runt jul/nyår, meddelar Amanda. Se nu för guds skull till att inte missa den!

Och enligt tv.com så är det en returning series, dvs det kommer att bli en säsong till. Spännande!


Sherlock - snart i en TV nära digServettvikningar

Dags för middagsbjudning? När finporslinet är framtaget, vinet dekanterat och silverbesticken är putsade saknas bara en fantasifull servettvikning. Här bjuder Napkin Folding Guide på några fantasifulla kreationer.


Bird of Paradise och en rosvikningEn skjorta med matchande slips


Twin candles och candle fan


 


Jobbar på mitt nya liv

Varför kan inte det där med motion och träning bli roligt direkt? Det hade liksom blivit lättare så... Jag har fortfarande inte börjat tycka om joggingen igen efter perioden med knäproblem, öroninflammation osv. Då gick (tränings)musten ur mig, och all motivation försvann.
Nu ska jag i alla fall sätta mig och försöka få ihop ett vettigt träningsschema för de närmsta veckorna. Klarar jag att hålla det tre veckor ska nog resten gå bra...

Grafiska mönster

Satt och funderade lite kring det där med grafiska mönster, och hur ett ografiskt mönster skulle se ut, när jag snubblade in hos Surrealien, en tapettillverkare som gör måttbeställda tapeter. Lite lustiga huset över det...
Sooshi

Varför har vi inte sådana roliga glassar här? Sooshi är glass som ser ut som sushi. Finns i smakerna aprikos, hallon, citron och svarta vinbär. Yum!

 

 


Får man välja?

Om jag får barn någon gång ska de ha en sån här pekbok. Lära sig viktiga saker, som skaldjur och champagne.

 


Men med min tur vill de säkert ha den här istället...

 


Före - efter

Tänkte bjuda på ett par före/efterbilder av mitt hobbyrum. Strunta i tapeter och så, de är verkligen gräsliga och rummet ska göras om när jag väl bestämt mig för hur det ska se ut. Tills dess får ni njuta av min mer ordentliga sida, och min ordentligt röriga sida...

Före. Under tillverkning av kort. Går inte att hitta någonting. Alls.Efter. Har nu också satt upp hyllor och förvaring. Mycket bättre...Inception

I torsdags såg vi Inception. Leonardo DiCaprio spelar Dominic Cobb, som har specialiserat sig på att stjäla idéer och kunskap genom att ta sig in i andra personers drömmar. Till sin hjälp har han en rad fantastiska skådespelare: Ken Watanbe (Den siste samurajen, The dark knight) som den mystiske främlingen, Joseph Gordon-Levitt (Tredje klotet från solen) som Cobbs trogne kompanjon, Marion Cotillard (La vie en rose) som den döda men inte försvunna hustrun och Ellen Paige (Juno) är den nybakade arkitekten som får en oväntat stor plats. Cillian Murphy (The dark knight) är ytterligare ett bekant ansikte, för att inte tala om Michael Caine (The dark knight, Ciderhusreglerna), länken till Cobbs förflutna. Ett kompetent team, med andra ord, som levererar. Vad de levererar, råder det däremot delade meningar. Vissa säger att de misslyckas med att förmedla empati, jag säger att de lyckas förmedla Nolans kyliga distans. Man behöver inte alltid sitta i knät på en människa för att kunna relatera till dem.Filmen är skapad av Christopher Nolan, som även låg bakom The Dark Knight (definitivt en favorit i cartoon-genren) och fantastiska Memento. Det hade alltså alla förutsättningar att bli en film för tänkande människor - och det blev det. Jag älskar filmer där man måste hålla sig vaken, där man inte ständigt blir matad med skurkens "ja lille vän, nu ska jag ingående förklara min onda plan innan jag försöker döda dig"-monologer, där man inte vet vem man kan lita på och (i synnerhet när det gäller Inception) där man inte vet vad som är dröm och verklighet.

Själva handlingen för filmen är facinerande, tänk om man kan stjäla andras tankar. Tänk om man kan dela drömmar. Och tänk om man kan plantera en idé hos någon annan, utan att de är medvetna om det. Temat är likt Butterfly effekt - bara för att man kan göra det, betyder det att man ska?

 

 


Movies in 5 seconds

Jag har förstått att en del där ute har missat de underbara "... in five seconds"-klippen på YouTube. Här kommer tre av mina favoriter - se och skratta!

Jag vill också leka med maten...

Kolla så mycket kul det finns på Perpetual kid!


Bakform som ser ut som en smörgås


Alternativ ketchupflaska


För att göra mini-doughnuts


Se till att alla verkligen fattar att kakorna är hemgjorda

 

 


Borås Djurpark

Igår var vi på djurparken i Borås, det var första gången trots att det ligger så nära. Här kommer lite bilder!


Sten är gott...Lekande björnar.Vadå barnens zoo?Hmm... Jag vet inte om det känns så tryggt...Mäktiga djur! Tur att det var glas mellan oss.Apa på rymmen!Så här nära en älg har jag aldrig varit tidigare.

 


Matpaus med utsikt över savannen.

img_0883 (MMS)

Matpaus med utsikt över savannen.


Borås djurpark. Vad säger facket om de arb...

img_0880 (MMS)

Borås djurpark. Vad säger facket om de arbetsvillkoren?


Frukost på det berömda Göstas.

img_0879 (MMS)

Frukost på det berömda Göstas.


Space invaders

Gillar du Space Invaders? Då kanske detta är något för dig...


space invader necklace
Halsband, ett måste!

 

 

space invaders underwear briefs boxers

Kalsonger till honom

 

 

space invader sofa soffa fåtölj stol möbel furniture

En soffa, perfekt när man spelar...

 

Spicy invaders, för salt och peppar


En väska har man alltid användning för

 

 

Cupcakes! Mmmm...

 


Nä nu ger jag upp!

Nu har jag suttit ett par timmar och försökt få ihop en vettig bloggdesign. Det går skit. Antingen ser det ut som en tantblogg, eller så blir det epilepsivarning. Någon som vill fixa en snygg blogg åt mig...?

Gör-det-själv: speglar

Snubblade över en sida med tips på hur man dekorerar sina egna speglar. Superenkelt, snyggt och personligt!

spoon mirror diy

Lite skedar och rosa färg


clothespin mirror klädnypor spegel diy

Klädnypor för att hålla fast foton och små lappar

 

tennis mirror spegel diy

Återanvänd gamla tennisracket

 

Källa

BBC Sherlock

Sherlock (Benedict Cumberbatch) and John (Martin Freeman) outside 221b Baker Street.

Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) och Dr John Watson (Martin Freeman)


Blev tipsad (via en annan blogg) om Sherlock, en serie som går på BBC nu. Det är en klassisk Sherlock Holmes-historia i modern tappning, med 90-minuter långa fristående avsnitt. Me like!


Någon som har sett serien? Vad tycker ni?

 

 


Bridezilla *2?

Jag skrev häromdagen om lite annorlunda bröllopstårtor. Här kommer ytterligare en...

Amerikanska Chidi Ogbuta har alltid drömt om en kopia av sig själv, så när det nu var dags för bröllop passade hon på att göra en kopia av sig själv i form av en tårta. Hon ville egentligen även ha en tårta som såg ut som brudgummen, men det fanns det inte tid till. Det tog nämligen fem veckor att göra tårtan. Man får väl hoppas att det var planeringen och inte själva bakandet som tog så lång tid...

Jag undrar dock lite över den amerikanska traditionen att spara den översta delen av tårtan och äta den på första bröllopsdagen. Har de sparat huvudet i frysen nu, och hur känns det i så fall att sticka (tårt)kniven i frugan efter ett år?

Chidi Ogbuta

"You may now eat the bride"

Källa


Israel Kamakawiwo'ole

Fick nyss nys om denne fantastiske hawaianske sångare.

Israel Kamakawiwo'ole föddes i Honolulu 1959 och avled 1997, endast 38 år gammal. Han började sin musikkarriär tillsammans med bland annat sin bror i bandet Makaha Sons of Ni’ihau. Bandet splelade tillsammans tills Israels brors död 1982. Albumet Facing Futures (1993) anses vara Israel Kamakawiwo'oles bästa, och han är mest känd för sitt medley av Over the rainbow/ what a wonderful world, som bland annat finns med på soundtracket till Meet Joe Black.

 

Källa

 


Road trip

Nu ska vi ut och åka en liten runda, gissa vart...?
Shutter island

Häromveckan såg vi Shutter Island, med bland annat Leonardo DiCaprio (Titanic) och Michelle Williams (Brokeback mountain). Filmen är baserad på Dennis Lehanes roman Patient 67, en bok som jag inte läst, men jag kommer så väl ihåg att jag höll i den för ett par år sedan, men köpte den aldrig pga Konsums hutlösa bokpriser.

shutter island


Filmen handlar om en U.S marshal, Teddy Daniels, som skickas till ett mentalsjukhus på ön Shutter Island för att utreda en patients mystiska försvinnande. Patienten, som dödat sina tre barn, antas gömma sig på ön och Daniels sätter igång sin omfattande utredning tillsammans med sin kollega Chuck Aule. Men ingenting är som det verkar på ön. Personalen är ovilliga att samarbeta och Daniels drabbas av mardrömmar och en ihållande migrän.

Filmens nutid blandas med minnesbilder från koncentrationsläger, drömmar blandas med verklighet. Scorsese lyckas få in en Hitchcock-stämning i filmen, vilket balanserar upp handlingens förutsägbarhet. Och psykologiska thrillers är ju ändå den bästa genren, eller hur?

 

 


Helgens bravader

I lördags var det bröllop. Ceremonin var jättefin, och festen kanonkul. Toastmaster-paret gjorde ett väldigt bra jobb med att hålla igång gästerna, och gästerna gjorde ett ännu bättre jobb med att hålla igång sig själva...


Bröllopspresenten blev tre flaskor vin, att öppnas vid tre olika tillfällen.

Första bröllopsdagen: Villa puccini, nr 3241701. Rött vin som passar bra till gris, nöt och lamm.

Femte bröllopsdagen: Alpha Zeta Amarone, nr 12343. Rött vin som passar smakrika rätter av nöt och vilt, eller till en lagrad hårdost.

Tionde bröllopsdagen: Moulin Touchais, nr 4196. Ett dessertvin till efterrätter på frukt eller till en god grönmögelost.

 

 

Till det ett enkelt kort, liknande det jag gjorde förra året.

 Klassisk brudklänning

Hittade denna under kategorin "klassiska brudklänningar"...

brudklänning bröllopsklänning klassisk mullet dress wedding

Klassisk?Tänkbara bröllopstårtor

Med tanke på att det är bröllop i eftermiddag, kan man börja fundera på hur kvällens viktigaste detalj, förutom brudens klänning, kommer att se ut... Nämligen tårtan!

Här är några tips till blivande brudpar.
Vadå inte traditionellt? Äsch!


Jag är nog nästan sämst på att uppdatera...

...Och inte blir det bättre idag. Ska nämligen iväg på bröllop. Igår pysslade vi ihop bröllopspresent och kort (bilder kommer imorgon), och idag blir det några rundor StarCraft II innan det är dags att göra sig i ordning. Jodå, jag har ett liv. Online.

Hemma igen, efter åtta mil på sadeln

I förrgår blev det en liten cykelrunda på åtta mil. Det var inte så jobbigt som jag trodde, tiden gick fort och vi trampade ändå på i promenadtempo.Vi såg massvis med kossor, får, hästar, getter och till och med en gris.Fast för det mesta var det träd, vatten och vägar.Ett par pauser blev det också.Favvobilden på Pojken!Och när vi kom fram fick vi blommor av mamma, för att vi varit så duktiga!


Mekaniska Monster

Behind the scenes - reklamfilmen. Lite coolt att se hur de byggde "monstermaskinerna". Jag tycker också att det är underbart att se något som inte är bluescreen och datorfixat...

Monstertvättmaskinen
Lunch!

img_0875 (MMS)

Lunch!


Hehe!

img_0854 (MMS)

Hehe!


Nu har vi kommit halvvägs, och har stannat...

img_0846 (MMS)

Nu har vi kommit halvvägs, och har stannat för lunch (inte vid just den här rastplatsen dock). Baguetter, kaffe och digestive, mums!


Gissa vad vi ska göra nu...?

img_0839 (MMS)

Gissa vad vi ska göra nu...?


A Hobbits Home

Vem sa att dockhus bara är för barn? Jag vill ha det här...

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the rings

 

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the rings

 

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the rings

 

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the  rings

 

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the rings

 

hobbit dollhouse doll house sagan om ringen dockhus lord of the rings


Madshobbithole's blog


Jag dementerar!

Fick en liten kommentar om att jag kanske är lite sugen på bebisar i alla fall... Hehe, med följande inlägg får jag nog dementera detta... Se och njut!


Alla bilder från Shit My Kids Ruined...Jordnötssmör över hela väggen och golvet


Hamster i håret


Sabbad monitor


Ungen lyckades låsa iPoden i 39 år...


En MacBook i alldeles för många delar


NagellacksmassakernPost it on the internet

Är du, precis som jag, beroende av post-it-lappar? Inköpslistor, att göra-listor, idéer till pyssel och texter, ja allt kan fästas på post-it. Men hur fäster du dina lappar?

Kolla in David Starks kreativa användning av de älskade små lapparna!


post-it post it gula lappar konst art david stark

post-it post it gula lappar konst art david stark
Gamla kort...

Satt och kikade igenom gamla fotografier nyss, och hittade några kort jag gjort. Blev riktigt sugen på att börja pyssla igen. Här kommer några gamla godingar...

scrapbook scrapbooking kort grattiskort födelsedagskort bröllop cardmaking card

Bröllopsgratulationer

scrapbook scrapbooking kort grattiskort födelsedagskort bröllop cardmaking card

Detalj

scrapbook scrapbooking kort grattiskort födelsedagskort bröllop cardmaking card
Insidan av kortet

scrapbook scrapbooking kort grattiskort födelsedagskort bröllop cardmaking card
Dopkort

scrapbook scrapbooking kort grattiskort födelsedagskort bröllop cardmaking card dop
Detalj


Nerd away!

Om jag någonsin får barn ska jag absolut shoppa hos Nerdy Baby! Kolla in!

Nerdy Baby

Supersöt body, med mikroskop så klart.

 


Nerdy Baby

Lär dig räkna, med pi...

 

 

Nerdy Baby

Vetenskap á la litet pyre. Onda är de...

 

 

Nerdy Baby

Teoretisk fysik för småttingar!

Nerdy Baby

Vad är nördigheten här då?
1. Referens till Magrittes verk, se bild nedan.
2. Det är ingen alligator, det är en krokodil.
3. Franska, hallå?

Nerdy Baby

Orginalet


Att fånga en dröm

Hittade de här bilderna tidigare idag. Kvinnan som har tagit dem skriver att hon har fått en ny "hobby" nu när hon är mammaledig - att fundera över vad hennes barn drömmer och sedan fånga det på bild. Supergulligt!

Inspirerad av UPP?

 

Surfar-ess?

 

Fred i världen?


Fri som en fjäril?

Supertuff rockstar?


Singing in the rain?


Hur tänkte de här..?

 

elefant lekplats rutchkana

Eh, äckligt?

Barnvänligt?

 


Man ska leka med maten!

Kolla in de här mästerverken! Alla är gjorda av pannkakor...

S'mores och lägereld


Pariserhjul


Hello Kitty

Bacon och ägg


Iphone


En toastol


Källa


Slöpyssel

Har du någon gång undrat hur ditt och din respektives barn skulle se ut? Eller hur kändisars barn skulle se ut? Kolla in den här sidan, lots of fun!


Pojken och jag


Hayden Panettiere och Marilyn Manson


Leo DiCaprio och Bar RefaeliKaty Perry och Russel Brand


Sött utan socker

Kolla in bombadills underbara mjukiskakor! *vill ha*

 

 

Även IKEA har hoppat på trenden med tygmat. Hittade inget på deras hemsida, finns de i Sverige ännu?


Marc Jacobs collection, resort 2010

Helt klart bättre än skorna!


Men Marc då!

Hur tänkte Marc Jacobs här? Får väl nästan vara något slags rekord i fulhet. Jag vet inte vilken som är värst, gycklarskon eller blöjtån...

Marc Jacobs collection, spring 2010Snygga men dyra...

Så snygga! Definitivt dagens vill-ha... Gillar de armégröna (ser bruna ut på bilden).

Admire SEK 3999, Acne - NELLY.COM

Admire SEK 3999, Acne - NELLY.COM

Admire från Acme

 


RSS 2.0