Hej och hå, dags att vara nyttig

Imorgon blir det grillkväll här, så då måste man ju snygga till lite... Pojken sitter och gör en "att-göra-lista", så nu är kvällen räddad.

Inte riktigt som jag tänkt, men bra ändå

Nu sitter jag på en buss på väg hemåt. Jag hade fått biljetter hem via en hyfsat stor omväg (1,5 timmar) på grund av spårarbete. Av en slump tittade jag in på banverkets sida och såg att bussersättningen bara gäller mellan 9-15. Det hade ju varit kalas - om tåget varit i tid. Nu gick den anslutningen tio minuter innan vi skulle komma fram. "skit också", tänkte jag och blev lite putt. De kan ju inte hålla ett tåg tio minuter bara för att jag vill byta biljett. Men sedan ropade de ut ersättningsanslutningar till passagerare som förmodligen skulle åkt med samma tåg som jag ville med! Uj, bråttom att haffa en tågnisse och förklara att jag minsann inte ville göra två byten och åka nästan två timmar mer än nödvändigt. Sagt och gjort, jag hakade på bussersättningen raka spåret hem. Känns såååå bra!

Hotellrecension - Radisson blu Royal viking (Stockholm)

Plus
+ Fina och fräscha rum med kylskåp och vattenkokare
+ Skön säng
+ Rejält skrivbord
+ Centralt läge vid centralstationen
+ Bra isolerat, trafiken hörs knappt

Minus
- Högljudd ventilation
- Få "vettiga" TV-kanaler, vill man se på svensk TV är det SVT1, SVT2 och TV4 som gäller
- Sitter man vid skrivbordet har man ryggen mot TV:n (nej, det är inte lika kul att bara lyssna på nyheterna)

Sammanfattning: Centralt och bra hotell, med helt ok frukost. gillar du celebrity spotting är det här nog ett bra alternativ, TV-programmet Förkväll sänds från SkyBar på nionde våningen. Kollegorna såg både Alexander Bard, hans nya bandkollega och ytterligare någon TV-kändis som jag tyvärr glömt namnet på. Royal Viking är också känt som hotellet där Niklas Wahlgren och Leila Bagge tillbringade bröllopsnatten.

radisson blu royal viking hotell stockholm

Bild från http://www.radissonblu.se/royalvikinghotell-stockholm

 


Puh! Mätt i magen!

Nu har vi varit och ätit middag på en mysig italiensk restaurang. Det jag åt var dock inte särskilt italienskt, oxmedaljonger med sås på karljohansvamp, men väldigt gott. Två rejäla bitar landade gott i magen, och potatisen var helt överflödig.

Trött i fötterna efter storstadssightseeing

Nu är jag riktigt trött i fötterna! Nästan fyra timmars promenad i klackar, på kullersten, ger den effekten.

Jag promenerad ner till gamla stan och lunkade runt slottet, tog en lunch på något café, konstaterade att det inte var lönt att gå in på slottet, tog en kaffe på ett sunkigt café, lekte turist med iPhånen, shoppade loss lite och nu sitter jag på hotellrummet igen. Centrala stockholm är rätt litet, behövde definitivt inte åka tunnelbana.

Dagens fynd inkluderar en parfym med granatäppeldoft, en present till mamma (nä, jag säger inte vad det är - jag vet att hon tjuvläser!), en guidebok över Sverige (in case of bilsemester) och lite billiga men snygga smycken.

Var in på Science Fiction Bokhandeln en sväng också (det är ett måste). Jag hittade en sak som jag nästan ångrar att jag inte köpte... Vaddå? undrar du. En handduk! Kolla in!

don't panic handduk douglas adams science fiction bokhandeln
Vet du inte varför det är så intressant? Uppdatera dig på Douglas Adams böcker...


Lunch!

Färskpressad apelsinjuice i vinglas, foccacia med tomat och oliver. Mumma! Svårt att välja vad man ska äta här, vill ju egentligen inte hamna på samma kedjor som hemma...

Dagens citat

"Grekland får smisk med hoprullade finanstidningar i ett gatlopp mellan borgenärer och ministrar i eurozonen" (DI idag). Stackars Grekland, men en talande bild.

På väg mot huvudstaden!

Då är jag på resande fot igen, på väg mot Stockholm. Den här gången blir det tåg (nästan) hela vägen. Jag föredrar tåg framför flyg, dels för att det är snällare mot miljön, dels för att flygplatser är så himla tråkiga - i alla fall när man flyger inrikes.

Gröna fingrar...?

Packade upp min afrikanska lilja efter vinterförvaringen. Att säga att det såg ledsen ut är en underdrift. Halvrutten är ett bättre ord. Hoppas hoppas att den tar sig...

Pojken var lite halvimponerad av min shopping igår. Jag hade ju inte köpt ett jämnt antal blommor - så nu skulle det ju inte bli symmetriskt i blomlådorna! Lösning: köpa fler blommor. Fixat - Pojken nöjd. Nu ska de bara ner i jorden också.

De är ju för roliga!

Kolla in den här artikeln!

Ett gäng kinesiska och turkiska upptäcksresanden hävdar att de hittat Noaks ark på 4000 meters höjd på ett berg i Turkiet. De har tagit med sig träbitar som visat sig vara 4800 år gamla.
Nu kommer det roliga... "Gruppen utesluter möjligheten att det skulle handla om ett vanligt hus eftersom inga bostäder någonsin har hittats ovan 3 500 meters höjd i trakten." Ja, för båtar är ju vanliga där uppe!

Frukost!

 

Frukost - keso och mackor med majonnäs

 

 


Nu händer det grejer

Visst är det skönt när man börjar bli frisk? Igår vände det, och nu är det bara lite hosta och dålig kondis kvar.

Jag köpte lite fina blommor på lunchen, bild kommer! Det blev lite färgglatt till pottorna under fönstren och så gjorde jag ett riktigt fynd... Hittade en blå passionsblomma! I lilla Byhåla! Så glad jag blev!

Har varit ute och promenerat med D också. Vi tar en runda varje måndag, med undantag för förkylningar och skräp. Hon har ett intensivt träningsschema, och idag hade hon också lagt till jogging. Det är riktigt inspirerande, så jag gav mig också ut en liten runda. Tack D, ibland behöver man lite hjälp med motivationen!

It's alive!

Idag var första dagen sedan påsk som jag inte mått skit. Har till och med tagit en promenad och njutit av sommarvädret. Synd att det inte är fredag...

Du sköna nya värld

Jag är sjuk, Pojken är sjukare och en stor äcklig spindel försvann in i ett skrymsle i vardagsrummet.

Yes!

HV71 fixade även denna match! Riktigt starkt att vinna på övertid i två raka. Får väl se om det blir lika nervpirrande nästa match.

Igår var första morgonen på två veckor som jag inte vaknat med ont i halsen. Idag var det tillbaka igen. Men det gick i alla fall bra att jobba, även om jag rent fysiskt blir trött fort.

Spännande ishockey!

Sudden igen! Spännande värre! Fast den här matchen är klart bättre än den förra, båda lagen satsar fullt - och det är det man vill se i en SM-final.

På väg till jobbet

Nu ska jag iväg till jobbet efter att ha varit hemma och sjuk i två veckor. Det är ju sjukt lång tid - vad gjorde jag innan dess? Vad ska jag göra nu? Varför kan jag inte sluta hosta?

Filmtips: Into the wild

Har precis sett filmen Into the wild från 2007. För er som inte sett den - gör det. Into the Wild är en amerikansk film från 2007 baserad på boken In i vildmarken (originaltitel: Into the Wild) av Jon Krakauer från 1996, som i sin tur är baserad på verkliga händelser som ägde rum åren 1990-1992.
Christopher McCandless skänker efter sin examen bort alla sina pengar och ger sig iväg på en två år lång luffartur genom USA. Hans mål är Alaska, något som också blev hans sista äventyr. Två veckor efter hans död hittar ett par jägare hans dagbok och hans kamera, som tillsammans med intervjuer är grunden till boken.

Historien är fascinerande. Han gör det många bara drömmer om - klipper (bokstavligen) alla band till den hårda "verkligheten" och de hårda människor som finns där. Genom att frigöra sig från pengar och prylar blir han i sanning fri - men det är också den friheten som till sist blir hans död. För vad är frihet utan någon att dela den med?

into the wild

Läs mer på imdb.com


(En liten bonus för eventuella Twilight-fans där ute; Kirsten Stewart dyker upp i en roll som hippieflicka)

Fluffy furry fun!

Det finns alldeles för lite fluff och pom pom i världen!


fluffy furry fuzzy fun




Testutlåtande Natuvive

Nu har jag testat min body scrub från natuvive! Den luktar underbart och jag är len som en barnrumpa. Men jag ville ha lite mer "ös", så jag använde en skrubbvante (vad heter det egentligen?) också.

Glitter och glamour

Tänkte bjuda på lite glammigt glitter! Se och njut - vad vill du ha på fötterna nästa lördag?

glitter skor


Söndagsfrukost

Sitter här med en übergod (men kanske inte så nyttig) söndagsfukost - scones, kaffe och apelsinjuice. Hittade en riktigt god marmelad i kylen, förmodligen var den  med i årets julklapp från jobbet. Päron, granatäpple och calvados, med bitar av päron. Mmmm!

Skulle du vilja ha dessa skor?

Har hittat lite udda skor igen, de två första är bara konceptskor (dvs finns inte "på riktigt"), men de längst ner kan bli dina för 219 euro.



Liftarens guide till galaxen fortsätter - utan författaren

Tydligen har det gjorts en fortsättning på Liftarens guide till galaxen, trots att författaren Douglas Adams är död. Jag är tveksam. Det känns som ett sätt att fortsätta pressa pengar ur en kultgrej, men å andra sidan säger författaren till uppföljaren (Eoin Colfer) att boken ska vara en fristående fortsättning, och inte baseras på Adams anteckningar om sin tänkta uppföljare. Nåja, får väl läsa den innan jag uttalar mig mer.

Läs mer bland annat här och här.

Hypnotisören av Lars Kepler

Igår läste jag färdigt Hypnositören av Lars Kepler. Det var en helt ok spänningsroman/deckare, men inte värd de höga förväntningarna som skapats med smart marknadsföring. Men boken är ändå läsvärd, den har nu kommit som pocket så passa på att bunkra upp med deckare till hängmattan i sommar!

Mördaren avslöjas direkt, vilket är ett annorlunda grepp. Tyvärr så blir den inte mer spännande än så, eftersom jag (som troligtvis de flesta läsare) plockade alla ledtrådar före bokens huvudpersoner. Jag tog till och med ett par ledtrådar som "inte fanns", vilket gör att jag saknade ett sammanknytande kapitel i slutet. Jag vet inte riktigt vad man ska säga om det, har väl alldeles för livlig fantasi. Karaktärerna är inte heller särskiilt engagerande, men jag har hört att det ska bli en serie om sju böcker så det kan ändå bli spännande att se hur de utvecklas.

Summa sumarum - en underhållande deckare, med två gåtor och ett slut värdig en amerikansk TV-film.



Kroppsgodis från Apoteket

Var förbi apoteket igår, och hittade lite roliga hudvårdsprylar. Det är ju dags att börja tänka på sommarhyn (läs: de luktade riktigt gott så jag ville ha). NatuVive-serien med granatäpple - handkräm, body scrub och body lotion. De hade någon kampanj nu så jag fick en handkräm med papaya på köpet, men den fick inte vara med på bilden.


Nu är det fredag!

En Polygrip (screwdriver med grenadine, eller tequila sunrise med vodka, välj själv) i väntan på att grillen ska bli redo. Jupp, jag överdoserar grenadine - mumma!

En drink kallad polygrip, dvs en screwdriver med grenadine...



Vackra blommor på altanen

Har ju alldeles glömt att lägga upp en bild på de fina ranunklarna som jag köpte innan påsk. Titta så fina de är!

ranunkel (ranunklar) planterade i en hink av zink, vackert  påskpynt

 

vacker gul / orange ranunkel, köpt strax innan påsk. Planterad i en hink / spann av zink (typ)

 




Ressugen

Börjar bli lite sugen på att resa igen. Till Prag, naturligtvis. Hittade inte mina egna bilder, ni får hålla till godo med de här jag hittade på nätet...

prag



Mmmmmm... Smoothie!

Det blir alltid mer än vad jag tänkt mig.

smoothie med vaniljyoghurt och jordgubbar, banan, blåbär

Smoothie på vaniljyoghurt, bär och linfrö


Friskförklarad - typ

Var på återbesök hos läkaren idag. Öroninflammationen är borta, men halsen är fortfarande lite inflammerad. Jag fick göra en hörselkontroll idag (jag hörde bra trots att det känns som om jag har bomull i örat), och ska göra en till om tre månader. Jag är fortfaranded trött, men nu är det på rätt väg i alla fall.

Man kan inte ha skor utan väskor!

Kolla in dessa godingar från Littlearth!


Min favorit är cupcake-väskan! Vilken är din?




Eco-fashion från samma ställe. Registreringsskyltar kan vara snygga!


Cute as a button!

Har hittat ännu fler söta skor! Allihopa är på rea dessutom, synd (eller tur kanske) att det är en engelsk sida.
Börjar det här likna en skoblogg?


wulffmorgenthaler har sina ögonblick




Creepy eller cute?

Surfade egentligen runt efter tips på brudklänningar, när jag hittade de här kostymerna. Jag vet inte vad som är mest creepy - att kostymerna är gjorda för vuxna eller att de ser ut att vara fotograferade på en toalett.

Varsågoda!
kostymer för vuxna, halloween, maskerad, little coral.

Det snöar!

Jag skulle precis plocka ut tvätten ur maskinen när jag såg en liten plastförpackning. Okej, inga problem, den var ju tom. Precis... Det visade sig att det var en förpackning för pappersnäsdukar. Jag hade precis kört en maskin med svarta kläder. Allt var helt vitprickigt! Tvätten måste ha sett ut som en sådan sär snökula ni vet... Man skakar och så snöar det. Nåja, jag hittade det mesta av servetterna, och kläderna var bara att tvätta om.

Attackerad!

Jag gick nyss ut och hämtade posten. Då blev jag påkörd! Av två fjärilar! Skulle tro att de blev lika förskräckta som jag blev.

Dundermedicin!

Nu har jag varit till läkaren. Hade både en liten halsinfektion och öroninflammation, så nu har jag fått penicillin som förhoppningsvis hjälper.

Varning för Spotify!

Det är så lätt att man åker dit... Ja, man börjar söka på en helt ofarlig artist, sedan sitter man där med Beyoncé i knät. Titta bara!


Hade klickat mig fram till Pain. Överst till höger finns en massa ok förslag på vad mer jag skulle gilla. Jag klickade på Dead by April, och vad händer...





Flipsyde! Flo Rida! Beyoncé! Britney Spears! The horror!






Se upp säger jag bara!

Vad gör de stora drakarna?

Surfade runt lite hos de stora designerna. Det här är ett smakprov av vad som finns till salu just nu (alltså plockat från deras webbutiker, inte från modevisningarna).


Nyttoskor

Hittills har jag mest visat läckra men svåranvända skor. Här kommer några mer praktiskt inriktade skor. Typ.


FiveFingers imiterar foten och stimulerar musklerna i foten

 

 

Bedside slippers. Hålen i mattan påminner om att
leta upp tofflorna och placera dem på sin plats.

 

 

Dada “Code M”, en sko med MP3-spelare. Musiken
kan man lyssna på trådlöst i headset eller via
skornas inbyggda högtalare.




Lite skoj på lördagskvällen

Hittade lite roliga (men onödiga) prylar på roligaprylar.se

tvålnäsa, bacontandtråd mm


Maï Lamore

Kikade runt lite, och fastnade framför Maï Lamores fantastiska kreationer. Kolla in! Det fanns inga priser på hemsidan, men efter att ha googlat runt lite kan jag berätta att de röda ros-skorna verkar gå loss på ca 28 tusen. Dollar.

mai lamore, maï l'amore

 

 

 


Snart sommar och grillsäsong

Pojken har börjat piggna till lite. I alla fall gick han igång på grillar. Jag ser också fram emot grillsäsongen, även om jag inte fattar hur en del grillar kan vara så dyra - eller varför det finns så många olika för den delen. Kan  någon förklara vitsen med en kolgrill med gasoltändning? Vad är det för fel på en elektrisk grilltändare (grillgaffel)?

Dags för gissa priset! Den här godingen från Weber är nästan en meter i diameter, enligt uppgift kan man grilla upp till 19 (!) kycklingar på den. I övrigt är det en vanlig kolgrill...

weber ranch kettle grill

Rätt svar: Lite drygt 13 000 kr. Jupp...



Trött och hängig

Sjukan vägrar släppa taget. Har haft ont i halsen sedan i tisdags, de sista dagarna har varit helt fruktansvärda. Idag är det lite bättre, men å andra sidan har jag tappat både smak- och luktsinne. Undrar vad som händer imorgon?

Hiss och diss

Snubblade in på en sida med lite av varje. De hade en hel del kul saker, det var kattväskan som fick mig att kolla runt från början.

 

 

Men hur tänkte de här?? Är det någon som hade köpt de här plaggen? På riktigt?


Groom in gown

Jämlikhet är en rolig grej. Vi kvinnor tjänar generellt mindre än män, men vi får klä oss i byxor. Män tjänar mer, men de får inte ha kjol (om de inte är skottar förstås, men då får de å andra sidan inte ha kalsonger heller).

Klä dig som du vill och skit i vad andra säger! Folk är bra inskränkta ibland.

man in dress / men in dresses

Fler bilder finns här.

Alltid lär man sig något nytt!

Hittade den här bland någon bloggs kommentarer:
LSMMTUAFIMC = Laughing so much my turban unravels and falls in my curry


"one small step for man..."

Idag tog jag mig upp för trappan. Ja, det vill säga att jag orkade släpa mig upp för trappan från källaren, där vi har sovrum och TV-rum. Jag är fortfarande inte pigg, men jag lever i alla fall.
Åkte in till jobbet i tisdags. Jag var lite tveksam men ville ge det en chans i alla fall - då hade jag mest ont i halsen. Väl på plats insåg jag att det inte var någon bra idé (då hade jag börjat få ont överallt) och åkte hem efter en timme. Kurade ihop mig på soffan, somnade till lite och då brakade det lös. Hade 38,5 graders feber strax innan lunch, och sov mig igenom både tisdagen och onsdagen. Har varit rätt väck idag också, men nu borde det vara på bättringsvägen. Stackars Pojken har däremot fått både penicillin och superduperhostmedicin som gör honom rejält trött...

Ont...

Idag vaknade jag med ett rejält halsont. Dessutom har jag ont i både ben och armar. Jag hoppas att det är någon slags sympatisjuka, eftersom Pojken fortfarande år dålig.

En kort men rask joggningtur

Idag blev det en kort joggingtur. Tänkte först ta fem kilometer, men benen rusade iväg fortare än tänkt, så det var bara att hänga på. Får väl växla längre och långsammare turer med kortare och snabbare. Så idag blev det bara två kilometer, men på under sju min/km. Ganska hyfsat för att vara mig! Nu var det inte heller benen utan flåset som satte stopp, det känns rätt gott faktiskt.

En stilla morgon

Äntligen sover gubben. Jag vaknade vid klockan sju, och då snarkade han för fullt. Och jag kikade in hos honom nyss, då snusade han fortfarande. Stackars Pojken, sjuk och jetlaggad är ingen höjdare. Först igår började febern att gå ner, så jag hoppas att den är borta nu. Och han har inte kunnat sova heller, ca tre timmar per natt är alldeles för lite. Så jag tänker då inte väcka honom - trots att både scones och kaffe är färdigt!

Yes! Typ...

Sådär ja! Då har jag kämpat mig runt milen också... Målet var att ha lufsat runt milen innan månadsskiftet, men tre dagar försent får väl nästan räknas som godkänt. Trött i benen nu, och värre lär det bli imorgon, men skönt att ha kommit runt i alla fall! Nu ska jag promenera ner till ica och handla lite, blir nog bra att gå ut mjölksyran - eller så får jag ringa efter en taxi på tillbakavägen!

Seeeg påsk

Kan inte direkt säga att jag har någon påskkänsla just nu. Fast vad är det egentligen? Påsken är ju inte som julen, då det ska vara en massa godis, mat, ljus och hela tjocka släkten. Men någon slags helgkänsla borde det väl vara? Är nog bara jag som har för stora förväntningar på helger, jag börjar redan känna av söndagsångesten och då är det en massa lediga dagar kvar! Men det har väl att göra med att hela dagen försvann igår - jag hade fruktansvärt ont i magen från morgon till kväll!

Pojken ligger fortfarande däckad i soffan. Själv ska jag bara bli av med huvudvärken så ska jag ut och springa en runda.

Stackars Pojken!

Han ligger däckad i soffan, jetlaggad och med nästan 39 graders feber. Idag är det inte lätt att vara Pojken...

Nu har den kommit!

Min alldeles egna dator har dykt upp (se här)! Eller.. Ja, pojken åkte iväg och hämtade den, hur gulligt är inte det?! Annars hade jag inte fått den förrän efter påsk. Så nu sitter jag här, i köket, med en alldeles egen bärbar och en kopp kaffe. Nästan så att jag är lite sugen på att börja skriva igen.


Nostalgi!

Skorna i ett tidigare inlägg påminde om Rainbow Brite!

Pojken är hemma!

Inga mardrömmar inatt (Nu har jag drömt om allt från flygplanskrascher till otäcka insekter)! Fast Pojken kunde inte sova, vilket gjorde att jag inte heller kunde sova. Trött idag, så Doktorn kommer nog att få sova middag, som en gammal tant...

RSS 2.0