Bara bröst

Bjuder på lite tänkvärt så här på måndagskvällen:
 
 
 
 

Renovering blev utflykt

Ja, ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Vi skulle ha slipat och målat runt fönstren, rensat ogräs och vaskat golv. Istället blev det picknick vid en sjö, ett besök på Gekås och en snabbfika med goa M&L. En bra söndag med familjemys, det gillas! Men trött blir man (Lillprinsen och jag i alla fall) vilket i och för sig inte gör så mycket på en söndag.
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig med mr Koontz, tyvärr har jag en känsla av att jag kommer att somna innan något spännande händer. Trött var det ja...
 
 
Pojken, Lillprinsen (i vagnen såklart) och jag á la lustiga huset
 
 

Boksammanfattning februari

Nu när vi snart går in i maj kan det vara på sin plats att sammanfatta tidigare månaders läsning (tidigare månadssammanställningar hittar du här och här finns listan med lästa böcker hittills i år).
 
Februaris läsning kan sammanfattas med ett enda ord: Bedrövlig. Och det säger jag inte för att boken var dålig (tvärtom, den är lysande) utan för att det endast blev en ynka bok läst. Men jag har kompenserat med hela sex böcker i mars så det är ok - man måste ha dalar för att uppskatta topparna, som man säger.
 
 
Egenmäktigt förfarande: En roman om kärlek - Lena Andersson
 
Tja... Mycket mer finns väl inte att säga om februaris läsning. Vad jag tyckte om boken kan du läsa i boksammanfattningen som du hittar här.
 
 

Ordet på bordet

Nämen hör och häpna! Det blev en riktig bok (med papper och allt) för Doktorn ikväll! 
Föräldrafika

Idag träffades mammagänget för en fika tillsammans med de små galningarna sötnosarna. Lillprinsen blev trött men frågan är om inte mamma blev tröttare... Men det är kul att se dem leka ihop (läs: sno varandras leksaker, klättra över varandra och dra varandra i håret lite sådär i förbifarten), särskilt när de tre grabbarna bara skiljer ett par dagar i ålder. Vi har en pratig, en klättrig och en lite mittemellan i gänget, och så lillflickan som är två månader yngre.
 
Nä, nu ska jag sova! Det är ju en dag imorgon med.
 
 

Världsbokdagen

Idag är det världsbokdagen! Visst borde jag fira den genom att läsa en bok om eller från en del av världen som jag sällan läser, men tyvärr blev det inte så. Nåja, det finns ju 364 dagar till på året.
 
Det blev i alla fall en timmes lyssning till ljudboken Dynastins arvinge av Conn Iggulden. Det är den femte boken i Erövraren-serien, om det mongoliska rike som Djingis kahn byggde upp. Kanske kan vara godkänt som världslitteratur ändå?
I övrigt så fastnade jag i knåpandet med Lillprinsens fotobok. Programmet (eller min dator kanske) börjar bli fruktansvärt segt när det ska hantera ett par hundra bilder. Suck! Men fint blir det!

House of work

Kvällen har inte bestått av barnmatstillverkning. Den har inte heller bestått av bloggskrivande, bokläsande eller trädgårdspyssel. Istället blev det brottning med tvätthögen Allan (och Allan är en rejäl bit, let me tell you that!) och TV-tittande i form av House of cards. Tyvärr kom varken Pojken eller jag ihåg hur förra säsongen slutade så vi började med några av de sista avsnitten innan vi börjar på nästa. House of cards är en suverän Netflix-serie, har du inte sett den så gör det nu!
 
 

Återgång

God afton go' vänner! Då var bloggpausen över och Doktorn är tillbaka med nya krafter!
 
Egentligen hade jag planerat att förbereda en mängd underhållande inlägg under uppehållet, men tiden har lagts på annat.
 
Lillprinsen har hunnit bli åtta månader och även blivit ännu mer mobil - han har gått längs möblerna ett bra tag men nu har han även börjat krypa ordentligt. Det går visserligen inte lika snabbt som ålningen ännu när han tar sig fram på plana underlag, däremot går det betydligt snabbare över olika hinder på vägen... Dessutom har han börjat krypa upp på, tja, allt: lådor, väskor, gåstolen... Full rulle var det!
 
Nåväl, jag har börjat på ett antal boksammanfattningar och ett inlägg om påskens efterrätt som kommer att dyka upp här på bloggen efter hand. Kanske blir det även lite skotema? Vår och sommar betyder så klart nytt till fossingarna!
 
Nuläge = upprätt läge
 
 

RSS 2.0