Fisk och träningsvärk

Det var definitivt ett tag sedan jag var på BodyPump. De hade bytt ut vikterna, så nu har jag ingen koll på vad jag ska lägga på. Tidigare var vikterna gula, gröna och orange, nu är alla svarta. Jag har ingen aning om vad de färgglada vikterna vägde så nu är jag helt lost! Fick träningsvärk i alla fall, så jag måste ha gjort något rätt.

I helgen gjorde jag en fiskgryta á la kylskåpsrensning. Mest lök, tomat och fisk, med andra ord. Men gött blev det! Och räckte till dagens lunch också minsann.


Dagens á la Doktorn


Ulyana Sergeenko Fall/Winter 2011/12

Har ni märkt att min blogg försvann ett tag? Den fastnade i spamfiltret hos blogg.se. Jag försökte tipsa om en underbar rysk designer, men tydligen får man inte länka till ryska sidor! Helt jävla otroligt...

Men bildgoogla gärna på Ulyana Sergeenko Vouge för stillbilder från den här fantastiska kollektionen - en blandning av 50-tal och Rödluvan...


 

 


Vad är det för fel på mig?

Jag gillar verkligen inte Patrick Jane. Ni vet killen i the Mentalist? Så fruktansvärt självsäker med j***t irriterande överlägset flin. Jag byter kanal bara jag ser reklamen!

Men inte idag. Nej då. Idag ställde jag till och med in timervisningen så att jag inte skulle missa det. Vad är det för fel på mig? Behöver jag professionell hjälp?Spinning istället. Japp.

Idag blev det ett zumba-pass. Helt bortkastad tid, instruktören är verkligen fortfarande inget vidare. Eller så har stackarn fått ett crappy färdigt pass. Några synpunkter...

1. Uppvärmningen är till för att... just det, värma upp. Och vänja kroppen vid rörelserna. Inte få in så många konstiga kombinationer och hopp så tidigt som möjligt.
2. Mikrofonljudet ska vara högre än musiken.
3. Att visa sex olika steg och sedan göra dessa ca 10% av låten är inte lönt. Inte lönt!
4. Symmetri är bra. Symmetri är enkelt. Att hänga med på om det ska vara en, två eller fyra upprepningar utan instruktioner är inte lätt.
5. Äh, man ska helt enkelt inte vara mer irriterad när man lämnar ett pass än när man kom dit. Inte värt det.

Så nu håller jag mig till spinning på tisdagar istället, det känns som bra mycket bättre tidsinvestering.


Äntligen afro!

A frågade i söndags vad afro är. Och sedan dess har jag varit så sugen på ett afro-pass! Av en slump kollade jag på schemat och såg att det fanns platser över på dagens pass. Lycka!


Det här är afro:
Statusrapport

Det är fortfarande snö ute. Inget nytt har fallit, men ingenting har försvunnit heller, vilket tillsammans med sex minusgrader gör det sådär fantastiskt fint som bara vinterdagar kan vara. Nu är det dags att ta fram vinterjackan!


Att vända på en femöring

Har jag lagt upp den här tidigare? Jag bjuder på den i alla fall, för det är imponerande!

 

 


Mitt vinterland

Det var det värsta, snön lade sig! Så blev det vinter ändå, i slutet av januari. 

 


Skorensning

Nu rensar jag i skogarderoben!

 

 

De här behåller jag.


 

 

Men är någon sugen på de här så får ni dem billigt...

De flesta är storlek 38, någon är 37 och någon 39.

 


Det snöar!

Så blev det vinter igen! Jag passade på att fotografera lite genom fönstret. Det är plusgrader och snö, och helmulet. Känns verkligen som en kombination av vinter och höst.
Kokain och engångsligg

De här kvittona cirkulerar friskt på fejjan. ICA Hajen säljer engångsligg för 55 spänn och Maxi Botkyrka tar 75 kronor för kokain (mängd okänd).

Allt finns på ett snabbköp nära dig!Både Kokain och Engångsligg är boktitlar, därav de roliga texterna...


Sicket ljug!

Skaffade runkeeper (en träningsapp) för lääänge sedan, men har inte använt den. Typ någonsin. Men vist är det kul när de skickar peppande meddelanden!
Grisfobi, verkligen?

Men allvarligt... Om man har laga-gris-fobi, varför söker man till ett matlagningsprogram? Starta en veggierestaurang istället, så garanterar jag att du inte behöver se en gris mer. På spisen, i alla fall.


Aftonbladet

Avslappnande paus?

Jag fick det här felmeddelandet tidigare idag... Wtf?

 

Mediterande gurus och lackerade servrar? Jag tror de driver med mig...

 

 

 


Fakta


Att "gilla" sina egna inlägg på Facebook är som att skratta åt sina egna skämt.Sova är bra

Igår blev det soffmys efter spinningen, och sedan tidigt i säng. Tisdagar brukar vara tröttaste dagen, och lägg till åtta timmars möte på det... Ja, bra sömn blev resultatet. Slutsats? Jobba och träna mer?


Brrr!

Det är kallt idag! Ligger i soffan, framför TV:n, med två teddyplädar och fryser ändå. Borde kanske elda lite... Men Pojken fixar te, så då blir det lite varmare i alla fall.

Söndagsmys

Idag har varit en riktig söndag. Först promenerade vi ner till M & A, tog en kaffe och snackade skit en halvtimme innan vi strosade hemåt igen. Efter att ha satt upp de sista innerdörrarna blev det lite "fritid" framför datorerna innan Pojekn satte igång med middagen. Tonfisk och hasselbackspotatis följt av kaffe och bröllopstårta framför Once upon a time - kan det bli bättre?
Förmiddagspromenad

Idag har det varit en riktigt vacker vinterförmiddag, fast utan snö. Jag tog en liten promenad med kameran, man får ju passa på att leka lite...

  Nygammalt

Det här fodralet gör det ju nästan värt att uppgradera till fyran...Från en konst till en annan

Jag är egentligen emot att förstöra böcker, men Guy Laramee gör fantastiska konstverk!

Du och jag, farsan - CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström - Fråga Stjärnorna"Den rungande tystnad som min far lämnade efter sig när han försvann ur mitt liv för 25 år sedan, ekar i mig än i dag. Jag var 17 år då, 1985. Alla dessa ord och meningar som aldrig utväxlades mellan oss, dessa frågor som aldrig blev besvarade.

Vi hann inte mötas, på lika villkor - trots min biologiska ålder var jag rent mentalt 8-9 år då han gick bort. Den monumentala respekten för honom - skräcken - frös min inre klocka.

Under en period av flitigt tågpendlande i samband med en skivproduktion för några år sedan började jag skriva ner vad som skulle kunna liknas vid ett fiktivt samtal mellan oss; minnena fick åter liv - barndomsminnen av himmelsk, berusande glädje . men också av förlamande rädsla och förtvivlan. En trasmatteväv bestående av mer eller mindre sammanlänkade texter, verser, brev och dagboksanteckningar började ta form - grunden för denna bok."


CajsaStina Åkerström, saxat från Adlibris

 

Du och jag, farsan är CajsaStina Åkerströms första bok. Det är också det försonande samtal hon aldrig hade med sin pappa. Det är en utelämnande och skör berättelse om ångest, alkohol, berömmelse och känslan av att inte räcka till. Att läsa Du och jag, farsan är som att smygläsa någons dagbok.

Ett genomgående tema i boken är hur Fred Åkerström ser sin dotter som en allierad, en bundsförvant. Titeln syftar just på detta, det var Freds sätt att knyta dottern till sig. Att då vilja flytta hem till tryggheten hos mamma blev omöjlig, det skulle vara ett alldeles för stort svek mot fadern.

CajsaStina lyckas med att berätta om en svår uppväxt på ett kärleksfulltsätt. Texten är ofta resonerande, ett sätt att försöka förstå vad som hänt Fred och format hans liv.  I den tidigare opublicerade texten  ”Ingenstans (är man fri som en fågel)" beskriver Fred sin barndom :

Ja, han slog mej en gång ska ni veta
med en käpp och med styrka så rå
att vår fröken sa: "kom jag vill veta
vem har slagit dej sönder och blå?"Imponerande tårtor

Oj, en del tar det där med tårtor på stort allvar. Mycket stort allvar...
Ålar och flygresor

Såg precis reklamen för flygresor.se, där de fiskar upp ålar ur en tunna. Alltså, jag fattar inte. Vad har ålar med billiga flygresor att göra? Svåra att få tag på? Äckligt bra priser?

Själv associerar jag till slemmiga skumraskaffärer. Inte direkt positivt...


Jag är för snabb för Facebook

Jag ville skörda hjärtan. Klick klick - ge mig hjärtan! Hur svårt kan det vara?


Giorgio Armani pre-fall 2012 collection

Jag älskar verkligen Giorgio Armanis pre-fall 2012 collection. Grått och orange är supersnyggt ihop, och kavaj/kostym är alltid hett.

 


Väst är blött, öst är torrt

Visst är det häftigt att det finns Späckhuggare så nära?! Fast det var rubriken som fick mig att dra på smilbanden. De borde ju inte direkt ha skådats öster om Smögen...


Aftonbladet

Nostradamus försvunna profetior - Mario Reading

En dödlig konspiration. En uråldrig hemlighet. Nostradamus skrev 1 000 verser med profetior. Endast 942 har återfunnits. Vad har hänt med de försvunna verserna och vilka profetior innehöll de?

Två män med olika bakgrund och med vitt skilda intentioner inleder en skräckinjagande jakt efter svaren. Adam Sabir, en författare som desperat försöker rädda sin dalande karriär och Achor Bale, medlem i ett uråldrigt hemligt sällskap som hänger sig åt de tre antikrist förutspådda av Nostradamus: Napoleon, Hitler och den kommande.

Mysteriet kring Nostradamus profetior leder dem via romska sällskap i Frankrike till en labyrint av gåtor. Insatsen är hög, för den som finner de försvunna verserna väntar inte bara en stor belöning, utan även en chans att förhindra jordens undergång.Saxat från Adlibris

Jag hade knappt börjat på boken när Pojken undrade vad det var jag läste. ”En riktig söndagsbok”, blev svaret. En ”söndagsfilm” är en film som inte kräver någon större hjärnaktivitet, men som ändå är så pass intressant att man inte somnar. En söndagsbok är alltså den litterära motsvarigheten.

 

Boken påminner väldigt mycket om DaVinci-koden, vilket är ett upplägg jag gillar (är en sucker för gåtlösarmysterier á la National Treasure och Tre Deckare). Däremot är jag lite tveksam till zigenardelen. Alltså inte att det handlar om zigenare, utan känslan av att vissa detaljer tas upp enbart för att författaren ska kunna visa sina kunskaper. Jag känner mig dock inte särskilt övertygad, det kan lika gärna vara hopfantiserat på senaste toabesöket som framtaget genom flera timmars research.

 

Och saker och ting händer lite för lätt. Huvudpersonen blir misstänkt för mord, kidnappad och blodsbror med en okänd man redan efter ett par sidor. Går det verkligen så lätt?

 

Mario Reading har tidigare skrivit en faktabok om just Nostradamus, vilket jag tyvärr tycker kommer fram rätt dåligt. Det är de vanliga klyschorna – men det kanske är allt som finns? Ska nog ta och leta reda på den där faktaboken i alla fall...


Ordstäv

Har tittat på mååånga avsnitt av Ramsay's best restaurant nu, och blir mer och mer förvirrad... Säger Gordon Ramsey "fucking hell" eller "fuck an elf"?

 


Håll er borta!

Jag tittade på USAs fulaste hem igår. Och ok, det var verkligen inte något vackert rum de gjorde om, men allvarligt...? Bajslila bjälkar till koppartak ihop med helt hysteriska väggar kombinerat med randig heltäckningsmatta med möstrad matta ovanpå? Får epilepsi bara av att tänka på det.

Det är ok att vara färg- eller formblind som designer, men inte båda sakerna samtidigt.
Lite bra, lite ont

Sitter och sippar på juice och linfröavkok. Inte precis så jag tänkt tillbringa lördagskvällen, men Magen har rätt mycket att säga till om. Lite för mycket, faktiskt. Hon har bråkat med mig irriterande mycket det senaste året, och som om hennes slagsmål inte vore nog så får hon även med sig Ryggen i bråken. Två mot en, inte rättvist!

Jag kan i alla fall glädja mig åt att hobbyrummet återigen är i brukbart skick, efter att ha fungerat som förvaringsrum i ungefär ett år. Imorgon hoppas jag att jag kan sitta upp lite längre än en kvart åt gången, då ska här scrappas!

Familjemys

Idag har varit en riktigt mysig dag.

Familjen kom över strax efter lunch. Vi började med kaffe och monsterkakor, sedan satt vi och bara snackade skit. Till middag blev det älgstek med ugnsrostad potatis och sötpotatis, sallad och svampsås. Mumma!
Därefter kollade vi på filmer och bilder från svensexan och bröllopet, brorsans tös har gjort en kanoninsats som kameraman under vigseln. Kvällen avslutades med kladdkaka, glass och kaffe. Mycket mat och mycket skratt, precis som det brukar vara!

God helg!

Cookie Monster Cupcakes


Panzer AG

Jag bara älskar den här videon till den här musiken. Enjoy!

 


Kom igen nu!

Är det verkligen ingen som läser någonting? Tipsa mig om böcker här!


Fantasi och verklighet

Inatt började det blåsa ordentligt, orkanbyar sa de på radion. Jag vaknade faktiskt av det vid halv fyra, och så lättstörd brukar jag inte vara. Antingen så lät det väldigt mycket eller så börjar jag bli gammal... I vilket fall konstaterade jag att det var lite för blåsigt för att stå ute och vänta på den tidiga bussen (okej, okej, jag var väl mest trött) så jag ställde väckarklockan en timme senare.

När det var dags att knata iväg till bussen fick min fantasi frispel och slängde fram bilder på oframkomliga vägar, iskalla bussar och flera timmar utan vätska. Sagt och gjort, lunchlådan fick snabbt sällskap med en vattenflaska och en extra varm tröja. Utifall att. Bor ju ändå typ i skogen...

Nu blav jag inte fast på en iskall buss i flera timmar, utan på en varm buss i hela tio minuter. Det hade faktiskt ramlat ett träd över vägen, men med imponerande hastighet fixade tre män beväpnade med motorsågar bort hindret. Det var riktigt kul att se!


Om skorna hade varit snygga hade det varit värt det

Aj aj, skoskav...


Blue by Enzoani

Jag älskar verkligen brudklänningarna från Blue by Enzoani. De är fantastiskt vackra i verkligheten, och sitter himmelskt. Tyvärr är de rätt dyra också, ca 10-20 000 kr får man punga ut med för en av dessa godbitar...

Blue by Enzoani 2012


Julmatsorgie

Här kommer lite bilder från julbordet.

Bara för att jag kan...


Kallskuret (lufttorkad skinka, prosciutto, kryddskinka mm), ål, två sorters lax,
fyra sorters sill, skinka, ägghalvor, pastej, bröd och julost (så klart).


julbord
Potatis, rödkål, prinskorv och hemlagade köttbullarGrönkålspaj och Janssons frestelseLussekatter, pepparkakor, pepparkakspaj och tre sorters glassOch kaffe med otroligt söta sockerbitarBarbie Girl

Tycker du att Barbie Girl är en fjantig låt, specialskriven för fyraåringar? Ta en funderare till på vad de egentligen ville säga. Kommer du inte på det? Låt Loke hjälpa dig:

 

 


Läsutmaning

Jag tänkte ta mig an en läsutmaning i år: Läs en ny författare varje månad. Alltså totalt tolv böcker av tolv olika författare jag inte läst något av innan. Det är alltid bra att utmana sig själv!

Men nu behöver jag er hjälp: tipsa mig om bra böcker jag bara måste läsa!

Vilken är din favoritbok?
Creepy beauty

Visst är Angelina Jolie vacker, men är det bara jag som tycker att den här bilden är lite creepy?

 

 

Men kolla in armen/handen! Den är som en kombination av Barbies hand och något som kommer upp ur graven på Halloween. Eller har de retuscherat bort skivstången kanske?

 

 

Creepy

RSS 2.0