Tomatpussel

Nu har raringarna snart vuxit ur vaggan, och det är dags att flytta över dem till barnsängarna.


De växer så snabbt


 

Krukorna tog slut, och ändå blev bara hälften omplanterade!


 

Bordet tog också slutOch nu är jag slut! Då är jag väl StarCraft II och en french coffee? Säg ja!Boktips någon?

Jag har precis läst ut En dag av David Nicholls, en helt underbar bok som jag återkommer till senare. Men nu måste jag ju ta tag i något nytt underverk - tipsa mig!

Tre av mina favoritböcker är sk framtidsdystropier, och jag har försökt få tag på något liknande. Bokhandeln i Halmstad blev en skräckupplevelse jag aldrig kan beskriva i ord. Först visste de inte vad jag pratade om, sedan plockade de fram Mayatestamentet...


Nå, vad pratar jag om för böcker då? 1984, Du sköna nya värld och Kallocain, så klart!1984 skrevs år 1948 av den brittiska författaren George Orwell. Har du aldrig hört talas om boken? Kanske är uttrycket "storebror ser dig" mer bekant. Huvudpersonen lever i en totalitär värld där Partiet styr med sina slagord ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”

I Du sköna nya värld (Aldous Huxley, 1932) tillverkas människor för samhällets bästa, de skapas och formas för att vara så produktiva som möjligt i sin respektive roll, och känslor är bannlysta. Människor är kuggar i ett maskineri, och livet är ett löpande band.

Karin Boye är mer än bristande blomsterknoppar. 1940 skrev hon Kallocain, om en dyster framtid med hård bevakning, förbjudna känslor och sanningsserum. ”Ur tankar och känslor föds ord och handlingar. Hur skulle tankar och känslor då kunna vara den enskildes ensak? Tillhör inte hela medsoldaten Staten?"Bokbytarevent

Jag har anmält mig till En bok om dagens bokbytarevent Pocket och Prassel 5.0. I korthet går det ut på att man ska skicka en pocketbok, något ätbart och en överraskning till någon, och så får man själv ett paket från någon annan.

Nu har vi fått veta vem vi ska skicka till, så det är bara att tassa iväg till den bloggen och speja runt lite. För man vill ju skicka något riktigt bra! Själv fick jag ett meddelande från min hemlige bokvän igår, det är hur spännande som helst. Let the fun begin!

God morgon!HattFnatt

Engelsmän och deras hattar... Inget jag hade tagit på mig, men jag måste säga att jag gillar kreativiteten!

Gäster på det kungliga bröllopet

Helheten ÄR viktig!

Slötittar på det kungliga bröllopet just nu. Kommentatorerna är för roliga!

Hon: "Skor kommer det att pratas mycket om! Helheten är viktig."
Han (med en suck som visar att han tycker att folk verkligen inte begriper detta fundamentala faktum): "Helheten är jätteviktig!"


Fåglar i flock

Sådan husse sådan fågel? (Originalet hittar ni här.)Och en bonusvideo...

 

 


Det går bra nu

Pojken: Det är ju Hem till Prärien.
Jag: Nej, Lilla huset på gården!
Pojken: Nej men Lilla huset på prärien heter det ju...

Haha!

Sitter just nu på X2000 från Stockholm till Malmö. Jag ska byta i Nässjö, där jag har en kvart på mig innan nästa tåg går. Gissa vad??? Tåget är 20 minuter försenat! Som vanligt... Gah!

Fyra bröllop

Har ni sett fyrans svar på Halv åtta hos mig? Ikväll gick det andra avsnittet av Fyra bröllop.

Såklart är det kul att se andras bröllop när man är mitt i planeringen *harkel*, men nog hade det behövts lite mer än en halvtimme för att sammanfatta ett helt bröllop. Det är nästan mer reklam än program.

När jag såg det första avsnittet reagerade jag på att den blivande maken syntes så lite, jag sprang visserligen fram och tillbaka under tiden, men jag kommer knbappt ihåg hur han såg ut. Ikväll var det lite mer balans, även om det helt klart var fokus på bruden. Har inte han några synpunkter på bröllopet och planeringen?

Hur som helst är det jättekul att se hur bröllopen blev, efter att i flera månader följt deras planering via Bröllopstorget!
Fyra bröllop kan ni se på tv4play.se


Dagens shopping

Dagens "fynd" blev ett par nya skor, som tydligen ska göra underverk för rumpan. Jag hoppas i första hand på underverk för ryggen...
Påskresa

Igår tog vi (Pojken, mamma och jag) en liten biltur till Båstad. Vi hade tur och kom lagom till påskbuffén på Hovs Hallar. God mat, fin utsikt och ett underbart väder!

Vitsippor vid Hovs Hallar

 


Favorit

Mitt absoluta favoritte är Yin Ho Jasmine. Det är ett grönt jasminte, som passar lika bra varmt som kallt. Just nu står det en rykande kopp framför mig, och ett glas som ska bli iste i kylen. Mumma!Glad påsk!

Bild stulen från ett diskussionsforum


Jovani

Visst är det synd att man får ha långklänning så sällan? Kolla in de här snyggingarna från Jovani... Påskfest någon?

 

 


Bajsord

Jag skulle skriva en kommentar i en annan blogg, ang bjällror på katter. Är nerbajsad ett ord? Heter det nedbajsad? Bäst att kolla med stavningskontrollen....


Nervbajsade???

 


SkärtorsdagPåskfint!

img_1709 (MMS)

Påskfint!


Styggelsen - Amanda Hellberg

 

Maja är en helt vanlig kvinna, som år 2006 jobbar på en vårdcentral. Men under flera attacker av övernaturliga syner möter hon Singa, en ung flicka med klärvoajanta gåvor, som under senare hälften av fyrtiotalet turnerade med sin far på olika marknader som andeskådare. Men singa råkar illa ut då hon blir kidnappad av en tvivelaktig spiritistkyrka, som utnyttjar henne och hennes förmågor.

Styggelsen är Amanda Hellbergs skönlitterära debut. Det är en modern spökhistoria fylld av kringresande sällskap, marknader, spiritistiska samfund och parapsykologiska lurendrejerier.

Saxat från Adlibris


-----

Jag ville verkligen älska den här boken, jag ville verkligen att det skulle vara en unik bok som jag vill läsa om och om igen. Tyvärr blev jag lite besviken, kanske på grund av de höga förväntningarna.

 

Styggelsen är uppdelad i två delar. Den första halvan handlar om Singa, en ung flicka som tillsammans med sin pappa tillhör ett kringresande sällskap på 1940-talet.

Den andra delen utspelar sig i nutid, där Maja får kontakt med Singa under ett städuppdrag.

Den första delen är enligt mig den intressantaste. Berättelsen är mer levande, mer färgstark och mer fångande. Stämningen påminner lite om TV-serien Carnivale, och även om historien är otäck skapas en stämning som gör att man bara vill fortsätta läsa. Hellberg blandar det mystiska och övernaturliga med det realistiska på ett balanserat sätt. Singa är bara en flicka, och hennes reaktioner är en flickas. Det otäcka är det som inte klart uttalas, det smygande, det dolda.

 

Den andra delen är en helt vanlig spökhistoria, och det är här jag tappar intresset för boken. Ingen mystik, ingen stämning och dessutom förutsägbar. Det känns som en gymnasieuppsats, välarbetad men når inte riktigt upp till MVG. Den andra delen känns inte sammanhängande med den första, men eftersom det är första boken i en tänkt serie anar jag att den har större betydelse för nästa bok än denna.Två i rad

Igår trampade jag på en spindel (det sa "popp", jätteäckligt) och idag drog jag huvudet i toalettdörren. Suck, det där med tidiga morgnar är inte riktigt min grej.

"Mördad - i Midsomer"

Aftonbladet har väl alltid varit mer skvallerblaska än nyhetstidning (men å andra sidan, vilken tidning är inte det?), men nu tycker jag att rubriksättaren har fått lite väl fria händer.
Rubriken är "mördad - i Midsomer". I texten står det att "den idylliska byn Westbury-sub-Mendip i Somerset i västra England är som hämtad ur 'Morden i Midsomer'."


Byn har alltså ingenting annat gemensamt
med TV-serien
än att det är en idyllisk by.

Amenkomigennu!

 

 


Välplacerade pengar?

Obamas omvalskampanj beräknas kosta en miljard. Allvarligt talat... Killen syns i media så gott som varjke dag och måste ändå lägga en miljard på en omvalskampanj? Enligt mig skriker det "välj någon annan". Hur många jobb hade inte de pengarna räckt till? Borde inte det vara mer välinvesterade pengar, och bättre reklam?

Ironiskt nog säger Obama i ett utskick att "Today, we are filing papers to launch our 2012 campaign. We're doing this now because the politics we believe in does not start with expensive TV ads or extravaganzas, but with you -- with people organizing block-by-block, talking to neighbors, co-workers, and friends. And that kind of campaign takes time to build."

Nä, men en miljard kostar det ändå. Tur att de inte tror på dyr TV-reklam och lyx...


Källa


En liten fråga bara...

"Självutnämnd kannibal", vad innebär det? Till skillnad mot vanliga kannibaler alltså.

Aftonbladets rubriksättare briljerar.

Ta-daaa!

Helgens bravader resulterade i ett snyggare TV-rum. Vad tycks?


Före
Efter
Sommarens leksak

Så grannen har en båt? Äsch, skaffa Water Jet Pack istället så blir du lätt kungen på stranden!

Jetlev R200, som modellen heter, kommer att kosta runt $99500. Tyvärr finns den inte i Europa ännu, USA och Kanada är först ut i lanseringen. De första exemplaren beräknas nå marknaden i maj/juni.


Oj oj oj!

Så snyggt det blev i gillestugan! Bilder kommer...

Vackert

 


Dummare än en anka

Vad trött jag blir på mig själv ibland. Strosade runt i lägenheten och gjorde mig i ordning för BodyPump-passet, jag dubbelkollade till och med att jag var bokad, ingen stress alls.

Tog på mig skorna och skulle precis gå ut. Då slog det mig... Vilken tid var passet egentligen? Skit också! Jag hade blandat ihop tiderna för BodyPump och zumba. Bara att inse att det passet inte skulle bli av, så nu står jag och velar mellan zumba och husstädning. eller kanske lite kickboxing framför tv:n.
Lite kuriosa... Om man bildgooglar på "dumt"
är första träffen Anna Ankas mug shot.

Home alone

Pojken har flytt landet, så ikväll blir det en tidig kväll med böcker och tv. Huset är stooooort när man är ensam.

How many sheep must a man count down

Usch vad kasst jag sovit inatt. Jag vaknade varannan timme, när jag väl somnade. Nu väntar tre timmar i bil...

Vlad Tepes rockar loss

Påldans? Påldans?
Tja, det kanske heter så, men det var ändå den roligaste översättningen jag sett på länge! På svenska låter påldans som antingen logdans (något som Pål håller på med) eller en transylvansk skräckdans...

Varför inte översätta Linedance till lindans? Eller Hoppa-på-en-linje-dans? Kom igen, översätter man A får man översätta B!

Pål har köpt en badboll...


Så coolt!

Förra året var det stora översvämningar i Pakistan, och många fick fly från sina hem. Det gjorde även spindlarna. De bosatte sig i några träd, och trivs (som ni ser på bilden) alldeles utmärkt i sitt nya hem.
Idag

Idag verkar det bli både stressigt och gött. Har mängder att göra på jobbet, och det mesta ska vara klart innan lunch. Klockan 17 får vi besök och på kvällen är det kick'n box. Och så hörde jag på nyheterna att det skulle bli kring 17 grader varmt idag! Jag hoppas hinna med en kvart i solen i alla fall.

Sömnig solig söndag

Nu är våren äntligen här! Ett säkert vårtecken? Doktorn somnade ute på altanen - gött!

Baby talk

Vad tror du att de snackar om?

 

 


Värt?

Jag tycker att jag kramar ur det mesta ur mitt mobilabbonemang. Eller vad säger ni? Skulle kanske behöva dra ner på meddelandena då...

Senaste räkningen

Dagens digitala värld

Visst är det fantastiskt att man kan bygga upp hela världar med hjälp av datorn? Jag vet att mycket görs just med datorns värld, men det är ändå spännande att se hur de kan lura ögat. Kolla in!

 

 


Slut på Glad

Jaha, jag misstänkte det. Det har väl varit på gång ett par veckor nu, men idag slog det till. Nu har jag helt slut på Glad. Som en urvriden gammal disktrasa.

Återkommer när jag fyllt på förråden.Kesoomelett

Dagens frukost blev kesoomelett och kaffe. Mäktigt!

Visst ser den lite ut som en nöjd figur?
Skedmärkena är ögonen...
Kom igen, visst ser ni det?


Dagens citat

”Företagets viktigaste kapital sitter mellan öronen på medarbetarna. Det kapitalet måste vårdas för att inte förstöras. En stressad hjärna kan inte samarbeta, vara kreativ och hitta nya lösningar. Dessutom har alla hjärnor fötter som kan traska iväg till konkurrenterna.”

- Professor em Lennart Levi

Woohoo!

Nu har jag provat ringen jag ska beställa! Gulliga D följde med, så vi passade på att röja loss bland affärerna och diskutera bröllop väldigt ingående (stackarn måste ha skavsår i öronen nu). Och dessutom hittade jag en novellsamling av Gogol - kan det bli bättre?

Splatt

Idag känns det som att kuta rätt in i helgen och slå pannan i lördagen.

RSS 2.0