Regnbågstårta - behind the scenes
Tårtbottnar
Jag använde två omgångar av denna
4 ägg
2 dl socker
2-3 droppar vaniljessens
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Karamellfärg, olika färger
- Vispa ägg, socker och vaniljessens riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, rör ner det med en slickepott.
- Dela upp varje omgång smet i tre skålar och färga med ett par droppar hushållsfärg. Jag använde röd, blå och gul för att få till regnbågens färger.
- Smöra och bröa en ugnsfast form (en form med löstagbar kant är enklast att jobba med), häll i smeten från en skål och grädda i 200 grader. Har du flera formar underlättar det betydligt... För mig blev 11 minuter i ugnen per botten perfekt.
- Lägg till valfritt gotte mellan varje lager, täck med grädde och servera!
Jag hade godisfluff och rabarberkompott mellan tårtbottnarna.
Fluffen gjorde jag genom att värma grädde och låta godis smälta i (det får inte koka!), låta det stå i kylskåp i ett par timmar och sedan vispa upp. Det måste vara riktigt kallt, låt det gärna stå i kylskåp över natten innan du vispar.
Rabarbetkompotten är bara rabarber och jordgubbar som fått koka ihop tillsammans med lite strösocker och vatten.
Första omgången blev röd (rosa), orange och gul
Jag leker konstnär/kemist och skapar lila av rött och blått
Andra omgången blev blå, grön och lila
Tårtbottnarna är klara!
Kommentarer
Trackback