Sicilien - Taormina

Under vår Sicilienvecka bodde vi i Taormina på öns östkust. Taormina har länge varit ett populärt resmål, särskilt för kulturella europeer och Italiens jetset.
 
Taormina har en brokig historia bakom sig. Både greker, romare och normander har härskat över ön, och dessa olika kulturers arv hittar man överallt.
 
Huvudgatan heter Corso Umberto, och det är här de flesta restauranger och butiker finns. När det gäller shopping kan man hitta allt från lokal keramik till dyra designerkläder blandat med delikatessbutiker som säljer olivolja, marsipanfrukter och diverse kryddblandningar.
 
Corso Umberto
 
På torget Piazza IX Aprile njöt vi av både panoramautsikten över havet (och badorten Giardini-Naxos) och den goda pastan på Wünderbar caffé, som sägs vara ett av Richard Burtons och Elisabeth Taylors favoritställen. Husbandet levererar såväl stämningsfull italiensk musik som internationella hits, beroende på om det finns hugade turister som vill ställa upp och sjunga eller ej (när vi gick förbi drog en ryska storpublik med "Kalinka").
 
Vy över Giardini-Naxos
 
Mys på Wünderbar (och varför är solskyddskrämer så glansiga?)
 
För att ta sig ner till Joniska havet är det smidigast att ta linbanan (ja, Taormina ligger uppe på en klippa). Det finns även trappor, men jag rekommenderar dem bara på nervägen, och då gärna tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen...
 
Isola Bella heter den lilla ön/naturreservatet som ligger nedanför Taormina. Det sägs vara den vackraste ön, och var fram till 1990 privatägt. Det går att vada över den lilla sträckan från stranden till ön, och båtturer går runt ön om man är intresserad av att ta sig ut till de grottor som omger den.
 
Isola Bella (ön till höger) sedd uppifrån Taormina
 
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Jätte fint, ni hann med mycket på en vecka :)

Svar: Ja, det var jättemysigt! Fler inlägg kommer, måste ju visa er bergsbyarna och Etna!
Doktor Glas

2012-08-16 @ 20:35:26
Postat av: Flin

Mes, jag och maken knatade minsann uppför Gellert hill mitt på dagen, 37 grader. I skuggan. ;-)
Ser väldigt vackert ut där måste jag säga. Men inte behöver du väl solskydd på kvällen? ;-)

Svar: Då hade vi lika varmt med andra ord.:) Ja, det är jättefint, för oss var det ett bra val att bo i Taormina istället för Giardini-Naxos. Haha! Klart man inte behöver solskydd på natten. Men är man ute från tidig eftermiddag (= behov av solskydd) så blir det så...
Doktor Glas

2012-08-16 @ 23:38:33

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0