Nyårsmiddag med goda vänner

I år firade vi in det nya året tillsammans med goda vänner och en trerättersmiddag. Vi satte igång med matlagningen klockan halv sex och avslutade med efterrätten efter fyverkerierna vid tolvslaget. En rejäl nyårssittning med andra ord!
Vi blev sju vuxna och fyra barn den här gången och jag var lite orolig att barnen skulle bli uttråkade halvvägs in på kvällen. Men de var hur goa och glada som helst! Ett par kilo godis och lite PS3 hjälpte säkerligen till med det...
 
Vi delade upp matlagningen under kvällen. Damerna började med att fixa förrätt och förbereda efterrätten medan herrarna värmde upp i bastun. Efter förrätten fick damerna dra sig tillbaka till biblioteket tillsammans med lite bubbel och lyssna på hur herrarna rumsterade runt i köket. Efter en suverän huvudrätt tog vi en kopp kaffe med avec och väntade in tolvslaget.
Det var lite tveksamt om vi skulle gå ut och titta på fyverkerierna eller inte - det blåste och regnade så att inte ens marschallerna klarade sig längre än en minut. Men till sist gick vi ut och ställde oss under garagetaket i alla fall. Och det ångrade vi inte! Grannarna hade jättefina fyverkerier, och det hade ju varit synd att missa det då de ändå sköts upp...
Sedan var det dags för efterrätten. Jag har en viss förmåga att vara lite överamitiös när det gäller matlagning men den här gången gick idén verkligen hem. Med tre olika efterrätter hittade alla någon favorit. Synd att vi var så mätta bara!
 
 
Förrätt: Västerbottenpaj med löjrom och rödlöks-creme fraiche.
 
 
Huvudrätt: Ryggbiff från Wapnö, serverad med hasselbackspotatis,
baconlindad sparris, ädelostfyllda champinjoner samt två olika såser.
 
 
Efterrätt: Kokospannacotta med tropiska frukter, saffranspannacotta med
krossade pepparkakor samt en mörk- och vitchokladmousse toppad med
limemarinerade jordgubbar. Färska jordgubbar och blåbär som dekoration.
 
 
Barnens efterrätt: Glass, maränger, strössel, kolasås och chokladsås
 
 
 

Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0