Pigs in mud

Idag har Lillprinsen och jag hälsat på en sväng på jobbet. Så klart man måste ha gotte med sig, den här gången blev det Pigs in mud cake. Innehållet är jordgubbsmousse mellan chokladbottnar, spacklad med moccasmörkräm. Grisarna gjorde jag av marsipan (med jordgubbssmak, passande nog). Gott!
 
 
Chokladbotten (tre lika)
(För en 26 cm form)
5 ägg
Socker
Vetemjöl
Potatismjöl
Kakao
2 tsk bakpulver
 
Ställ fram tre likadana glas. Knäck 5 st ägg i ett av glasen. I nästa glas häller du upp socker till samma nivå som äggen i det första glaset. I det tredje glaset häller du upp kakao till 1/4 nivå av äggens, ta sedan hälften vetemjöl och hälften potatismjöl tills det blir samma nivå som äggen i det första glaset. Tillsätt därefter 2 tsk bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa sedan försiktigt i mjölblandningen.
Grädda i 175 grader nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn med sticka).
 
Jordgubbsmousse
 
Moccasmörkräm
150 gram mjukt smör
3 dl florsocker
2 msk kakao
0,5 dl hett kaffe
 
Vispa ihop smör, kakao och florsocker. Tillsätt hett kaffe och fortsätt vispa tills det blir en smidig kräm. Den ska inte vara för kladdig, då blir det svårt att täcka tårtan.
 
 
Dela botten i tre delar, bred ut jordgubbsmousse mellan bottnarna och låt stå i kylen i minst 4 timmar (gärna över natten, blir godare om det får götta till sig lite).
Gör smörkrämen och täck tårtans sidor. Kläm fast kitekatterna (eller andra kakpinnar, jag fick blanda då de inte hade fler Kitekat i affären) och vira ett band runt så att de håller sig kvar tills smörkrämen stelnat (i kylskåp).
Bred ut resten av smörkrämen ovanpå och dekorera med valfria figurer.
Klart!
 

Kommentarer

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0