Red velvet cake med en överraskning

Igår var det melodifestivalfinal vilket naturligtvis firades med pompa och ståt. Iklädda galaklädsel (långklänning och frack) blev det välkomstbubbel följt av pulled pork (någon måtta på snobberiet får det vara) och sedan tårta och kaffe. Det får bli ett senare projekt att sammanfatta själva tävlingen, här kommer istället receptet på tårtan (botten och fyllning efter recept hos Sockerrus).
 
 
 
 
 
 
Red velvet cake (jag gjorde två satser: en röd och en blå)
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger
2/3 tsk bikarbonat
 
Rör ihop mjölk och vinäger, låt stå 10 minuter.
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt sedan äggen ett och ett.
Blanda färg, kakao och vaniljpulver i en egen skål och häll sedan det i smeten. Vispa tills det är ordentligt blandat. Tillsätt mjöl och salt.
Blanda vinäger och bikarbonat i en kopp (det kommer att bubbla lite) och blanda ner det i smeten.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
 
 
Whipped cream cheese frosting
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
300 gr Philadelphia
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2-3 dl florsocker
 
Vispa grädde och bakpulver hårt (bakpulvret gör att man kan vispa grädden längre utan att det blir smör).
Blanda snabbt ihop philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Överarbeta inte, då blir det rinnigt.
Vispa ner philadelphiablandningen i grädden, använd elvisp på lägsta hastighet, tills det är väl blandat och fluffigt.
Låt gärna stå i kylen stund innan tårtan ska monteras.
 
 
Smörkräm till spackling
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
4 msk amaretto
 
Vispa smöret mjukt, tillsätt sedan florsocker och smaksättning (i det här fallet amaretto).
Tillsätt hett vatten lite i taget tills det blir en smidig "smet".
 
 
 
Jag skar ett hål genom de två mittersta lagren av tårtan och fyllde gropen med nonstop. Jag kan dock rekommendera att göra ett större hål för godiset rann inte direkt ut...
Tårtan spacklades sedan med smörkräm och täcktes med marshmallowfondant (det som blev över färgade jag och använde till dekorationerna som Pojken och jag gjorde tillsammans).
Resultat? Gott!
 
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Så proffsig tårta, vilken galakväll ni hade. :)

2014-03-09 @ 18:13:49
Postat av: Moster

Vilken tjusig tårta! Vad ni är idérika och duktiga!

2014-03-10 @ 20:19:36

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0