En söt bukett

Som ni kanske märkte så var det final på eurovisionsspektaklet igår, vilket som vanligt uppmärksammades av Expertpanelen. Expertpanelen uppmärksammade samma kväll även god mat och trevligt sällskap samt en och annan bitsk ironidrypande kommentar, vilket sammanfattar en mycket trevlig kväll.
 
Finalen avnjöts inte i galastass den här gången, men oxfilén och svamprisotton smakade lika gott för det. Bordet pryddes av en söt liten rosbukett, ett tema som gick igen även i efterrätten.
 
Söt liten blombukett
 
 
Till efterrätt blev det två sorters cupcakes, en dessert som kanske inte går till historien som den mest avancerade efterrätten men visst blev den fin när den serverades i kruka! Cupcakes på pinne, lite blomblad, en skvätt brudslöja et voilà! Snyggmuffins!
 
Ännu sötare dessert!
 
 Vaniljmuffins med jordgubbsfrosting
Chokladmuffins med moccafrosting
 
------------
Frosting: Vispa ca 100 g smör i ca fem minuter. Tillsätt ungefär 4 dl florsocker eller tills du är nöjd och vispa ordentligt igen. Tillsätt sedan ca 1 msk het vätska (jordgubbspuré, vatten eller kaffe till exempel) och vispa tills frostingen är smidig. Smaka av. Blir frostingen för tjock, tillsätt mer vätska. Blir den för lös, testa först att ställa in den i kylen en stund och sedan vid behov tillsätt mer florsocker.
Till jordgubbsfrostingen hade jag i 2-3 msk jordgubbspuré. Till moccafrostingen använde jag 2 msk kakao och 1-2 msk hett kaffe.
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Vackert och mycket gott! :)

Svar: Tackar! :)
Doktor Glas

2014-05-12 @ 12:25:25
Postat av: Kraka

Vilken fantastisk idé att göra en blombukett av cupcakes!

Svar: Tack! Det var superenkelt också. :)
Doktor Glas

2014-05-12 @ 12:44:56
URL: http://kraka.moah.se
Postat av: Moster

Kreativt och tjusigt som vanligt!

2014-05-14 @ 22:40:45

------------------------------

Gör mig glad och lämna gärna en kommentar!

Din kommentar kommer att synas efter att jag godkänt den. Observera att reklam och spam inte kommer att publiceras.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0